Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

Vasada μπραβο σου. Εξαιρετικο πορτρετο.

Αν ειχες προσεξει και λιγο τον γυαλο να μην παει στραβα θα ηταν αριστη.

Θενκς. Τον οριζοντα μαλλον θα τον στραβωσω κι αλλο για να φαινεται "αποψη". Εξαλλου η μικρη ειναι στη φαση που κουνιεται συνεχεια, οποτε το βασικο ειναι να την πετυχεις, ο οριζοντς ειναι λεπτομερεια...

Για τη φωτο του Νασσου, συμφωνω μαζι σου, αυτη ειναι καλυτερη. Το φως της μερας εχει τη χαρη του παντα.

Ηλία, το προβλημα με τη διαθεσιμοτητα της Κανον εχει αρχισει να λυνεται μαλλον. Σου ξαναλεω ομως οτι αφου χρησιμοποιεις τηλεφακους γενικα, πρεπει να βαλεις στη λιστα σου εναν ασπρο. Πανω πανω κιολας.

Να το προσεξεις τοτε.

Κριμα να μην καδραρεις σωστα. Γιατι κατα τα αλλα αυτη θα ηταν μια υπεροχη φωτογραφια.

Θα δω μήπως έχω και κάποια με ολόκληρο το χέρι, αν και απ'όλες της προετοιμασίας η έκφραση μου άρεσε περισσότερο σε αυτή. Και είναι αλήθεια ότι δεν έδωσα και ιδιαίτερη προσοχή σε αυτές. Περισσότερο έπαιζα με τον 50άρη, κυρίως στο 1.4, το οποίο αποδείχτηκε πολύ ρηχό, γι'αυτο και αυτή είναι στο 2.8.
Η προηγούμενη γιατί δε σου άρεσε τόσο;

@ilias: Σε αυτή που αναφέρεσαι είναι 100% σκόπιμο το "κόψιμο".

Ευχαριστώ για το σχολιασμό, btw :2thumb22sup:

DSCb.jpg

νομιζω η ποζα δεν ειναι καλη,φαινεται καπως αβολη....
Και ΙΜΗΟ αν ειναι να τραβας απο κατω τοτε καλυτερα να φαινεται ολο το σωμα

Απάντηση: Πορτρέτο

Ήθελε κάποιον ανακλαστήρα τουλάχιστον μπροστά για να φωτίσεις κάπως καλύτερα.
Τώρα αναγκάστηκες να βάλεις ψηφιακά fill και κατέβασες πολύ το κόντραστ.

Έχετε δίκιο και οι 2, αργήσαμε να πάμε και όλα έγιναν κάπως βιαστικά.. Φως δεν είχε και πολύ, αυτή είναι με τον 50άρη Sigma @ f1.4, 1/30, ISO800 (NEX-5).

Reflector έχω αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ..

Ευχαριστώ για τα σχόλια :)

Εγώ να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου και να πώ οτι μου αρέσει?
Μου αρέσει το πολύ μαλακό κόντραστ, τα χρώματα που είναι λίγο off, και η πόζα. Δεν φαίνεται καθόλου στημένη, σαν να μην έβλεπε οτι την τραβούσες.

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Εγώ να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου και να πώ οτι μου αρέσει?
Μου αρέσει το πολύ μαλακό κόντραστ, τα χρώματα που είναι λίγο off, και η πόζα. Δεν φαίνεται καθόλου στημένη, σαν να μην έβλεπε οτι την τραβούσες.

+1
Το vintage look μου αρέσει!

Κάπου στη μέση μου αρέσει τα χρώματα και το contrast δεν μου αρέσει η πόζα.

Εγώ θα συμφωνήσω με τον Send (reflector ή fill flash).
Μια άλλη άποψη θα ήταν να φωτομετρήσεις τον ουρανό οπότε το θέμα σου θα έβγαινε σαν σιλουέτα.
Η πόζα δεν με χαλάει αλλά το crop δεν μου αρέσει(που έκοψες τα πόδια).

Last edited:
Επειδή πολλοί μου λέτε για τα πόδια, είχα ανεβάσει και αυτή αλλά δε μου αρέσει η πόζα.

Η τα λέτε αυτά για να δείτε και τα πόδια της;; :p:p

DSC03468b.jpg

Πολύ καλύτερη Αυτή όμως και αν ήθελε reflector ή fill flash κλπ.

Τι ακριβώς ρώτησες ? :flipout::flipout:

Ξυπόλητη και να μην ποζάρει θα κέρδιζε πολλούς περισσότερους πόντους με τέτοιο, "vintage" λουκ.

Paul μιας και εισαι ο κορυφαιος φωτογραφος της παρεας σε μοντελα και δη γυναικεια προτεινω να της κανεις μια σειρα πορτρετα.

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Paul μιας και εισαι ο κορυφαιος φωτογραφος της παρεας σε μοντελα και δη γυναικεια προτεινω να της κανεις μια σειρα πορτρετα.

Και ο Τσομπάνος να της κάνει τοπίο κι εγώ μάκρο. Μα τι λες τώρα :Banane0:

Ξεχασες τον Kosh, να της κανει ενα videaκι και εχει κλεισει απο την κατηγορια.
Μετα θα την αναλαβουν οι ακριβως αποπανω.:jester:

χαχα:))
τωρα με τις ζεστες που να τρεχεις:)))
οι τελευταιες που εχω βγαλει ειναι αυτες...καπου 5.30-6 το πρωι

269556_10150234354317511_552897510_7987983_7627388_n.jpg

paul προτιμώ την b/w του ίδιου μοντέλου σαν πόζα με μόνο ερωτηματικό το τελείως κρυμμένο αριστερό μάτι από την τούφα
Ειδικά το βλεμμα :-)))