Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

Μπράβο Ηλία, υπέροχες... ποτέ δεν κατάλαβα τον - με αρνητική διάθεση - προσδιορισμό "τουριστική φωτογραφία". Δηλαδή τί, για να τραβάω σε μια πόλη-χώρα-ήπειρο πρέπει να είμαι μόνιμος κάτοικος?

Ευχαριστω για τα σχολια παιδια...

Βλεποντας και την τελευταια φωτογραφια του Λεωνιδα, οπου -ως συνηθως- η ευκρινεια και οξυτητα σκιζουν.... σκεφτομαι το επομενο βημα (σε συνδυασμο με οσα λεει ο Δημητρης περι τουριστικης φωτογραφιας)... να μπορεις να ελεγχεις ταυτοχρονα με το θεμα και το... φοντο... δηλαδη να μη τρεχεις να προλαβεις το κλικ μη τυχον και το χασεις (οπως κανω εγω), αλλα να περιμενεις να καθαρισει (αν γινεται) το φοντο ή να μετακινηθεις λιγο δεξια-αριστερα, ωστε να εχεις μια ακομη καλυτερη φωτογραφια...

Οταν βλεπω δικες μου φωτογραφιες, σχεδον σε ολες κατι υπαρχει πισω που θα μπορουσε να ειναι καλυτερο (αν θεωρησω οτι το μπροστα το .... κατεχω :damnyou: )

Απάντηση: Πορτρέτο

Πραγματικά η οξύτητα και η ευκρίνεια των φωτογραφιών του Λεωνίδα σκίζουν, σαν να είναι από άλλον πλανήτη. Ομοίως ο έλεγχος του θέματος και του φόντου. Εγώ στην παρέλαση της Πάτρας κυνηγούσα το κλικ απεγνωσμένα και η σύγκριση με αυτά που ανέβασαν εδώ ο Λεωνίδας και ο Ηλίας είναι δραματική. Αφού αποφάσισα να μην ανεβάσω άλλες φωτογραφίες ;)
Αλήθεια με τι εξοπλισμό τραβήξατε;
Η Ε-30 και ο 14-54 ΙΙ, μοιάζουν απαρχαιωμένα...

Re: Απάντηση: Πορτρέτο

Πραγματικά η οξύτητα και η ευκρίνεια των φωτογραφιών του Λεωνίδα σκίζουν, σαν να είναι από άλλον πλανήτη. Ομοίως ο έλεγχος του θέματος και του φόντου. Εγώ στην παρέλαση της Πάτρας κυνηγούσα το κλικ απεγνωσμένα και η σύγκριση με αυτά που ανέβασαν εδώ ο Λεωνίδας και ο Ηλίας είναι δραματική. Αφού αποφάσισα να μην ανεβάσω άλλες φωτογραφίες ;)
Αλήθεια με τι εξοπλισμό τραβήξατε;
Η Ε-30 και ο 14-54 ΙΙ, μοιάζουν απαρχαιωμένα...

ΗΜΗΟ μια χαρα θα κανει την δουλεια της η ε-30, εφοσον εχει αρκετο φως.
Αν δεν κανω λαθος οι φωτογραφιες του λεονκουμ ειναι με καπιο τηλεφακο. Αν δοκιμασεις τον 50-200 η τον 40-150 η ακομα και τον 50μμ/φ2, μπορει να εχεις παρομια αποτελεσματα

aragorn ο 40-150 φορεμένος με adapter στην EP-1 "σκοτώνει", ειδικά αν σκεφθείς πόσο κοστίζει...

Leo κυνηγός του ωραίου εε? Μπράβο, εικόνες με χαμόγελα μας κάνουν καλό, τέτοιους καιρούς...

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

aragorn ο 40-150 φορεμένος με adapter στην EP-1 "σκοτώνει", ειδικά αν σκεφθείς πόσο κοστίζει...

Μαζί μου τον είχα, αλλά με τη βροχή ήμουν διστακτικός στο να αλλάζω φακούς.
Θα δοκιμάσω την επόμενη φορά.
Η επιλογή για δυνατότητα πιο ευρυγώνιας λήψης με τον 14-54 αποδείχθηκε λάθος τελικά. Έχασα τελείως το φόντο...

Re: Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Με ποια μηχανή και ρυθμίσεις έβγαλες τη συγκεκριμένη ?

Με την NIKON D700 (FF) και τον NIKKOR AFS 24-70 2.8. Δηλ. 4000 ευρώ σύνολο . Αλλά εκείνο που μετρά περισσότερο είναι η τεχνική. Και ο Λεωνίδας μας έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι πραγματικά μάστορας στο bokeh. Είτε με τον NIKKOR 300 VR 2.8 είτε με τον NIKKOR 24-70 2.8. Βέβαια με τον NIKKOR AFS 14-24 2.8 έχει κάποιες δυσκολίες στο bokeh , αλλά πού θα πάει, θα τα καταφέρει...

:idea::idea:
:7SFGSFG::7SFGSFG:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Με την NIKON D700 (FF) και τον NIKKOR AFS 24-70 2.8. Δηλ. 4000 ευρώ σύνολο .

Ευχαριστώ , πολύ χάρηκα .

Αν έγραφες για καμιά 1000 ευρώ θα έμπαινα σε μπελάδες .

Με την σύζυγο...Έτσι,,για να θυμόμαστε τα νιάτα μας:BDGBGDB55:

temp2.jpg

ΗΜΗΟ μια χαρα θα κανει την δουλεια της η ε-30, εφοσον εχει αρκετο φως.
Αν δεν κανω λαθος οι φωτογραφιες του λεονκουμ ειναι με καπιο τηλεφακο. Αν δοκιμασεις τον 50-200 η τον 40-150 η ακομα και τον 50μμ/φ2, μπορει να εχεις παρομια αποτελεσματα

Συμφωνώ, ίσως και καλύτερα, ειδικά με τους 50-200 και 50/2! Εντυπωσιακά αποτελέσματα γίνονται και με τον "παλιό" 40-150/3.5-4.5 (που τον βρίσκεις μτχ 100-120 ευρώ!!!)
Όσον αφορά στον 14-54 ΙΙ, τον έχω πάνω στην Ε-3 στο 90% των λήψεων. Από f 4 και πάνω ξυρίζει!

Δείγματα από όλους τους φακούς στη διάθεση όποιου τα ζητήσει-bye-

Συμφωνώ, ίσως και καλύτερα, ειδικά με τους 50-200 και 50/2! Εντυπωσιακά αποτελέσματα γίνονται και με τον "παλιό" 40-150/3.5-4.5 (που τον βρίσκεις μτχ 100-120 ευρώ!!!)
Όσον αφορά στον 14-54 ΙΙ, τον έχω πάνω στην Ε-3 στο 90% των λήψεων. Από f 4 και πάνω ξυρίζει!

Δείγματα από όλους τους φακούς στη διάθεση όποιου τα ζητήσει-bye-

Να ένα με τον 40-150/3.5-4.5
http://photorama.ning.com/photo/attiko-parko2?context=user

Last edited: