Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

Αημακη, λιγο να μαλακωσεις τον αγκωνα και κατι με (ψιλο)ενοχλει στο κροπ κατω, ετσι οπως κοβεται στη μεση ο μηρος και το γονατο....Φως καλο, χρωματα καλα, το φοντο λιγο βαρυ, το βλεμα εντονο αρκετα, η εκφραση πολυ δυνατη... :2thumb22sup:

με τον 50αρη τοσο κοντα κοβονται πολλα, το μαλακωμα του αγκωνα πως το εννοεις? οτι ειναι πολυ σφιχτος? ισως λογο κρυου :-)

883903_10200788076241511_778830499_o.jpg Eννοω αυτο το σημαδι, που δειχνει ελαφρα αντιαισθητικο για τετοια φωτογραφιση.... με τα φιλτρα που κυκλοφορουν στα διαφορα προγραμματα επεξεργασιας, νομιζω μπορει να φυγει ευκολα...

View attachment 91223 Eννοω αυτο το σημαδι, που δειχνει ελαφρα αντιαισθητικο για τετοια φωτογραφιση.... με τα φιλτρα που κυκλοφορουν στα διαφορα προγραμματα επεξεργασιας, νομιζω μπορει να φυγει ευκολα...

Ουπς εχεις δικιο, δε το ειχα προσεξει να πω την αληθεια :AFADF0:

Ναι κ εμένα για πιό ευρυγώνιο μου κάνει.

Οχι με τη Νεξ-6 και τον 50αρη F1.8 της Sony, ξυριζει αυτος ο φακος...

Είσαι σίγουρος ότι αυτή είναι στα 50mm? Μου φαίνεται περίεργη η προοπτική για 50mm σε APS..

Ναι είναι στα 50. Βέβαια είναι η πρώτη μέρα που πειραματιζόμουν με τον εν λόγω φακό και μηχανή. Το είχα στο Aperture mode, όχι full manual. Επίσης η επισύναψη στο Avclub σκοτώνει κατά 40% την ποιότητα....

Αυτό απο τα λίγα που ξέρω απλά απο photoshop διορθώνετε εύκολα

πραγματικά ο φακός τον έχει φίλος σκοτώνει , θα του πω εάν θέλει να μου δώσει φωτογραφίες να ανεβασω

Απάντηση: Πορτρέτο

Προσπαθησα και εγω να βγαλω την κορη μου αλλα δεν....

Φταει η E-PL3 φταει ο φακος της 14-42 II R φταει η κορη μου που εχει μοτερακι στα ποδια, δεν ξερω;

p4050143f.jpg

p4050142.jpg

p4050137.jpg

Καταρχή δοκίμασε να τις κάνεις attach σε μικρότερο μεγεθος καθώς είναι λιγάκι προβληματικό στη θέαση αν δεν βλέπεις σε μεγάλη οθόνη.

Μετά τι σημαίνει το δεν?
Το μόνο θέμα που θα έβρισκα είναι ότι η 3η κυρίως είναι ανεστίαστη και η πρώτη έχει "φύγει". Στα υπόλοιπα χρώματα υπάρχουν διαφορές στο WB οπότε δεν μπορώ να ξέρω τι σου αρέσε, τα κάδρα είναι πρόχειρα αλλά σε παιδιά 2χρονών είναι σύνηθες

Τραβάς raw? Με τι επεξεργάζεσαι τις φωτογραφίες?
Εχεις δοκιμάσει να φωτογραφίσεις από ακόμα πιο χαμηλά (στο ύψος των ματιών του παιδιού όπως η 1η ή και χαμηλότερα)? Σε περιπτώσεις που δεν εχεις ενδιαφέρον φόντο θα είναι καλύτερα
Επίσης για πιο αυθόρμητες κάποιος (δεν θυμάμαι ποιος μάλλον ο Βλάσης) είχε γράψει για τηλεφακό ωστε να μην υπάρχει αμηχανία. Εμένα ο γιος μου που είναι βέβαια μεγαλύτερος ποζάρει (όταν έχει όρεξη), η κόρη με τίποτα

Last edited:

Ναι RAW ειναι οι φωτογραφιες απλα με το Photoshop τις εσωσα σε JPG γιατι δεν μπορουσα να τις βαλω στο site
Τωρα ο φακος που ειναι ο κιτ της PL-3 14-42 τον ειχα στο 42 για να μην παραμορφωνει.

Το δεν ειναι πως βλεπω μια θολουρα σαν να μην εχει εστιασει καλα ο φακος.

Ξερω να κανω resize απλα δεν σκεφτηκα οτι θα βγουν τοσο μεγαλες και πλεον δεν μπορω να κανω επεξεργασια στο κειμενο μου γιατι εχουν περασει τα 10 λεπτα που ειναι ο χρονος του edit

Η βλακια μου ειναι που δεν τις εβαλα σαν μικρογραφιες.

Τουλάχιστον η κόρη μου ποζάρει ,γιατί τους γιούς ....... κυνήγι!

8623197668_697379e95d_b.jpg

Resize απο resiζε έχει διαφορά και συχνά κάνει την διαφορά απο μία θολή και μια καθαρή φωτογραφία. Την μέθοδο που ανέβασα την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους. Για τους πιο μερακλήδες βέβαια, ο Ηλίας παρακάτω το πήγε ένα βήμα (πολλά μάλλον) παραπέρα.

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Resize απο resiζε έχει διαφορά και συχνά κάνει την διαφορά απο μία θολή και μια καθαρή φωτογραφία. Την μέθοδο που ανέβασα την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους. Για τους πιο μερακλήδες βέβαια, ο Ηλίας παρακάτω το πήγε ένα βήμα (πολλά μάλλον) παραπέρα.

Δεν ηξερα οτι η δικια σου λυση εκτος της αλλαγης μεγεθους εχει και βελτιωσεις στην φωτογραφια. Παω πασο τοτε εγω απλα το μεγεθος αλλαζα.

Θα κατσω αυριο να κανω μερικα πειραματα.

Τι πολλά βηματα παραπέρα ρε συ .. 2 γραμμές στο action είναι .. το δοκίμασες ??. Διότι μερακλής είσαι :)

Βραδινά Πορτραίτα με Sony Nex 5r και Jupiter 9. Έχω ένα θέμα, δε μου αρέσει να τραβάω με flash καθόλου και ποτέ, δε με πειράζει ο θόρυβος λόγω έλλειψης φωτεινότητας. O jupiter-9 είναι από τους αγαπημένους μου manual φακούς. Δίνει κάτι στις φωτογραφίες που τραβάω που δεν το έχω βρε σε άλλον φακό

nightportrait-2.jpg

nightportrait.jpg

Τι πολλά βηματα παραπέρα ρε συ .. 2 γραμμές στο action είναι .. το δοκίμασες ??. Διότι μερακλής είσαι :)

Όχι ακόμα, ήθελα να σε ρωτήσω κιόλας γιαυτό αλλά αύριο που θα είμαι σπίτι (έχω εφημερία σήμερα). Μόνο στο rawtherapee μπορώ να το αλλάξω το gamma κατα το resize ή και στο Photoshop CS5.5? Απο όσα διαβάσα στα λινκ σου, το PS δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Θα με βάλεις να αλλάξω πάλι workflow πάνω που συνίθισα το ACR... :furious3: