Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

έχεις δίκιο για το καδράρισμα. την φωτογραφία την πήρα κυριολεκτικά "στο πόδι" για να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσικές οι εκφράσεις και δεν πρόσεξα το κάδρο. έχω το ελάττωμα να προσέχω μόνο το θέμα όταν τραβάω φωτογραφία, και να μην προσέχω αρκετά τον περιβάλλοντα χώρο. με την τακτική αυτή έχω καταφέρει να καταστρέψω ακόμα και απλές αναμνηστικές φωτογραφίες (π.χ. να φαίνεται η καράφλα του κυρίου που κάθεται στο δίπλα τραπέζι, η απλώστρα με τα ρούχα στο βάθος του δωματίου και άλλα ωραία!!!)

και εμένα! έχω μία ψύχωση με το πολύ έντονο κοντράστ και τον υπερβολικό κόκκο. μπορεί τεχνικά να μην είναι σωστό, αλλά εμένα μου δημιουργεί από μόνη της η "τεχνοτροπία" αυτή έντονα συναισθήματα....

Στο photoshop Μπορείς να δοκιμάσεις και το silver effects, που είναι πιο παραμετροποιήσιμο (και κάνεις ακριβώς ότι θες).

ευχαριστώ! δεν το ήξερα. που ακριβώς βρίσκεται? στα φίλτρα? (έριξα μια ματιά και δεν το βρίσκω....)

Νικ software ειναι αν δεν κανω λαθος, πρεπει να τα κατεβασεις, ειναι plug-in

re.jpg

ffaf.jpg

Αυτη του μωρου παιζει να ειναι το καλυτερο πορτρετο μωρου που εχουμε δει εδω μεσα. Πολυ καλη.

Εκανες sharpening ? φακος μηχανη ?

Thanks. Nikon D40 το σώμα και φακός ο κλασικός 18-55 :p. Έχω κάνει sharpen σε NX2 και μετά στο CS4

Nikon D40
Nikkor 18-55 f3.5-5.6
f7.1 1/200 ISO400 @ 52mm

4900972116_a9df67c633_b.jpg

Με τον Canon 28mm/1.8 @f/1.8.

Tερμα ανοιχτος ο φακος δεν ειναι οξυς. Το sharpness 6/10 στο RAW και 250/500 στο jpg.

Απάντηση: Πορτρέτο

Σε μια στιγμη που πειραματιζομουν, βγηκε το παρακατω - ας το πουμε - πορτρετο. :p

imgp2041x.jpg

ειναι αυτα που σβηνουν τις φωτιες, και εχουν αυτο το σακο με νερο απο κατω....