H πρώτη είναι πολύ ωραία.
Είμαι σίγουρος ότι μπορείς να βγάλεις ακόμα φυσικότερα χρώματα στην επιδερμίδα με την d90, παίξε με τις ρυθμίσεις και κυρίως με το wb.
Aλλά, ξαναλέω, είναι ήδη καλή :ernaehrung004:
Μιας και το αναφέραμε, χρειαζεται να αγοράσω την ειδική γκρι καρτα για να ρυθμίζω το wb η μπορώ να το κανω και με ενα λευκο χαρτι A4 ;
Και οι 2 ειναι με auto WB δυστυχώς (βιαστικές για να πιασω την στιγμή , ειδικά η δεύτερη) .. Αλλά πλεον αρχιζω να δοκιμάζω custom white balance, και κυριως raw..
Φίλε Βλασίδη ευχαριστώ για τις συμβουλές, οντως ειναι η κόρη μου και απο οτι βλέπω εχεις δίκαιο για τον φωτισμό ην επόμενη φορά θα το εχω υπόψην μου, αλλα αυτο που με προβληματίζει ειναι οτι περίμενα να ειναι ποιο sharp απο οτι διάβαζα και εβλεπα, ο φίλος sfortis εχει δίκαιο, μήπως φταίει κάτι στα settings μου. Ειναι η πρώτη μέρα που τον δωκιμάζω θα δούμε στις επόμενες, ελπίζω και με την βοήθεια σας να πετίχω τα αναμενώμενα αποτελέσματα.Ντίνο ο φακός φαίνεται μια χαρά ... αλλά όχι και οι λήψεις. Προσωπικά βλέπω τη δεύτερη σαφώς καλύτερη αισθητικά σε σχση με την πρώτη.
Έχεις ένα πολύ ωραίο θέμα με πολύ ωραίο χαμόγελο. Φαντάζομαι ότι είναι κόρη σου. Άρα θα μπορούσες να τη στήσεις κάπου όπου το φως δεν θα ήταν πλάγιο κατευθυντικό σε 1/3 και το 2/3 του προσώπου και του κορμού να είναι στη σκιά.
Τώρα το σκληρό κοντράστ του ήλιου (παρότι βλέπω ότι οι σκιές αντανακλούν φως) επιβάλλονται στο θέμα και δεν το βοηθούν να αναδειχθεί.
Και στο πορτρέτο το φως είναι το πιο σημαντικό μετά το ίδιο το μοντέλο. Δες τις προσπάθειες του Paul με το μοντέλο για να καταλάβεις τί εννοώ. Οι λήψεις του γίνονται χωρίς κάποιο ιδιαίτερο φακό, αλλά με πολλή προσοχή στο φωτισμό.
Φίλε Βλασίδη ευχαριστώ για τις συμβουλές, οντως ειναι η κόρη μου και απο οτι βλέπω εχεις δίκαιο για τον φωτισμό ην επόμενη φορά θα το εχω υπόψην μου, αλλα αυτο που με προβληματίζει ειναι οτι περίμενα να ειναι ποιο sharp απο οτι διάβαζα και εβλεπα, ο φίλος sfortis εχει δίκαιο, μήπως φταίει κάτι στα settings μου. Ειναι η πρώτη μέρα που τον δωκιμάζω θα δούμε στις επόμενες, ελπίζω και με την βοήθεια σας να πετίχω τα αναμενώμενα αποτελέσματα.
Ευχαριστώ
μπορούμε να έχουμε το exif της φωτογραφίας για να πούμε περισσότερα;
Φίλε Βλασίδη ευχαριστώ για τις συμβουλές, οντως ειναι η κόρη μου και απο οτι βλέπω εχεις δίκαιο για τον φωτισμό ην επόμενη φορά θα το εχω υπόψην μου, αλλα αυτο που με προβληματίζει ειναι οτι περίμενα να ειναι ποιο sharp απο οτι διάβαζα και εβλεπα, ο φίλος sfortis εχει δίκαιο, μήπως φταίει κάτι στα settings μου. Ειναι η πρώτη μέρα που τον δωκιμάζω θα δούμε στις επόμενες, ελπίζω και με την βοήθεια σας να πετίχω τα αναμενώμενα αποτελέσματα.
Ευχαριστώ
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.