Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Το ασχημο με το φλας ειναι οτι η κορη μου εχει γαλανα ματια και παντα θα βγουν κοκκινα εκτος απο μερικες φορες.
Εχω βαλει στην μηχανη να μην βγαζει κοκκινα ματια, εχω ψαξει ολες τις λειτουργιες που εχει η nex-5r για το φλας αλλα τιποτα!
Να ειναι μαπα το φλασακι που εχει στο πακετο; να μην κανω εγω κατι σωστα;

Φλας συνήθως χρησιμοποιούμε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε αυτές τις συνθήκες φυσιολογικά η κόρη του ματιού διαστέλλεται [μυδρίαση ιατρικώς] έτσι ώστε να μπαίνει όσο το δυνατόν περισσότερο φως στον αμφιβληστροειδή χιτώνα. Όταν, κάτω από αυτές τις συνθήκες, πυροδοτηθεί το φλας και μάλιστα αν το άτομο κυττάζει κατ' ευθείαν προς το φως τότε η μεγάλη ποσότητα φωτός που εισέρχεται, φωτίζει τα αιμοφόρα αγγεία του αμφιβληστροειδούς χιτώνα και έτσι καταγράφεται το κόκκινο χρώμα στην φωτογραφία μας. Φυσικά το χρώμα της ίριδος δεν αλλάζει [δηλαδή το μπλε μένει μπλε] αλλά επειδή η κόρη βρίσκεται σε ήδη διαστολή, η ίριδα σχεδόν αποκρύπτεται από την κόκκινη απόχρωση.
Η λύση που χρησιμοποιούν οι φωτογραφικές μηχανές [red eye reduction] λειτουργεί ως εξής: πριν την λήψη κάνει μικρές πυροδοτήσεις του φλας έτσι ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος να γίνει συστολή της κόρης [μύση ιατρικά]. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η ποσότητα του φωτός που 'χτυπά' τον αμφιβληστροειδή χιτώνα να είναι πολύ μικρότερη. Έτσι βελτιώνεται μεν αλλά δεν εξαλείφεται εντελώς το φαινόμενο.
Καλή λύση, όπως ανέφερε και ο προηγούμενος φίλος είναι είτε το άτομο να μην κυττά απευθείας το φλας/φακό ή αλλιώς να στραφεί το φλας ει δυνατόν σε κάποια λευκή επιφάνεια ώστε να δώσει φωτισμό από αντανάκλαση.
Άλλη εναλλακτική λύση [προσωπικά την προτιμώ] είναι η χρήση ενός γρήγορου φακού [με διάφραγμα 1,4-1,8 σε συνδυασμό με ISO 400-600.
Επίσης κάτι πιο απλό είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας και να διορθώσεις το πρόβλημα μόνος σου, μετά την λήψη.
 
Re: Πορτρέτο

flash bounce θα κάνει δουλειά λογικά κυκλοφορούν κάτι βιντεο και για DIY
 
Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Το ασχημο με το φλας ειναι οτι η κορη μου εχει γαλανα ματια και παντα θα βγουν κοκκινα εκτος απο μερικες φορες.
Εχω βαλει στην μηχανη να μην βγαζει κοκκινα ματια, εχω ψαξει ολες τις λειτουργιες που εχει η nex-5r για το φλας αλλα τιποτα!
Να ειναι μαπα το φλασακι που εχει στο πακετο; να μην κανω εγω κατι σωστα;
DPP_18.JPG
Το φλας της μηχανης (το ενσωματομενο) δεν κανει,χρειαζεται εξωτερικο.Αυτη ειναι με φλας,αν μαθεις να δουλευεις το φλας(εξωτερικο) θα εχεις καλα αποτελεσματα.
 
Απάντηση: Πορτρέτο

Μεχρι να την παντρεψω θα μαθω! Αν φυσικα την παρει κανενας με αυτα τα χαλια μαλια που ειναι σαν ελατηρια!

ar8i.jpg


mkz7.jpg


1.8 φακο ηθελα τρομαρα μου! Ακομα κλαιω τα 400 που εδωσα για να τον παρω.
 
Re: Πορτρέτο

@ LLLEFTERIS
Δοκίμασε να φτιάξεις ένα μικρό ανακλαστήρα για το φλασάκι της nex. Μπορείς δηλαδή να κόψεις μια κάρτα , να την τυλίξεις με αλουμινόχαρτο
και να την στερεώσεις πάνω στο φλας με ένα λαστιχάκι.
Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχεις ´κατι σαν boυnce και θα δεις τις φωτογραφίες σου εντελώς διαφορετικές.
Εδώ ο μικρός μου , χρησιμοποιώντας την 5R και το κολπάκι με το φλάς...

11906508224_d3408734ff_o.jpg
 
Last edited:
Re: Πορτρέτο

Η δεύτερη ζει την ένταση εχει κάτι πολύ ωραία και μια παιδική απο μένα
 

Attachments

  • 1.jpg
    1.jpg
    82.7 KB · Views: 327
Last edited: