Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

Ευχαριστώ Ντιν για την κριτικη σου θελω αν αξιζει το κοπο να το κανεις παντα, μετάφραση σε παρακαλω γιατι δεν κατέχω .. ΙΜΟ..

"Κατα την προσωπική μου αποψη" που εννοείται δεν είναι σιγουρο ότι είναι σωστή

Ναι νομιζω απο αποψη πιοτητας εικονας δεν αξιζει η διαφορα χρηματων, υπαρχει αλλα δεν ειναι τοσο μεγαλη, τουλαχιστον στο studio....
αλλα απο εργονομια σκηζει, επισης δεν αστοχει στο focus σχεδον ποτε ακομα και στο φ1.8 του φακου...

Ευχαριστω για τα καλα σχόλια για την... κινηματογραφικη..., "ξεγελαει" και το κροπ με τα μαυρα πανω κατω, αλλα και μενα προς τα κει μου φανηκε, γι αυτο και το σχετικο κροπαρισμα...

Για τον Φανερο Πρακτωρ και το σχόλιο για τους αστεγους, ειναι θεμα που εχει συζητηθει πολυ και συνεχιζει ακομα και τωρα να συζητιεται σε ολα τα φορα, και οι αποψεις ειναι αντιθετες χωρις να καταληγουν καπου... γνωμη μου ειναι, πως αν το θεμα ειναι σωστο, δεν υπαρχει προβλημα... πχ. στη συγκεκριμενη, νομιζω, τονιζω το βλεμα και τα εντονα, σκληρα χαρακτηριστικα του προσωπου... τιποτε που να φερνει τους εικονιζομενους σε δυσκολη θεση, οποτε δεν θεωρω οτι υπαρχει και θεμα παραβιασης ιδιωτικοτητας ή μειωσης προσωπικοτητας κτλ. Τωρα, αν τους ιδιους, τους φωτογραφιζα σε διαφορετικη κατασταση, τοτε, πιθανως, θα μιλουσαμε και διαφορετικα...

Συμφωνω απολυτως. Και εγω εχω αισθανθει περιεργα οταν τους θετω στο σκοπευτρο μου αλλα οταν μιλαμε για τεχνη αυτα πανε περιπατο. Αν βγαλεις λεφτα απο μια φωτογραφια μπορεις να τον βρεις και να του δωσεις κατι . Αλλα δεν μπορεις ουτε να πληρωνεις τον καθε φουκαρα που φωτογραφιζεις ουτε να εχεις και τυψεις .

C'est la vie.

NtinNton σε ευχαριστω πολυ για την κριτικη σου , απλα την φωτογραφια την ηθελα ακριβως ετσι ωστε να μπορεσω να πιασω και τα τρια πραγματα μεσα στο καδρο και οχι απαρετητα τον ανθρωπο , νομιζω οτι περιγραφω με την φωτογραφια ακριβως αυτο που πρεπει
δεν ξερω η γνωμη μου, ισως να κανω και λαθος
Σε ευχαριστω...

ojgi1v.jpg

Η e520 του σηκωσε τον γιακα. Πως τοκανες; :P

ενα συγριτικο στο περιπου, ειναι με ιδιο φως τραβηγμενες η μια με την 5δ2 και τον 85/1.8 στα φ2,5 και η αλλη με την ε520 και τον 50/2 στα φ2,2, το ασπρομαυρο ειναι για να μην φαινεται η διαφορα στο χρωμα....

10291097_10152019912567511_1772548957973483490_n.jpg

10253831_10152019912557511_1283777057906014739_n.jpg

Είχατε δίκιο, είναι απίστευτο για το τι μπορεί να κάνει κανείς με ένα παιδί και έναν καλό φακό (που δυστυχώς δεν έχω).
Τραβηγμένες με τον HELIOS σε εσωτερικό χώρο (Γρήγορος και φωτεινός (υποτίθεται)) αλλά το ψυχάκι δίνει ρέστα :D

image1 by tsatsman, on Flickr

image2 by tsatsman, on Flickr

20140511-_DSC2489 by tsatsman, on Flickr

παρατήρησα ότι μου αρέσει να τραβώ στα 50mm. Μελαγχολώ όταν σκέφτομαι πόσο καλύτερα θα είχαν βγει με καλύτερο φακό (π.χ sel 50mm 1.8)

Απάντηση: Πορτρέτο

Σιγά μην άφηνες αυτό το θέμα δίχως φωτογραφίες σου :a0210: .

Μου αρέσει η καθαρότητα (ευκρίνεια - οξύτητα δεν ξέρω πως να το εκφράσω ακριβώς) στις φωτογραφίες σου Κώστα και θα ήθελα να μάθω πως το πετυχαίνεις , κάπως τις πλησιάζουν οι δικές μου όταν ανεβάζω το clarity στο lightroom , αλλά και πάλι δεν παίρνω ακριβώς αυτό που θέλω .

Aahhh... Paris!

Ναι και εμένα μου άρεσε. Και την πέτυχα σε καλή στιγμή. Ο στόχος (δες την original φωτογραφία στο link) ήταν να την βγάλω μαζί με το μαγαζί αλλά κάνοντας zoom μου άρεσε πολύ η έκφρασή της και τελικά κράτησα κυρίως αυτήν.

https://www.dropbox.com/s/xre9grr7jeopx46/IMG_1228.jpg

Και πολύ καλά έκανες, μια σχετικά αδιάφορη φωτογραφία άλλαξε μορφή...

Re: Απάντηση: Πορτρέτο

Μου αρέσει η καθαρότητα (ευκρίνεια - οξύτητα δεν ξέρω πως να το εκφράσω ακριβώς) στις φωτογραφίες σου Κώστα και θα ήθελα να μάθω πως το πετυχαίνεις , κάπως τις πλησιάζουν οι δικές μου όταν ανεβάζω το clarity στο lightroom , αλλά και πάλι δεν παίρνω ακριβώς αυτό που θέλω .

Σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Η καθαρότητα που σου αρέσει, προέρχεται από διάφορους παράγοντες. Ο ποιό σημαντικός είναι γνωρίζεις σε ποια διαφράγματα αποδίδει ο φακός που χρησιμοποιείς την μέγιστη οξύτητά του. Η σταθερότητα της λήψης είναι ο επόμενος παράγοντας και μετά οι ρυθμίσεις του Picture Control (for Nikon DSLRs). Φυσικά μια καλή λήψη που δεν είναι κουνημένη και δεν έχει χαμένη πληροφορία ( πχ καμμένα λευκά ), εύκολα διορθώνεται και στο post processing.

Χρειάζεται και ο πειραματισμός και βεβαίως διάβασμα.. αλλά σιγά σιγά όλα γίνονται ποιό εύκολα και στις φωτογραφίες αποτυπώνεται αυτή η βελτίωση

Re: Απάντηση: Πορτρέτο

Σαν να τα έγραφα εγώ, μέσα στο μυαλό μου ήσουν Κώστα.