Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

Να σας δείξω κ εγώ τις πρώτες μου προσπάθειες για σκηνοθετημένο πορτραιτο....

Παρατηρήσεις, όχι μόνο ευπρόσδεκτες, αλλά επιβεβλημένες....

4375709499_baa4c1e7a0_b_d.jpg
.
4338941868_bfe96db6bb_b_d.jpg

Απάντηση: Πορτρέτο

Πρώτες προσπάθειες;;;
ΆΨΟΓΟΣ!! Ειδικά η πρώτη.
Για την δεύτερη, συνήθως, αποφεύγουμε να φωτογραφίζουμε απο χαμηλό ύψος τις γυναίκες (κάτω απο το σαγόνι δηλαδή) εν τούτοις όμως εδώ έχει κάτι το ιδιαίτερο.

Πρώτες που απέδωσαν.....

Απλά τον τελευταίο καιρό (και λόγω κρίσης) το έριξα στο διάβασμα και παρακολούθησα και κάποια σεμινάρια....

Ποτέ δεν είχα στήσει κάποιον με συγκεκριμένο τρόπο, πόσο μάλλον να τον φωτίσω κιόλας....

Ευχαριτώ για τα καλά λόγια...

Δεν χρησιμοπόιησα τίποτε το εξωπραγματικό....

Canon 1000D με φακό Tamron 24-75 f2.8 και το flash Sifma 500DG Super.

To φλας στημένο σε ένα μικρό τριποδο να κάνει bounch στον απέναντι τοίχο, και το φωτιστικό του δωματίου σχδόν πάνω από το κεφάλι της γυναίκας μου....

Από εκεί και πέρα, διόρθωση της ισορροπίας λευκού, λίγο sharpness και λίγο βινιέτα με το Capture One, και retouch δέρματος και τεχνητό φόντο στο Photoshop....

Πρώτες που απέδωσαν.....

Απλά τον τελευταίο καιρό (και λόγω κρίσης) το έριξα στο διάβασμα και παρακολούθησα και κάποια σεμινάρια....

Ποτέ δεν είχα στήσει κάποιον με συγκεκριμένο τρόπο, πόσο μάλλον να τον φωτίσω κιόλας....

Ευχαριτώ για τα καλά λόγια...

προτείνω να αλλάξεις nickname. To asxetopoulos δεν σε εκφράζει πλέον, το αντίθετο συμβαίνει.

Μπράβο φίλε μου για τις φωτογραφίες, μπράβο και στο μοντέλο.

Θα πρότεινα να την πείσεις να μπει εδώ μέσα να δει τα τυχόν σχόλια, ώστε να πάρει κι αυτή θάρρος για περισσότερες φωτογραφήσεις.

Γεια χαρα παιδια!
Χθες ημουν μονοημερη στην Αιγινα και δεν παρελειψα να τραβηξω μερικες...Το μοντελο ειναι η κοπελα μου,που ειχε πολυυυυυυ υπομονη....:motz::aetsch:
Η αποψη σας μου ειναι πολυτιμη,καθοτι ακομα αρχαριος....:a0210:
attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• asdfghhjcvb (1 of 1).jpg
    asdfghhjcvb (1 of 1).jpg
    41.6 KB · Views: 163
  • asdfghhjcvbbf sdada (1 of 1).jpg
    asdfghhjcvbbf sdada (1 of 1).jpg
    63.5 KB · Views: 160
  • asdfghhjcvbbf sdadagsdfd fasd (1 of 1).jpg
    asdfghhjcvbbf sdadagsdfd fasd (1 of 1).jpg
    63.7 KB · Views: 163
  • telos (1 of 1).jpg
    telos (1 of 1).jpg
    54.7 KB · Views: 160
  • asdfghhjcvbbf sdadagsdfd (1 of 1).jpg
    asdfghhjcvbbf sdadagsdfd (1 of 1).jpg
    37.5 KB · Views: 243
Last edited:

πολυ καλες και η κοπελα οτι πρεπει για φωτο, η τελευταια ΙΜΗΟ ειναι η πιο ενδιαφερον, κριμα που κοπικαν τα ποδια. keep it up!:)

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Γεια χαρα παιδια!
Χθες ημουν μονοημερη στην Αιγινα και δεν παρελειψα να τραβηξω μερικες...Το μοντελο ειναι η κοπελα μου,που ειχε πολυυυυυυ υπομονη....:motz::aetsch:
Η αποψη σας μου ειναι πολυτιμη,καθοτι ακομα αρχαριος....:a0210:

οι φωτος ειναι πολυ ωραιες και τις υποστηριζει πολυ η κοπελια σου η οποια γραφει πολυ καλα στο φακο και με την σταση που περνει καθε φορα !

βοηθαει πολυ το οτι φυσαει αυτο κανει πιο ρομαντικες τις φωτος.... :grinning-smiley-043

Σας ευχαριστω πολυ για το χρονο και τις ματιες σας.
Πραγματι στην τελευταια δεν παρατηρησα το κοψιμο στα ποδια,αλλα δεν μου "χτυπησε" πολυ ασχημα γιαυτο την ανεβασα....

Στα πλαίσια της "κινηματογραφικής" φάσης που περνάω. Μια ιστορία, θέλω να δώ αν είναι σχετικά κατανοητή χωρίς λόγια μόνο μέσα απο τις εικόνες.

Μακρυνίτσα Πηλίου, κεντρική πλατεία.

4418505798_162cd4785a_o.jpg

4417741375_67d98cd45b_o.jpg

4418507230_eb662180e3_o.jpg

4417742643_70da10f223_o.jpg

Η τελευταία ήθελε και αυτή flip vertical αλλά θα ρισκάρω αφήνοντας την έτσι. Η ιστορία είναι φανταστική, αλλά το όνομα στην στήλη είναι πραγματικό.

Pentax K20D, Pentax smc-m 50mm f/1.7
in-camera jpeg to raw conversion, color grading στο Photoshop και resize 800χ600 για web.