Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

Καλή η τελευταία, δοκίμασε στο Ps στο color balance > midtone > red +2, green +10 και blue +16
.. στα Highlights > cyan -11, green +10 και blue +40
.. στο level πρώτη καρτέλα rgb >τα λευκά στο 232
τέλος αυξομείωσε στο color balance κατά βούληση

Last edited:

Καλή η τελευταία, δοκίμασε στο Ps στο color balance > midtone > red +2, green +10 και blue +16
.. στα Highlights > cyan -11, green +10 και blue +40
.. στο level πρώτη καρτέλα rgb >τα λευκά στο 232
τέλος αυξομείωσε στο color balance κατά βούληση

To δοκίμαζα και λίγο μου μωβίζει/ψυχραίνει, τουλάχιστον για τα γούστα μου (ή για την οθόνη μου). Κάπου εκεί πάντως μου το πήγαινε και το auto white balance του ACR, οπότε ίσως να'ναι πιο "σωστή" σα ρύθμιση.

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

με ολο το θαρρος της δικης μου ματιάς σε εκδοχη ασπρομαυρου για να τονιστουν οι σκιες στο προσωπο της..και με τους ωμους σε ασυμμετρο υψος για να προσδωσουν την αισθηση της κινησης

Υ.Σ. ωραιο μάθημα φωτογραφιας ειναι ο σχολιασμος των φωτογραφιων με παρεμβασεις του καθενος μας, βλεπουμε την ματια των αλλων στην δικη μας οπτικη.

Last edited:

εγω ετσι για αλλαγη θα πω οτι αν το τραβαγε με κανονα τον 2/3 και δεν εκοβε το πιγουνι αλλα το μετωπο οπως λενε οι κανονες θα ηταν καλυτερη:)
γενικα εγω προτιμω παντως να τραβαω λιγο πιο ανοιχτα αποτι το θελω το καδρο οταν τραβαω με τελε, και μετα αν θελω το κοβω...τοσα μεγαπιξελ εχουμε πια:)

Αυτό !

Re: Απάντηση: Re: Πορτρέτο

με ολο το θαρρος της δικης μου ματιάς σε εκδοχη ασπρομαυρου για να τονιστουν οι σκιες στο προσωπο της..και με τους ωμους σε ασυμμετρο υψος για να προσδωσουν την αισθηση της κινησης

Υ.Σ. ωραιο μάθημα φωτογραφιας ειναι ο σχολιασμος των φωτογραφιων με παρεμβασεις του καθενος μας, βλεπουμε την ματια των αλλων στην δικη μας οπτικη.

Καλό και το ασπρόμαυρο, λίγο παραπάνω στα blacks ίσως θα ήθελε.

Για το ΥΓ: Εννοείται, γι'αυτό ανεβάζω φωτογραφίες εδώ, για τις συζητήσεις που κάνουμε! Πραγματικά είναι σχολείο κανονικό.

Κουκλί ζωγραφιστό !

Για πες καμιά τεχνική λεπτομέρεια της λήψης.
5DMKII ;
Με ποιο φακό ;
Φωτισμός, φυσικός ;

5d mk ii, EF 24-70 2,8 μια λαμπα φθοριου για φωτισμο.Αυτη ειναι η τριτη μου κορη, ευχαριστω για τα σχολια.

Very nice skin reproduction, interesting pose, a little busy background behind the nose distracts the eye.
I few steps back and a few mm up the lens scale could have helped the bokeh.

Noted! Συμφωνώ, αλλά όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η πόζα δεν ήταν στημένη, κι εγώ καθισμένος σε καρέκλα, χαζεύοντας στη μηχανή μου φωτό απ'την παραλία, (άρα χωρίς περιθώρια αλλαγής θέσης χωρίς να γίνει σούσουρο και χαθεί η στιγμή).

Άρχισαν τα μαθήματα αγγλικών ή μπήκα σε λάθος σελίδα?

Οχι βρε ! Βρηκα το ξενιτεμενο μας και ειπα να ξεσκονισω τα Αγγλικουλια μου...
Καλοκαιρακι, τουριστριες στις παραλιες... ξερεις... :Banane0: :flipout: