Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

IMG_7033_1s.jpg

Canon 5dII, 70-200 f4IS

IMG_7033_1s.jpg

Canon 5dII, 70-200 f4IS

Πολύ ωραίο πορτρέτο(έκφραση, στάση) . Αυτό που με ενοχλεί είναι οι σκιές στο πρόσωπο και ειδικά στα μάτια και απ´την άλλη τα highlights στο μέτωπο και στο δεξί μέρος του καρέ.

Σιγουρα δεν εγινε τυχαια, αλλα κι εμενα καπως δεν μου αρεσει.
Τα φωτεινα δεν με πειραζουν.

IMG_7033_1s.jpg

Canon 5dII, 70-200 f4IS

Πολύ ωραίο πορτρέτο(έκφραση, στάση) . Αυτό που με ενοχλεί είναι οι σκιές στο πρόσωπο και ειδικά στα μάτια και απ´την άλλη τα highlights στο μέτωπο και στο δεξί μέρος του καρέ.

H φωτογραφια αυτη εχει εναν τιτλο : Rorschach old

Δεν με ενδιαφερουν τα πατροπαραδοτα πορτρετα ηλικωμενων. Ηθελα κατι διαφορετικο και στηθηκε ετσι για να προσομοιασει στον γνωστο απο το Watchmen ηρωα.

H φωτογραφια αυτη εχει εναν τιτλο : Rorschach old

Δεν με ενδιαφερουν τα πατροπαραδοτα πορτρετα ηλικωμενων. Ηθελα κατι διαφορετικο και στηθηκε ετσι για να προσομοιασει στον γνωστο απο το Watchmen ηρωα.

Πάρα πολύ επιτυχημένο, μπράβο..Αν δουλεύεις photoshop υπάρχει κάποιο φίλτρο που κάνει τη φωτογραφία σαν σκίτσο.. Μπορεί να είχε ενδιαφέρον μια προσπάθεια.. Δυστυχώς το έχω παρατήσει το photoshop εκτός των βασικών για την ώρα..

Γιατι βλεπω μια κιτρινιλα?

Μαλλον επειδη παιζω με το DPP και δεν ξερω ακομα να το χειριζομαι καλα. Αλλα βλεπω στο παραθυρο του DPP και αλλα οταν ανοιγω τη φωτο στο φωτοσοπ.

Στη συγκεκριμενη, επειδη εχει τα καμενα λευκα δεξια, δυσκολευομουν και δεν μπορουσα να αποφασισω ποιο WB μου αρεσε και τελικα αφησα αυτο το θερμο.

Ηλία, για πες τις ρυθμίσεις της έκθεσης...

Filename - _MG_5134copy.jpg
BitsPerSample - 16 16 16
Compression - 1 (None)
PhotometricInterpretation - 2
DateTime - 2011:05:17 14:50:18
WhitePoint - 0.31
PrimaryChromaticities - 0.64
ExposureTime - 1/40 seconds
FNumber - 7.10
ISOSpeedRatings - 200

ExposureBiasValue - 0
Flash - Flash not fired, compulsory flash mode
FocalLength - 34 mm
ColorSpace - sRGB
ExposureMode - Auto
White Balance - Auto
SceneCaptureType - Standard

Θα είναι απ' την απλυσιά... :flipout:

Μπα... την επομενη μερα που τους ειδα, φορουσαν μεν τα ιδια ρουχα, αλλα ειχαν βγαλει τις σημαιες απο τη γενειαδα... αρα... πλυθηκαν...:afro:

Ναθ, ωραιο το πορτραιτο του watchman, ο τοιχος θα μπορουσε να λειπει...

Για τους δυο θησαυρους... δεν υπαρχουν λογια... :2thumb22sup:

Μαλλον επειδη παιζω με το DPP και δεν ξερω ακομα να το χειριζομαι καλα. Αλλα βλεπω στο παραθυρο του DPP και αλλα οταν ανοιγω τη φωτο στο φωτοσοπ.

Στη συγκεκριμενη, επειδη εχει τα καμενα λευκα δεξια, δυσκολευομουν και δεν μπορουσα να αποφασισω ποιο WB μου αρεσε και τελικα αφησα αυτο το θερμο.

Filename - _MG_5134copy.jpg
BitsPerSample - 16 16 16
Compression - 1 (None)
PhotometricInterpretation - 2
DateTime - 2011:05:17 14:50:18
WhitePoint - 0.31
PrimaryChromaticities - 0.64
ExposureTime - 1/40 seconds
FNumber - 7.10
ISOSpeedRatings - 200

ExposureBiasValue - 0
Flash - Flash not fired, compulsory flash mode
FocalLength - 34 mm
ColorSpace - sRGB
ExposureMode - Auto
White Balance - Auto
SceneCaptureType - Standard

Ηλία απλά έλεγα αν χρησιμοποιούσες μεγαλύτερο διάφραγμα (f/2.8 ή F/4 αναλόγως τι έχει ο φακός σου) μήπως θόλωνες λίγο περισσότερο το background.

Ηλία απλά έλεγα αν χρησιμοποιούσες μεγαλύτερο διάφραγμα (f/2.8 ή F/4 αναλόγως τι έχει ο φακός σου) μήπως θόλωνες λίγο περισσότερο το background.

Ααα.. καλα, με τον φακο 18-55 του κιτ, αυτο ουτε καν περναει απο το μυαλο μου... το ιδιο και με τον 70-300 και γενικα με οποιο φακο 4-5,6 κτλ.

Στη συγκεκριμενη, δοκιμαζα τα 35mm γιατι σκεφτομαι αν θα παρω ενα 35ρη ή τον 28ρη κανον. Επισης, ελεγα να δοκιμασω, γιατι δεν του εχω καμμια εμπιστοσυνη οτι δεν ειναι λεμονι, τον 18-55 σε πιο κλειστο διαφραγμα, εξ ου και το 7,1 για να δω αν ειναι οξυς ή εγω πινω πολλους καφεδες.

Νομιζω, μετα και τα σχολια για την κιτρινιλα, οτι η θεωρια περι χρωματων που αποδιδει ο καθε φακος, ισχυει επισης...δηλαδη, και η οξυτητα ειναι ενα θεμα και το πως γραφει σε χρωμα και κοντραστ... αρα ξεκιναω να παιζω λοτο για να παρω τον 35ρη 1,4...:firstprize:

Η μικρή της οικογένειας τραβηγμένη με Sony nex .

attachment.php

Attachments

• DSC04013-2.jpg
    DSC04013-2.jpg
    54.3 KB · Views: 183

Πολύ ωραία.. Να σου ζήσει. Αν την έβαζες και λίγο πιο δεξιά στο καρέ ίσως ήταν και ακόμα πιο ωραία.Μπορείς να δοκιμάσεις να κόψεις λίγο απο δεξιά να δείς αν σου αρέσει.