Είναι οι πρώτες μου φωτογραφίες με dslr μηχανή,
Eχω την εντυπωση οτι το θολωμα εγινε μετα.
Ειναι ετσι?
Παρακαλώ τα σχολιά σας. .
Παρακαλώ τα σχολιά σας. Αυτή δεν την έχω επεξεργαστεί.
Για τα τεχνικά θα σου πουν οι ειδικοί εγώ μόνο την άποψη μου σαν "θεατης" στο πως βλέπω το καδρο σουΒάζω άλλη μια.....
...
Ολες οι συμβουλές είναι ευπρόσδεκτες. :ears:
Έχω και μερικές ερωτήσεις,
Επειδή ο χώρος ήταν κλειστός και ο φακός που έχω δεν είναι αρκετά γρήγορος (16-85 vr 3.5-5.6), έβαλα iso 400, με κλείδωμα της ταχύτητας κλείστρου στο 1/250, και διάφραγμα ελεγχόμενο από την μηχανή και autofocus στο AF-C 3d mode, και white balance στο auto. Είχα το VR off, και χρησιμοποίησα φλάς (της μηχανής). Δεν είχα τρίποδο, και τραβούσα σε nef και οχι σε jpeg.
α) Θα μπορούσα να έχω βάλει άλλες ρυθμίσεις για μικρότερο iso;
β) Εαν είχα το VR ανοιχτό, θα μπορούσα να έχω μικρότερο iso και μικρότερη ταχύτητα αλλά με το ιδιο πάγωμα της κίνησης;
γ) Θα ήταν προτιμότερο, σε παρόμοιες καταστάσεις να έχω πιο μεγάλο ζοομ; (70-300 πχ).
....
Κάτω οριο ταχύτητας σίγουρα έχει σε manual auto ISO. Αν δεν έχει άνω όριο τότε θα το ελέγξεις με τον περιορισμό του max ISO.
Αν δουλέυεις με φλάς (αναλογα και την απόσταση) καλά ειναι 100-800. Αλλιώς το 800 δεν ειναι αρκετο. Θα πάρεις σκοτεινές. Οχι οτι δεν διορθώνονται εύκολα, άλλοστε αυτό είναι το ατού της D7000, έχει μεγάλη αντοχή στην υποέκθεση και εκ των υστέρων διόρθωση EV. Αλλά δεν θα έχεις καλή προεπισκόπιση.
Η τελευταία που φαίνεται να έχει θόρυβο τί στοιχεία λήψης είχε ??. Είναι ολόκληρο το κάδρο ή κροπ ??. Πολύ παράξενο να επιβιώσει ο θόρυβος μετα απο τέτοια σμίκρυνση.
Ας τη βάλω κι αυτή εδώ
Kill Thanashs
![]()
Nikon D300
Nikkor AF-S 70-300mm f4.5-5.6 VR
300mm f9 1/250 ISO200
Φλασιά με SB-800 από αριστερά
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.