Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

Με τοσο μεικαπ, ουτε στο στοιχημα δεν παιζονται τα σωστα σκιν τονες.

Η τριτη που ειναι καθαρη ειναι λιγο χλωμη.

Μια και βλεπω πολλους και προθυμους πορτραιταδες, πειτε καμμια γνωμη για το χρωμα και τα skin tones... πως σας φαινονται? (και στην επομενη φωτογραφιση θα σας φωναξω κι εγω για βοηθεια :smash: μην καλομαθει ο Paul :award: ).
...Τα χρώματα μ' αρέσουν, εκείνο που βλέπω είναι λίγο ( ; ) προεστίαση στίς δύο πρώτες. Και το περίεργο είναι ότι η τρίτη ( η σωστή ) έχει πιό ανοικτό διάφραγμα...!

...Τα χρώματα μ' αρέσουν, εκείνο που βλέπω είναι λίγο ( ; ) προεστίαση στίς δύο πρώτες. Και το περίεργο είναι ότι η τρίτη ( η σωστή ) έχει πιό ανοικτό διάφραγμα...!

Εχει μεν πιο ανοικτο διαφραγμα 2,2 εναντι 2,5 αλλα και γρηγοροτερη ταχυτητα 1/500 εναντι 1/200. Ωστοσο, ενω τραβουσα σε χειροκινητο με 1/500 και 1/400 και f2,8 περιπου, σχεδον ολες βγηκαν ανεστιαστες ή θολες ή κουνημενες... δηλαδη με 85mm σε κροπ και 1/500 αν δεν βγαζεις καθαρη μια τυπισσα που περπαταει (εστω και γρηγορα) τι αλλο να κανω?

Γι αυτο και ρωτουσα τον Βασιλη για τις δικες του στο βολλει, που τις εβγαλε ξυραφι και με ταχυτητα κοντα στο 1/300 που ειπε...

Εχει μεν πιο ανοικτο διαφραγμα 2,2 εναντι 2,5 αλλα και γρηγοροτερη ταχυτητα 1/500 εναντι 1/200. Ωστοσο, ενω τραβουσα σε χειροκινητο με 1/500 και 1/400 και f2,8 περιπου, σχεδον ολες βγηκαν ανεστιαστες ή θολες ή κουνημενες... δηλαδη με 85mm σε κροπ και 1/500 αν δεν βγαζεις καθαρη μια τυπισσα που περπαταει (εστω και γρηγορα) τι αλλο να κανω?

Γι αυτο και ρωτουσα τον Βασιλη για τις δικες του στο βολλει, που τις εβγαλε ξυραφι και με ταχυτητα κοντα στο 1/300 που ειπε...

Ηλια, αλλο το f/4 και αλλο το /2.5. Στα 200mm f/4 καποιες που ηταν εστιασμενες στην μπλουζα, ειχαν θολο το κεφαλι. Με 2.5 φανταζομαι θα ειναι ακομα πιο εντονο αυτο.

Μπορει να ειναι και αυτο, αλλα υποθετω, πως εστω και με f2,5 με 85mm σε κροπ, δηλαδη καπου 135 σε FF και με εστιαση στα 5-6 μετρα, το βαθος πεδιου πιανει τουλαχιστον το μισο μετρο... αρα εγω που εστιαζα καπου στο σωμα, το προσωπο θα επρεπε να δειχνει νετ (τουλαχιστον λογω βαθους πεδιου). Τωρα αν δεν επαρκει η ταχυστητα στο 1/500 να παγωσει κινηση μοντελου, αλλα επαρκει για φαση σε βολει, δεν ξερω... παντως με εβαλε σε σκεψεις...

Παρακατω, μια ιδια φωτογραφια αλλα με επεξεργασια στο φωτοσοπ (ηθελα να δω με το σαρπεν τι κερδιζω). Καπως καλυτερη μου φαινεται (αλλα ξεφυγε λιγο στο κοντραστ)...

_MG_3987.jpg

..Επειδή σε έχω ακούσει να παραπονιέσαι γιά τον 85άρη, είναι βέβαιο ότι δεν έχει πρόβλημα ο φακός; Οι ταχύτητες δεν δικαιολογούν τη θολούρα, ανεστίαστες είναι ( ελαφρά έστω! ).
...Η νέα βερσιόν είναι σαφώς καλύτερη και το κοντράστ, λίγο υπερκορεσμένη ίσως!

Last edited:

O φακος εστιαζει αρκετα γρηγορα?
(Δεν πιστευω να εχεις προβλημα front focus...?)

..Επειδή σε έχω ακούσει να παραπονιέσαι γιά τον 85άρη, είναι βέβαιο ότι δεν έχει πρόβλημα ο φακός;

O φακος εστιαζει αρκετα γρηγορα?
(Δεν πιστευω να εχεις προβλημα front focus...?)

Ειναι τοσες οι παραμετροι που δεν ξερω τι να... διαλεξω :rifle: καθε φορα...!!!

...τρεμω εγω - κουνημενη
...δεν εστιαζει ο φακος - ανεστιαστη
...ειναι μαπα ο φακος - θολη
...δεν εστιαζει η μηχανη - προβλημα
...δεν εχω σωστη ταχυτητα
...ειναι πολλα τα iso και τα κανουν μανταρα
...άλλο ???

Επειδη μολις προχθες εκανα κατι ψευτοτεστ τον 85 με τον 28, δεν ειδα προβλημα φοκους στο φακο... τεινω να εντοπιζω προβλημα στο κλειστρο και τα ηλεκτρονικα της μηχανης... και με τους δυο φακους, πολυ συχνα, η μηχανη αργει να παρει μπρος με το μισοπατημα του κουμπιου...

..Ένα αρκετά εύκολο, με τρίποδο βέβαια απαραίτητα, τέστ είναι αυτό του Τίμ Τζάκσον, θα το βρείς εδώ: http://focustestchart.com/focus21.pdf.
.Βρίσκεις αν ο φακός σου προ- ή μεθεστιάζει,

Ασε... εχω δοκιμασει τα... παντα :idea: συνεχιζω εδω :7SFGSFG:

Μια ιστοσελιδα οπου μπορειτε να δειτε καποιες πολυ ωραιες φωτογραφιες πορτρετων,γαμου,οικογενειακες ληψεις κτλ.

Μου αρεσε πολυ η δουλεια αυτη,διοτι βλεποντας τις φωτογραφιες,μου εβγαλαν μια θετικη αυρα και μια αισιοδοξια. :a0210:

http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=steve%20z%20photography&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CB0QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.stevezphotography.com%2F&ei=TUisTrOiCaTY4QT0ndTiDg&usg=AFQjCNEzskwl7snZx4ToAbyhFk7OzCt9Tw

Ωραίο street πορτρετο Ηλία αν και έχεις ανεβασει λίγο το κοκκινο νομίζω. Το τετράγωνο κάδρο το αδικεί μια και το αριστερό τμήμα με τον δευτερο ανθρωπο δεν έχει ενδιαφέρον

Λες ε? Να πω την αληθεια δυσκολευτηκα να αποφασισω το κροπ και τελικα το εβγαλα τετραγωνο για να τους βαλω και τους δυο και να γινει πιο streetαδικη... σε ορθιο θα ηταν καθαρο πορτραιτο οντως... μου τα χαλασε ο τριτος, που οταν την εβγαζα δεν τον περιελαβα ολοκληρο και αναγκαστηκα να τον κοψω... αφησα μονο τα γυαλια του κατω κατω αριστερα...

Η κοκκιναδα που λες ειναι -νομιζω- μονο στο προσωπο. Ηταν πολυ σκοτεινο απο τη σκια απο το καπελο του. Αποφασια να το φωτισω με λιγο dodge, μου το εκανε ενα περιεργο γκριζοκοκκινο χρωμα, του εκανα λιγο desaturation τοπικα και βγηκε αυτο το χάλι που λες... αν το αφηνα σκοτεινο, ισως ηταν και πιο...ατμοσφαιρικο...

Εβαλα και λιγο Blur περιμετρικα αντι για βινιετα... επισης, αρχισα να χρησιμοποιω τελευταια το τετραγωνο καδρο και μου αρεσει (περισσοτερο απο το 16/9 που ειχα δοκιμασει παλιοτερα), αν και το ξεκινησα, φυσικα, για πρακτικους λογους, να πεταω τα αχρηστα απο το καδρο.

Last edited:

leonkoum μας έχεις σακατέψει τις τελευταίες μέρες:music-smiley-005:
H 1η νομίζω ήθελε "αέρα" αριστερά και πάνω αλλά τόσο αυτή όσο και οι άλλες 2 εντυπωσιακά χρώματα και οξύτητα

αντε καλε...εγω σας αγαπαω....
Αν θελεται να σταματισω-bye-
(και που εισαι ακομα, Αγιος Πετρος, Πανθεον, φοντανα τι τρεβι, πιατζα ναβονα, κολοσσαιο, μουσειο Βατικανου, Βασιλικη του Λατερανο, Εθνικο μουσειο Ρωμης... κτλ κτλ):smash: