Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

το παιδι ασχολιται γενικα με φιδια, δικα του ειναι, η κοπελα ηταν απο κατω σε περιπτωση αν πεσουν, απλα τα βαλαμε στο κεφαλι και κατσανε
η πιοτητα ειναι μαλλον χαλια γιατι ειναι λινκ απο facebook

Οταν -εντελως κατα λαθος δηλαδη- βγαλεις κατι ψιλοκομενο

_MG_5902_dpp by 1L1as, on Flickr

το αφηνεις ως εχει ή το κροπαρεις πιο πανω (στη μεση πχ.) ωστε να δειχνει ως... αποψη?

Paul ωραιες οι τρεις τελευταιες, αλλα προτιμω τις δυο πρωτες. Δυνατες εκφρασεις... Στην φιδισια, ηθελε -νομιζω- λιγο καλυτερο φωτισμο αριστερα...

ναι η φιδισια ηθελε λιγο περισοτερη δουλεια....

396814_10150481669582511_552897510_9325024_1135026820_n.jpg

Δεν ξέρω τι λένε οι κανόνες Ηλία αλλά αφου δεν υπάρχει ολόκληρη το κόψιμο που δειχνει ολοκληρους τους πίσω είναι καλό IMHO
Μου αρέσει το highlight αλλά οχι το κόψιμο Παυλο

Απάντηση: Πορτρέτο

Ηλία μου αρέσει πολύ
και εφόσον δεν ειναι κομμένη σε άρθρωση νομίζω δεν υπάρχει πρόβλημα
για μένα έχει ήδη άποψη!!

Παύλο το κόψιμο μου αρέσει γιατί το κορίτσι έχει πανέμορφα χαρακτηριστικά και το βλέμμα εστιάζει στην γαλλική μυτούλα και στην αντίθεση με τα μάτια
ίσως το μαλλί να άμβλυνε τα χαρακτηριστικά το προσώπου!!!
για να μαστε πιο ακριβείς στις κρίσεις μας βάλε και μια με όλο το πρόσωπο
.
.
.
ίσως και μια ολόσωμη για πιο ολοκληρωμένη άποψη!!
:grinning-smiley-043 :music-smiley-005:

kκαι αρχικα κομενη ειναι, απλα εκανα λιγο ακομα κροπ, απλα ετσι εχει κατι κινηματογραφικο ΙΜΗΟ, και ειναι και πιο μινιμαλ....

αλλη μια....ολοσωμες δεν εχω, γιατι δεν εχω αρκετο χωρο στο στουντιο:)))

397784_10150483726437511_552897510_9332944_1185654720_n.jpg

Re: Απάντηση: Πορτρέτο

Ηλία μου αρέσει πολύ :

Εσυ κατι εχεις παθει... να κοιταχτεις... :drummer: ειναι η δευτερη φωτογραφια μου, που λες οτι σου αρεσει, σε συντομο χρονικο διαστημα... :award:

:flipout::flipout::grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Καλα βρε Παυλο, τι στουντιο ειναι αυτο? Ειδικο για φωτογραφιες διαβατηριων και ταυτοτητων...? :ernaehrung004::ernaehrung004:

Ας πω και γω τα δικα μου... στην πρωτη το κινηματογραφικο κοψιμο θα το ηθελα λιγο πιο ψηλα, αλλα και ετσι ειναι ωραια εικονα (νομιζω μετραει πρωτα το βλεμα και μετα το στησιμο, ειδικα σε τοσο κοντινα). Η δευτερη ειναι ακομα πιο ωραια (πιθανως επειδη χαμογελαει η κοπελα, αρα πιο ταιριαστη εικονα με το high key)...

Εχω και ερωτηση... τα ματια, πρεπει να ειναι εξισου φωτισμενα (εκτος απο εστιασμενα) ή αναλογως το φωτισμου οπως κατσει?

:)))
το αλλαζω τωρα το στουντιο:)))
Περιμενω τωρα και τριτο φως, γιατι δεν μου ειναι αρκετα τα δυο φλας τελικα.
Τα ματια, καλο ειναι να ειναι φωτισμενα, αλλα αν σκηψει λιγο παραπανω το μοντελο δεν φωτιζονται, και θελει ρυθμιση της θεσης του φλας.
Γενικα θελει υπομονη, για να ειναι ολα τελεια:)

Ηλία Το θέμα δεν είναι αν ανήκουν σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αλλά αν είναι καλές :idea:

Στην πρώτη από τις 2 έχεις απομονώσει το θέμα καλύτερα με το extra blur αλλά καμία από τις 2 δεν έχει την αμεσότητα του μοντέλου που μου αρέσει στα πορτρέτα δρόμου. Στις δικές σου θα έλεγα ότι φταίει το βλέμμα που είτε δεν φαίνεται είτε είναι αδιάφορο. Γενικά στη φωτογραφία δρόμου η διαφορά από την καλή στο αδιάφορη είναι πολλές φορές 1 δευτερόλεπτο

Ηλία Το θέμα δεν είναι αν ανήκουν σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αλλά αν είναι καλές :idea:

Γενικά στη φωτογραφία δρόμου η διαφορά από την καλή στο αδιάφορη είναι πολλές φορές 1 δευτερόλεπτο

Nαι ρε γμτ. Ενω φαινεται ευκολο, το μονο που κανεις ειναι να γεμιζεις τον σκληρο με αγνωστες και αδιαφορες φατσες... Να μπορεσεις να δεις τη φωτογραφια, να προλαβεις να σηκωσεις τη μηχανη την καταλληλη στιγμη και να εχεις και σχετικα καθαρο πλανο και στη Νεα Υορκη να εισαι, δεν ειναι ευκολο...

Εγώ αν και κυρίως χρησιμοποιώ normal(έως 35mm) και όχι tele είμαι ακόμα στο να σηκώσω την μηχανή ή θα τσαντιστεί ο ανυποψίαστος απέναντι. Ισως για αυτό οι μόνες ψιλοαποδεκτές που έχω βγάλει ακόμα και σαν snapshots είναι από μέρη που είναι γεμάτα με ανθρώπους με φωτογραφικές.

Απάντηση: Πορτρέτο

Καλά εσύ Λιάκο απο δώ το πάς απο κεί το πάς σε έργα οδοποιίας το γυρνάς....εεεεεεεεεεεεεεε!!! σε φωτογραφία δρόμου ήθελα να πώ !! :flipout::flipout::flipout:
Ωραία η γιαπωνεζούλα πάντως!:)

Last edited:

Aλλα τι νομιζες...? Οτι εχω παρατησει το σπορ...? (επειδη δεν ανεβαζω τωρα στο παπαρατσι? :flipout:) Σιγα μη στηνομαι με τις ωρες με τριποδα και φιλτρα, να βγαζω ντουβαρια και φυτα... (μη μιλισω για τις... παλιομυγες που βγαζουν καποιοι... συλλεκτες φακων, ονοματα δεν λεμε... :grinning-smiley-043 ).

Οσο για την γιαπωνεζουλα, γιατι νομιζεις οτι εβγαλα τη φωτογραφια? Ειδα καμμια συνθεση περιεργη ή κανενα φωτισμο σουπερ...? :BDGBGDB55: Οι παπουδες απο κατω, ειναι για... ξεκαρφωμα !!!!!