Re: Πορτρέτο
Εεεε....4 χρόνια Αγγλική φιλολογία...Διδάσκω από το '92...Α!Στη σχολή γνώρισα τη γυναίκα μου.Καθηγήτρια Αγγλικών σε Γυμνάσιο-Λύκειο της περιοχής.:2thumb22sup:Μάλλον δεν έχω κανένα θέμα με τα Αγγλικά...
Τότε σου αξίζει το καλύτερο, να διευκρινήσω όμως ότι επειδή αυτόν τον καιρό ενδιαφέρομαι για tabletop photography και macro μπορώ να σου προτείνω κάποια βιβλία γενικής πληροφόρησης για το φωτισμό, (όχι ειδικά για πορτραίτο) από τα 8 που πήρα πριν μερικές μέρες από
www.amazon.co.uk (225 ευρώ σύνολο) -αν και δεν είμαι άσχετος με τον φωτισμό.
Λοιπόν, το καλύτερο όλων βιβλίο-αποκάλυψη που προτείνω (και θεωρώ ότι επιβάλεται κιόλας) είναι το "Light Science & Magic, An introduction to Photographic Lighting". Καταπληκτικό βιβλίο. Αυτό το διαβάζεις πρώτο άσχετα με το είδος που θέλεις να ασχοληθείς. Μιλάει για τα πολύ θεμελιώδη πράγματα και όχι μόνο (θα σου λύσει όλες τις απορίες) οργανωμένα, ουσιαστικά και χωρίς κενά (...και με χιούμορ) για να βάλεις πολύ καλές βάσεις. Οι αρχές που αναλύει το βιβλίο ισχύουν παντού σε οποιοδήποτε είδος φωτογράφησης και θα μπορούσες να τα καταφέρεις ακόμα και χωρίς να πάρεις άλλο βιβλίο.
Το δεύτερο απαραίτητο θα έλεγα στην περίπτωση τη δική μας που θέλουμε να γλυτώσουμε κόστος, είναι το "Low Budget Shooting, Do it yourself solutions to professional photo gear". Είναι σχετικά μικρό, αλλά έχει μερικές πολύ έξυπνες λύσεις ιδιοκατασκευών πχ πως να φτιάξεις ένα τέλειο softbox! Μιλάμε για τέλειο!
Αφού διαβάσεις το πρώτο θα επιλέξεις καλύτερα ένα εξειδικευμένο βιβλίο πορτραίτου. Εγώ πηγαίνω στο
www.Amazon.com που έχει σε πολλά βιβλία τη δυνατότητα "Look inside" (καθώς και μεγαλύτερη ποικιλία) για ψάξιμο και μετά τα παραγγέλνω από το
www.amazon.co.uk για γρηγορότερη παράδοση και αποφυγή τελωνείου.
Πήρα επίσης (εκτός από τα macro) για φωτισμό τα "Studio Lighting Solutions" και "Creative Lighting Techniques" αλλά περισσότερο προορίζονται για τον τομέα που ανέφερα.