Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

στα 42μμ βαλε τον 14-42, θα ειναι 84μμ στο ΦΦ, που θεωριται απο πολλους το ιδανικο για πορτρετα.
αν θες 50μμ του ΦΦ, τοτε βαλτον στα 25μμ.
γενικα στα 4/3 το crop factor ειναι Χ2

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Ntinos P: Πολύ χρήσιμο το συγκριτικό των mm. Μην ξεχνάς ότι τα 50mm στο FF και αντίστοιχα τα 35mm στο DX, είναι το πλέον κατάλληλο εστιακό μήκος φακού διότι είναι ακριβώς αυτό που βλέπει και το ανθρώπινο μάτι.

Αυτό είναι μάλλον σύμβαση. Θεωρώ ότι τα 40mm προσεγγίζουν καλύτερα αυτόν τον ορισμό. Απλά οι γρήγοροι 50ρηδες ήταν εύκολο να σχεδιαστούν και φθηνό να κατασκευαστούν, και συνόδευαν πριν την έλευση των ζουμ τις μηχανές ως "στάνταρ" φακοί.
Πάλι βάσει ορισμών, κλασικά ως πορτρέτου θεωρούνται οι εμπίπτοντες εντός της περιοχής 80-135mm (αντίστοιχα πάντα). Δλδ ο 50ρης σε DX σώμα έρχεται πιο κοντά στον κλασικό ορισμό. Ακόμη ιδανικότερα ο 85ρης, ο οποίος έχει και σχεδιάση πορτρέτου, δλδ δουλεύεται ανοικτός. Αντιθέτως οι 50ρηδες ανοικτοί είναι κατά κανόνα μετριώτατοι.

10603313_10152270786942511_3976123103380571595_n.jpg

ερώτηση, δεν πρέπει και τα δυό μάτια να είναι in focus? την ίδια απορία έχω και για το macro, βλέπω ζουζούνια που το κεφαλι τους ειναι εστιασμένο και το υπόλοιπο σώμα εκτός πεδίου. Δεν πρέπει να ρυθμιζουμε το βαθος πεδίου έτσι ωστε το θεμα να ειναι εστιασμένο και το περιβάλλον εκτός εστίασης? ευχαριστω

Στο μακρο χωρίς στακ δεν γίνεται το εστιασμένο είναι λιγότερο από χιλιοστό ας πουμε για 90αρη με φ16 στο 1:1. Αν είναι τα μάτια μιας μυγας είμαστε εντάξει.
Στο πορτρέτο πολλές φορές είναι και θέμα άποψης ας πουμε το bokeh και τα κοψίματα εχουν ενδιαφέρον

Μπορεις να κανεις οτι θες δεν υπαρχει κανονας.εγω το κανω για να δωσω περισοτερη εμφαση στο βλεμμα.

Κωστα η φωτο ειναι πολυ ωραια οπως και η κοπελα επισης. Επρεπε να βγαλει και το υπολοιπο.

Παρτε και ενα portrait. Λιγο extreme αλλα ειναι γουστο. Μου αρεσε ετσι.

Attachments

• 2014 Leonardo.jpg
    2014 Leonardo.jpg
    218.8 KB · Views: 156
Last edited: