Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

Ηλία στην 1η θα ήθελα να ήταν κροπαρισμένη μόνο στο τζάμι του λεωφορείου και να μην υπήρχε το πάνω μέρος που με βάζει να το διαβάσω και με κρατά χωρίς λόγο. Είναι όμως πάρα πολύ καλή. Εξαιτίας του βλέμματος του κυρίου την θεωρώ πιο αντιπροσωπευτική της σειράς(through the glass). H 2η όχι, για μένα. Η τρίτη είναι εξαιρετικά όμορφη και πολύ καλή στιγμή. (γράφοντας την ξαναβλέπω, είναι εξαιρετική, μπράβο). Μου άρεσε και ο πιτσιρικάς στην προηγούμενη σελίδα.

Bασιλη, ευχαριστω... ισως στην πρωτη επρεπε να κανω τετραγωνο κροπ και να σβυσω το πανω μερος που λες και εσυ...

Η δευτερη με δυσκολεψε στην εστιαση με τις αντανακλασεις και εχασα το στιγμιοτυπο (η κοπελα ποζαρε για να τη βγαλει φωτο ο φιλος της με το κινητο και επερνε διαφορες ποζες και ηταν και πιο κοντα στο τζαμι) και την εβαλα περισσοτερο απο... αχτι... :7SFGSFG:

Στην τριτη, σκεφτηκα να κοψω τον αντρα, αλλα μετα θα χτυπουσε ασχημα αυτη που ειναι μισοκρυμενη στην κολωνα....

Decisions και decisive moment... δυσκολο....!!!!!

Ο πιτσιρικας ηταν ο πιο ευκολος.... ειχε για ωρα αυτην την εκφραση....

Και μια απο εμενα . Φιλαρακι ειναι οχι μοντελο , θελησε κατι διαφορετικο απο αυτες που εχει και πιστευω πως πηγε καλα

pn.jpg

Θεόδωρε δεν μπορώ να αποφασίσω αν μου αρέσει το κόψιμο στο κούτελο ή όχι.
Τα υπόλοιπα απόχρωση, επεξεργασία, βλέμμα στήσιμο μου αρέσουν. Οι πίσω φιγούρες μπορούν και να εξαφανιστούν IMHO

Θεόδωρε, μου αρέσει πολύ η ατμόσφαιρα της φωτογραφίας σου καθώς και ο τρόπος που την έχεις επεξεργαστεί.

Το κουτελο κοπηκε λογο μαλλιων , δεν εχει και δεν ηθελε να φαινετε στη φωτο , γιαυτο και για μενα δεν βγαινει ποιο κατω το καρδο
Δεν υπαρχει βαψιμο στα ματια μονο ενα περασμα στη μασκα να φωτισει
Οι πισω φιγουρες αφηνουν να φανει βαθος , σιγουρα μπορουν να φυγουν για να κερδιζει ολο το καρδο ο ιδιος

Ευχαριστω για τα καλα σας λογια και τις παρατηρησεις σας

σε ενα παρκινγ, με το μονο φως που φαινεται

183315_10151034640507511_889582976_n.jpg

Nα στην πω την αμαρτια μου θα προτιμουσα να μην φαινεται η φωτιστικη πηγη.

Δεν σου εβγαινε απο καδρο ?

Ειδικα η τελευταια που μου αρεσει πιο πολυ απο ολες αν κροπαρεις με το χερι σου το πανω μερος κοιτα τι δυναμικη αποκτα η συνθεση του καδρου και οι σκιες με τα κοκκινα μπρος και πισω.

Last edited:

για την τριτη ναι εχεις δικαιο, εχω και μια εκδοχη με κομενη τη λαμπα, αλλα στις 2 πρωτες ολο σκοταδια θα ηταν νομιζω.....
θα τις cropαρω να δω, και γενικα θα ξαναπαω μαλλον εκει, με κανα chainsaw η τσεκουρι:)))

Κρατα το υφος της τριτης....ειναι το πιο αρμοστο.

Αν θες παμε και μαζι. Αρκει να εχουν κοιμηθει τα παιδια :D

xaxa, οκ.
Ειναι στο village φαληρου.
Να παμε καπια ωρα που δεν θα εχει αμαξια, αυτο ηταν χτες κατα της 2-3 το μεσημερι.
Αν εχεις τσεκουρι η chainsaw η κανα αλλο μακαβριο εργαλειο φερε, γιατι δεν εχω τιποτα:)

Κατι θα βρω , ελπιζω να μην μου κανουν καναν ελεγχο αντε να τους πεισω τι παω να κανω.

Το πουκαμισο ειναι Must με το χασεις :D

ναι μου ειπαν καπιοι φιλοι μου οταν ειδαν τις φωτο για αυτον τον dexter, αλλα δεν ξερω πoιος ειναι:)

Μπρρρρρρρ... τι ντεξτερ και αλλα μακαβρια ειναι αυτα.... να φυγετε κυριοι... να πατε στο "Στυλ & Φαντασια".... :violent-smiley-008:

Εδω τα καλα πορτραιτα.... :flowers:

Plastic cards by 1L1as, on Flickr

Njoy by 1L1as, on Flickr

Οι παραπανω ειναι με κροπ μηχανη και f5,6 και f4,5 στα 200mm... σκεφτομαι, αν, με FF και 200mm/f2,8 θα θολωνε το φοντο περισσοτερο ή θα ηταν προτιμοτερα τα 135mm/f2.... :nounder: (υπο τις ιδιες συνθηκες ληψης)

Ρε τι τις κάνεις και σου ποζάρουν !!!.

Αν πας σε FF και διατηρήσεις το εστιακό μήκος και το διάφραγμα πρέπει να πάς και πιο κοντά για να γεμίσεις το κάδρο. Αν απλά κροπάρεις το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο με τώρα. Aν πάς σε f/2.8 φυσικά μικραίνει το βάθος πεδίου. Αλλά αν είναι να κάνεις το ένα απο τα δύο (ή FF ή f/2.8) είναι προτιμότερο και φθηνότερο και ελαφρύτερο το πρώτο ΑΝ η γωνία κάλυψης είναι ΟΚ για τις αποστάσεις που σε βολεύουν. Αν είναι να κάνεις κροπ περισσότερο απο 1,5χ πάρε σώμα κροπ.

Πάντως οι f/4.0 είναι κουστούμι με FF ...

Αλλά αφού θέλεις θολό φόντο γιατί δεν είσαι τέρμα ανοιχτός (f/4.0) ???.

Παίξε με το BarnacK ..

Y.Γ. Το μπράτσο του καθρέπτη έχει σπείρωμα σε όλο το μήκος ??. Και οι σκελετοί των γυαλιών !! κ.λ.π. ....