Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

τοτε ισως ειναι η συμπιεση του φορουμ..

Μάλλον γιατί στον υπολογιστή μου δείχνει σαφώς καλύτερη.
Ίσως για το ανέβασμα να έπρεπε να ανεβάσω λίγο την φωτεινότητα..

jhal ευχαριστώ για τα καλά λόγια,θα δοκιμάσω το κροπάρισμα που πρότεινες.

gmak13,ωραια φωτογραφια,το παιδακι ειναι πολυ γλυκο.Αυτο που δε μου αρεσε εμενα ηταν η ψυχρη αποχρωση,και ετσι πηρα την πρωτοβουλια και την πειραξα λιγο.Το κοκκινο βγηκε εντονο καπως,αλλα αν κανεις μια προσεκτικη επεξεργασια...Απλα ηθελα να δεις τη σκεψη μου. :ernaehrung004:

Μια νέα εκδοχή , μετά τις συμβουλές των φίλων jhal και mstr :
attachment.php

Attachments

• DSC04013-3.jpg
    DSC04013-3.jpg
    60.5 KB · Views: 254

Ποσο δηλαδη?

Πόσο αργότερα ή πόσο πολύ να το αναλύσουμε ??.

Δεν μπορώ να γράφω καθημερινά δυστυχώς. Γιαυτό η καθυστέρηση. Αλλά και το ενδιαφέρον μικρό ή κάνω λάθος ??.

Για το ποσο πολύ. Ενα ξεχωριστό νημα σκέφτηκα για να μην χάνεται η πληροφορία οπως στα οφτοπικ σχολια σε διάφορα νηματα όπου παρουσιάζονται φωτο.

Η πρωτη πολυ καλη φωτογραφια, η κοπελα ειναι πολυ ομορφη και η επεξεργασια πολυ καλη. Ειχες το ηλιο αναποδα για να 'γραψει' ετσι?
Η δευτερη ειναι ομορφη οπτικα με ωραια καταγραφη των σκιων και των ακτινων αλλα σαν 'θεμα' ομολογω πως δεν τη καταλαβα...

στη πρωτη ο ηλιος ειναι απο αριστερα, και εχει ρεφλεκτορ απο δεξια
Η δευτερη ειναι σε ενα παρατημενο μερος, που ειχε πολυ σκονη στο πατωμα, την σηκωσαμε την σκονη, και εβαλα το παιδι (μοντελο:))))) να περασει μεσα απο την σκονη να δω πως θα βγει σαν θεμα...αν εννοεις την μπλουζα, τυχαια την φωρουσε, δεν υπαρχει καπιο θεμα

Last edited:

Paul, το πηγες απο δω το πηγες απο κει, τον καταφερες τον κοντρα ηλιο...!!! Ωραια η πρωτη, με 2 παρατηρησεις... το μωβ στο δερμα της κοπελας ισως παραειναι εντονο (ισως ομως φταιει η οθονη μου) και το κοντραστ στο δεξι της ματι... ισως εδειχνε καλυτερα αν ηταν στον ιδιο τονο με το αριστερο ισως εδειχνε αφυσικο...

στο αριστερο ματι μαλλον εχει καπιο γρασιδι μπροστα απο το φακο, η ειναι το φως απο αριστερα , δεν ξερω, παντως δεν πειραζα καπια συγκεκριμενα σημεια, το μονο που εκανα ειναι, λιγο κοντραστ, πολυ λιγο cross processing, desaturation και levels....

Paul στην τελευταια με χαλαει λιγο που η κοπελα ειναι σαν να παει να κανει κεφαλοκλειδωμα στον εαυτο της.Εχει ομως ωραιες αποχρωσεις η φωτογραφια.

Η πρωτη μ'αρεσει καλητερα απ'τις τρεις

Λιγο φως το σηκωνε στο προσωπο...και λιγο χρωμα στο πηγουνι... το cross proccessing το κανεις με το nik software?

Επισης σε αρκετα tutorials, φωτιζουν τα ματια με dodge...

Ηλια, ναι με νικ σοφτ ειναι το cross processing.
Βαριεμαι το πολυ fotoshop, αν δεν ειναι τελιως τελεια τεχνικα δεν με χαλαει, ειδικα αυτες που ειναι εκτος studio. Εδω πχ ειναι λιγο cross processing,και λεβελς, ουτε δερμα πειραξα ουτε εσβησα τιποτα. απλα θελω να ειναι ενδιαφερον το καδρο.

Oi ασπρομαυρες ηταν με silverEfex, απλα για δοκιμη ηθελα να δω πως θα ειναι σε ασπρομαυρο, και μου αρεσε το αποτελεσμα

attachment.php

μια προσπάθεια για ασπρόμαυρο f/4.2 iso 200 olympus e-520 42-150mm.

Attachments

• P51825040212 - ΓŽβ€˜ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ―ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒΏ5555.jpg
    P51825040212 - ΓŽβ€˜ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ―ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒΏ5555.jpg
    38.3 KB · Views: 161