Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

γιατι? μια χαρα ειναι, ταιριαζει με τα λουλουδακια απο την παντελονα:smash:

ναι ρε συ. όντως. αν δεις τα σχόλια που σου έχουμε κάνει σχεδόν όλα έχουν να κάνουν με τις σκιές και τους φωτισμούς.
Βάλε λοιπόν στο παιχνίδι ένα τρίποδο που να κρατάει με "μανταλάκι" κάποιον reflector και θα είσαι οκ.

Απάντηση: Πορτρέτο

για δειτε λιγο αυτην..εχω το reflector το λευκο, να περναει απο μεσα το φως.

Sharpened%20version%20%2814%29.jpg

Μην το πάρεις στραβά αλλά το αδύναμο σημείο είναι τα μοντέλα σου.
Όχι σε εξωτερική ομορφιά όπου είναι όλες πολύ όμορφες όσο στο κιτς που αποπνέουν κυρίως λόγω ντυσίματος.
Επίσης το μαυρο βραχιολάκι στο χέρι είναι ξεκάρθωτο όπως και η κορδέλα στα μαλλιά είναι αταίριαστη.
Φυσικά μπορεί να κάνω και λάθος.

Εγώ αν είχα κάποια αντίρρηση στην τελευταία (τα ρούχα δε με ενοχλούν, ή εν πάσει περιπτώσει, είναι ανεξάρτητα της ποιότητας της φωτογραφίας ΙΜΗΟ - in theory μπορείς να βγάλεις μια υπέροχη φωτογραφία και από μια σακούλα με σκουπίδια), είναι ότι το άσπρο τοπάκι τραβάει όλο το φως και το πρόσωπο τελικά φαίνεται σκοτεινό. Το ίδιο ισχύει σε μικρότερο βαθμό και για την άμμο.

Δυστυχώς είμαι τελείως αρχάριος ειδικά στα φλας για να σου πω τι κάνεις στραβά, απλά αυτό είναι αυτό που εισπράτω σαν πρόβλημα.

Last edited:

αν ήταν καθαρά πορτραίτο θα έλεγα και εγώ ότι το ντύσιμο μερικές φορές τραβάει την προσοχή.
Όμως αν τις κρίνουμε ως "μόδας" αυτός είναι ο στόχος. Τα ρούχα να τραβάνε την προσοχή. Τώρα τι είναι κιτς και τι όχι είναι υποκειμενικό και δεν έχει νόημα να το κρίνουμε στη μόδα. Δε γίνεται να μας αρέσει όλη η μόδα και όλα τα στυλ. Ας το κρίνουμε καθαρά φωτογραφικά.

Ο φωτισμός στην τελευταία είναι αρκετά καλύτερος.
Δεν ασχολούμαι με τη μόδα, όμως ξέρω ότι για πορτραίτα καλά, ακόμα και ολόσωμα όπως της μόδας, χρειάζονται τα εξής:
1) οδηγίες για σωστό posing του μοντέλου
2) φωτισμός σωστός
3) post processing για να αναδείξεις αυτό που θέλεις.

Το (1) νομίζω το έχεις και είσαι καλύτερος από όλους μας εδώ μέσα που ασχολούμαστε με πιο candid καταστάσεις. Φαίνεται ότι αυτό το έχεις δουλέψει.
Το (2) νομίζω ότι μερικές φορές το ξεχνάς ή δεν του δίνεις σημασία. Στην τελευταία είναι βελτιωμένο αισθητά χάρη στην τέντα που έβαλες.
Το (3) το σνομπάρεις. Και αυτό είναι κρίμα γιατί οι φωτό σου θα μπορούσαν να είναι επιπέδου fstoppers editorial. Δεν είναι τόσο χρονοβόρο αν το δουλέψεις λίγο.

Ας πούμε στην τελευταία πως θα μπορούσε να βελτιωθεί.
α) κόβεις το κάτω κομμάτι γιατί φαίνεται η σκιά στην άμμο (αν είχες μεγαλύτερο reflector-τέντα εκείνη τη στιγμή θα βοηθούσε).
β) κάνεις retouching πρόσωπο και σώμα (dodge&burn) ενώ ρίχνεις φωτεινότητα στην μπλούζα

Εσωτερική αναζήτηση:
Πάντως τι να πω...ίσως και να είμαι λάθος καθώς επηρεασμένος από τα "στάνταρ" στο χώρο αυτό "απαιτώ" retouching.
Και ιδεολογικά δεν μου αρέσει να προτείνω κάτι τέτοιο...
από την μία κατηγορούμε το χώρο της μόδας για τα πρότυπα που βάζει από την άλλη απαιτούμε από κάποιον να τα ακολουθήσει...
χχχμμμμ....
πάντως από πόζες μια χαρά :-)

Απάντηση: Πορτρέτο

σας ευχαριστώ παιδιά, πραγματικά θα προσπαθήσω να εφαρμόσω τις συμβουλές σας!

καλημέρα!

εγω νομιζω θες δουλεια στο καδρο και στις ποζες...
η πιο καλη για μενα ειναι αυτη εδω, γιατι η μπροστινη κοπελα εχει καπια εκφραση στο πρωσοπο της, και τα ρουχα ειναι καπως πιο νορμαλ
Sharpened%20version3%20%283%29.jpg

αλλα εχεις κοψει τα χερια στη μπροστινη κοπελα, και εκοψες στη μεση και την πισω....
επισης αν τραβας 2 ατομα καλυτερα να εχεις λιγοτερο bokeh να φαινεται πιο πολυ και η αλλη

Μου αρέσει η κουβέντα σας, καθώς δηλώνω αδαής στο πορτρέτο, οπότε ακούω και βλέπω με προσοχή!

Και εγω ανιδεος δηλώνω, παρ' ολα αυτα
βλεπω οτι ο φωτογραφος πετυχαινει να μας μεταδωσει
την φρεσκαδα και το σκερτσο των μοντελων του,
με ενα αρωμα σεβεντυς θα ελεγα.

Είναι πολύ ωραία κοπέλα, αλλά την αδικούν οι ενδυματολογικές επιλογές.. (no offense! )

καλύτερη από τις υπόλοιπες από άποψη φωτισμού (κατά τη γνώμη μου).
Υ.Γ. Στα πόσα mm του φακού την έχεις τραβήξει;

(αυτή που μου άρεσε περισσότερο μέχρι στιγμής ήταν με τη ξανθιά κοπέλα με τα γαλανά μάτια και το εκρού πουλοβεράκι).

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

(αυτή που μου άρεσε περισσότερο μέχρι στιγμής ήταν με τη ξανθιά κοπέλα με τα γαλανά μάτια και το εκρού πουλοβεράκι).

πιο πολυ για το φωτισμο την ανεβασα.

ειναι με τον 35αρι τον dx σε d700

σημερα παρελαβα τον 50μμ G 1.8

Re: Απάντηση: Re: Πορτρέτο

πιο πολυ για το φωτισμο την ανεβασα.

ειναι με τον 35αρι τον dx σε d700

σημερα παρελαβα τον 50μμ G 1.8

ε ναι ο φωτισμός πλέον είναι πιο ισορροπημένος.
το υποψιάστηκα πάντως ότι πήγαινε προς ευρυγώνιο.
Είναι λίγο μεγεθυμένα τα παπούτσια αναλογικά με το κεφάλι.
ο 50άρης θα σου δώσει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από άποψη προοπτικής.

Σε ζηλεύω πάντως που έχεις τόσες ευκαιρίες για τέτοια φωτογράφηση.
Μου αρέσει αυτό το στυλ αλλά δυστυχώς δεν το κυνηγώ. Δεν είναι τόσο εύκολο αν δεν το έχεις σαν επάγγελμα.

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Αυτό μας έλειπε να μη σου αρέσει η Cameron Diaz.
@performergr: Πως την κατάφερες βρε θηρίο;