Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

DSCF1324 by panos mour, on Flickr

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλη χρονια σε ολους μας !! ξεκιναω το 2017 με μια φωτο του 2015 με την xe2 και τον canon fd 50

DSC_8138_zps1yq5p76t.jpg

Μια με το αγαπημένο μου μοντέλο. Τα χρώματα είναι επίτηδες πειραγμένα, ήθελα να του δώσω μια λίγο εξωπραγματική χροιά... αλλά με ταλαιπώρησε αφάνταστα η διαφορά από οθόνη σε οθόνη. Υποτίθεται ότι η δική μου είναι calibrated, αλλά ό,τι φαινόταν καλά σε μένα, σε MacBook, iPad, iPhone ή άλλες απλές οθόνες φαινόταν τραγικό. Για πείτε καμιά συμβουλή για σωστή αναφορά για τις χρωματικές μας επιλογές...

Pretty girl by Iason Konstantzos, on Flickr

Last edited:

Μια με το αγαπημένο μου μοντέλο. Τα χρώματα είναι επίτηδες πειραγμένα, ήθελα να του δώσω μια λίγο εξωπραγματική χροιά... αλλά με ταλαιπώρησε αφάνταστα η διαφορά από οθόνη σε οθόνη. Υποτίθεται ότι η δική μου είναι calibrated, αλλά ό,τι φαινόταν καλά σε μένα, σε MacBook, iPad, iPhone ή άλλες απλές οθόνες φαινόταν τραγικό. Για πείτε καμιά συμβουλή για σωστή αναφορά για τις χρωματικές μας επιλογές...

Pretty girl by Iason Konstantzos, on Flickr

μην ανυσηχεις ... και τα καλυτερα παιδια την εχουν καλιμπραρισμενη την οθονη τους αλλα....
αυτο που δεν μου αρεσει , ειναι οτι εχει ενα εντονο κιτρινο πρασινο στις σκιες (γυρο απο τα ματια, αριστερα στο μαγουλο εως τον λαιμο,αυτι στεφανι μαλλιων)
το μπλε που ειναι πολυ εντονο στα μαλλια μου αρεσει
νομιζω οτι αν διωξεις το κιτρινο πρασινο μια χαρα πορτραιτο θα ειναι....

Κωνσταντίνε εξαιρετικό πορτραίτο καί χρώματα...μέ ποιό φακό είναι τραβηγμένη?..

Απάντηση: Πορτρέτο

στην λαικη σημερα...ποσο εντονα διαφορετικα συναισθηματα ο καθενας τους... το χαμογελο και το κενο στο βλεμμα. διπλα διπλα ο ενας με τον αλλον ο καθενας στον παγκο του

Ιάσονα συμφωνώ 100% με τον Κώστα, βλέποντας την σε καλή οθόνη laptop με περασμένο έτοιμο χρωματικό προφίλ από σχετικό site.

μην ανυσηχεις ... και τα καλυτερα παιδια την εχουν καλιμπραρισμενη την οθονη τους αλλα....
αυτο που δεν μου αρεσει , ειναι οτι εχει ενα εντονο κιτρινο πρασινο στις σκιες (γυρο απο τα ματια, αριστερα στο μαγουλο εως τον λαιμο,αυτι στεφανι μαλλιων)
το μπλε που ειναι πολυ εντονο στα μαλλια μου αρεσει
νομιζω οτι αν διωξεις το κιτρινο πρασινο μια χαρα πορτραιτο θα ειναι....

Ιάσονα συμφωνώ 100% με τον Κώστα, βλέποντας την σε καλή οθόνη laptop με περασμένο έτοιμο χρωματικό προφίλ από σχετικό site.

Παιδιά, με το που διάβασα αυτό που έγραψε ο Κώστας, τότε μόνο κατάφερα να τα δω κι εγώ τα κιτρινοπράσινα. Αυτό ξεχωρίζει τα έμπειρα μάτια σας απ'τα δικά μου. Θα επανέλθω με διορθωμένη βερσιόν. Για την ώρα όταν πάω να ρίξω τα πράσινα - κίτρινα, αρχίζει να μωβίζει περίεργα....

Ευχαριστώ για το ξεστράβωμα!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Άφωνος...

Την λάτρεψα αμέσως... Έχει υποστεί επεξεργασία όσο αφορά το dof? Έχει κάποιο blur φίλτρο ίσως?

Ευχαριστώ, όχι καμιά επεξεργασία στο βάθος πεδίου είναι τραβηγμένη 55mm / f 2,8

Άφωνος...

Ευχαριστώ να είσαι καλά.

WOW! θα τη δείξω στην γυναίκα μου που μου την έλεγε όταν έδωσα τόσα λεφτά για την μηχανή και φακό. Σε τέτοιο επίπεδο θέλω να φτάσω να βγάζω και να δουλεύω τέτοιες εικόνες (Ελπίζω μόνο να το καταφέρω πριν μεγαλώσουν πολύ τα παιδιά μου) :vroam:

Κωνσταντίνε η φωτογραφία σου είναι εκπληκτική.:SFGSFGSF:
Είναι από τις 5-10 που όλη τη χρονιά θα ξεχωρίσουν εδώ μέσα και το γράφω με βεβαιότητα.
Ξεχωρίζει και κάνει τη διαφορά όχι μόνο τεχνικά αλλά και αισθητικά.
Αναδεικνύεις άριστα την ομορφιά του κοριτσιού σε συνδυασμό με την γλυκύτητα που ακτινοβολεί το βλέμμα της και το χαμόγελο της.
Είμαστε ευγνώμονες που τη μοιράστηκες μαζί της.
Χτες είχα μια σκέψη να σου αναφέρω ότι δεν είμαι σίγουρος αν τη φωτογραφία την υποστηρίζει πιο πολύ η αξιοσημείωτη ομορφιά του μοντέλου σου,
κάτι που πολλές φορές σκέφτομαι όταν φωτογραφίζω τις κόρες μου οι οποίες έχουν εξίσου αντικειμενική ομορφιά ( δεν το γράφω σαν πατέρας), αλλά
σήμερα που το ξαναβλέπω θα γύρω τη ζυγαριά προς τα εσένα και την άρτια λήψη σου.
Μην διστάζεις να φωτογραφίζεις την ομορφιά του σώματος αλλά και της ψυχής, αυτό είναι η φωτογραφία η διασφάλιση της ομορφιάς στο πέρασμα του χρόνου.

Παναγιώτη δεν έχω λόγια.... σε ευχαριστώ.

WOW! θα τη δείξω στην γυναίκα μου που μου την έλεγε όταν έδωσα τόσα λεφτά για την μηχανή και φακό. Σε τέτοιο επίπεδο θέλω να φτάσω να βγάζω και να δουλεύω τέτοιες εικόνες (Ελπίζω μόνο να το καταφέρω πριν μεγαλώσουν πολύ τα παιδιά μου) :vroam:

Να είσαι καλά, το τελευταίο που πρέπει να σε απασχολεί είναι τι μηχανή θα έχεις. Δεν πιστεύω πως όσο καλύτερη μηχανή έχεις αντίστοιχα σε κάνει καλύτερο φωτογράφο.