Φωτογραφία πορτρέτου

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Κοίταξε σαν αποτέλεσμα δεν είναι και το πιο ωραίο στο μάτι.
Έχει πολλά υποφωτισμενα σημεία που κουράζουν το μάτι αναγκάζοντας το να ψάχνει για την λεπτομέρεια.
Δεν υπάρχει λευκό να κάνει μια αντίθεση.
Με άλλα λόγια δεν αναδεικνυεται το πρόσωπο.
Πιστεύω ότι τα πορτρέτα θέλουν μικρές παρεμβάσεις στην επεξεργασία.
Ειλικρινα περιμενα την παρεμβαση σου για να ''ακουσω'' τα λαθη μου μεσα απο την ματια σου.Εννοεις οτι πρεπει να φωτισω-δωσω περισοτερη οξυτητα στην περιοχη του προσωπου φιλε tiniakos;

Απάντηση: Πορτρέτο

Με προλαβες,αυτο ειχα κανει πριν φυγω απο το πισι.
DSC0097400_Last_One.jpg

Re: Πορτρέτο

Ολοι οι κανονες εχουν και εξαιρεσεις παντως... ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Με μπέρδεψε αρκετά το κόψιμο, και βλέπω διαφωνείτε κι εσείς. Θα δοκιμάσω μερικές άλλες εκδοχές αύριο να δούμε που θα καταλήξουμε. Η αρχική μου σκέψη ήταν να κόψω λίγο απ'το μέτωπο και λίγο απ'το σαγόνι. Όπως το βλέπω τώρα, είναι λίγο ασύμμετρο και θα ήθελε λίγο παραπάνω κόψιμο το μέτωπο. Θα δω αύριο!

Πες πως είναι από ταινία. Το θέμα για εμένα είναι η έκφραση.
Προς τι το μειδίαμα? Τι συνέβει την προηγούμενη στιγμή?
Ρίξτο εσύ και άσε τον άλλο να ψάχνει...:flipout:
35654240136_b15278bc46_crop.jpg

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Και η δική μου εκδοχή που επικεντρώνεται κυρίως στην έκφραση (συμφωνώ με τον chris) ξεχαρβαλώνοντας λϊγο τους κανόνες:

IMG_1480.JPG

Αν ζούσαμε ΟΛΟΙ με τους κανόνες, μάλλον θα είμασταν ακόμα πάνω στα δέντρα...

εγω ετσι για αλλαγη θα πω οτι αν το τραβαγε με κανονα τον 2/3 και δεν εκοβε το πιγουνι αλλα το μετωπο οπως λενε οι κανονες θα ηταν καλυτερη:)
γενικα εγω προτιμω παντως να τραβαω λιγο πιο ανοιχτα αποτι το θελω το καδρο οταν τραβαω με τελε, και μετα αν θελω το κοβω...τοσα μεγαπιξελ εχουμε πια:)

Έτσι και υπάρχει ασφάλεια να παίξουμε όπως θέλουμε με crop.

εγω ετσι για αλλαγη θα πω οτι αν το τραβαγε με κανονα τον 2/3 και δεν εκοβε το πιγουνι αλλα το μετωπο οπως λενε οι κανονες θα ηταν καλυτερη:)
γενικα εγω προτιμω παντως να τραβαω λιγο πιο ανοιχτα αποτι το θελω το καδρο οταν τραβαω με τελε, και μετα αν θελω το κοβω...τοσα μεγαπιξελ εχουμε πια:)

Λοιπόν νομίζω του kbouk είναι αυτό που είχα πιο κοντά στο μυαλό μου όταν έκανα το αρχικό κροπ. Για κάποιο λόγο άφησα παραπάνω μέτωπο απ'όσο ήθελε και τελικά ήταν λίγο ασύμμετρο.

Σας δίνω εδώ το original που βγήκε απ'τη μηχανή, χωρίς κανένα κροπ να μου πείτε αν αλλάζετε γνώμη... :)

Uncropped by betonven, on Flickr

(να πω την αμαρτία μου τώρα που το ξαναβλέπω, μάλλον θα το προτιμούσα ως είχε εξαρχής, χωρίς κανένα κροπ!!)