Ένα πορτρέτο μωρού από την κ.NNOW
Βλέποντας φωτογραφίες σαν αυτή πιστεύω ότι τελικά το πορτρέτο είναι αυτό που ξεχωρίζει τον καλό φωτογράφο περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είδος φωτογραφίας.
Αφού σας ευχαριστήσω Ηλία και Νίκ, θελω να πώ το εξής:
Είναι απόρροια ετών και η ενασχόληση αποκλειστικά με τη φωτογραφία το αποτέλεσμα που βλέπετε. Κακά τα ψέμματα η τεχνική είναι κάτι που εύκολα ή δύσκολα κάποια στιγμή την μαθαίνει κανείς (μάλλον καλύτερα τη διδάσκεται)
Από κεί και πέρα χρειάζεται τριβή και πολύ μα πολύ εξάσκηση. Στην περίπτωση τη δική μου το αποτέλεσμα πρέπει να "πουλάει" αφού χρησιμοποιείται για βιοποριστικούς λόγους.
Ο πελάτης είναι συνήθως δύσκολος και απαιτητικός, ειδικά εάν πρόκειται για χρήση σε διαφημιστικά έντυπα εταιρειών.
Εκεί δεν υπάρχει περιθώριο για λάθος και δικαιολογίες, η πρώτη εντύπωση σε ενδεχόμενη συνεργασία πρέπει να είναι πολύ δυνατή αλλοιώς είσαι χαμένος απο χέρι.
Στο πορταίτο τώρα τα πράγματα είναι όντως δύσκολα καθώς έχεις να κάνεις με τον καθρέφτη της προσωπικότητας του ατόμου. Καθώς στο πρόσωπο υπάρχουν πάρα πολλοί μύες που συσπώνται συνεχώς λόγω άγχους και τράκ, αγχώνεσαι και σύ ο ίδιος. Ειδικά όταν ακούς να λένε "αυτή δεν είναι η καλή μου μεριά" ή το συνηθισμένο "εγώ δεν βγαίνω καλά στις φωτογραφίες" τότε καταλαβαίνεις ότι ο πελάτης είναι δύσκολος.
Αυτό που κάνω εγώ είναι να σπάω τον πάγο αποπροσανατολίζοντας τον/την φωτογραφιζόμενο/η απο την φωτογράφιση με κάτι εύθυμο και επίκαιρο. Όταν καταλάβω πώς έχει αρχίσει να νοιώθει πιό άνετα μαζί μου ξεκινώ λέγοντας του ότι βγάζω μερικές ντε και καλά δοκιμαστικές. Συνήθως οι πρώτες είναι για πέταμα καθώς είναι σφιγμένος.
Εδώ υπάρχει ένα ωραίο κόλπο:
Αφού έχω τραβήξει αρκετές για να είμαι καλυμμένος, λέω με στόμφο "ΤΕΛΟΣ"...τελοιώσαμε δηλαδή. Μετά το ούφ! ανακούφισης λέω να παραμείνει λίγο ακόμη για μερικά κλίκ έτσι για πλάκα ...χαλαρά. Έ σας πληροφορώ ότι αυτές είναι οι καλύτερες λήψεις!
Βέβαια όλα τα παραπάνω αφορούν άτομα που δεν έχουν φωτογραφηθεί απο επαγγελματία άλλη φορά και δεν νοιώθουν άνετα μπροστά στο φακό.
Αυτή είναι και η πιο συνηθισμένη περίπτωση που αντιμετωπίζω και που αντιμετωπίζετε ή θα αντιμετωπίσετε και εσείς.
Γι αυτό, άν θέλετε, ακολουθήστε το παράδειγμα που ανέφερα, τις περισσότερες φορές αποδίδει.
Ά ναί, τραβήξτε όσο το δυνατόν περισσότερες φωτογραφίες. Έτσι υπάρχει μεγαλύτερη επιλογή και πιθανότητα να έχετε την φωτογραφία που θέλετε.
Πάγωσε το thread!!!
Τόσο χάλια είναι βρε παιδιά; :frown:
Δεν χρησιμοποίησα κανένα πρόγραμμα επεξεργασίας τόσο γιατί είμαι άσχετος όσο και γιατί δεν έχω.Απλά επέλεξα το πρόγραμμα της μηχανής στην ασπρόμαυρη λήψη.
Ελπίζω διαβάζοντάς σας πιο συχνά από δω και στο εξής να μπω σιγά σιγά κι εγώ σε αυτό τον μαγικό κόσμο.
Send,εσένα άκουσα επιλέγοντας την G9 και σ´ευχαριστώ γι´αυτό.
Υπέροχο θέμα!!!
Απίστευτες φωτογραφίες,τόσο όσο να σε κάνουν να δοκιμάσεις κι εσύ.
Δεν ξέρω αν είναι πορτρέτα τα παρακάτω,τις έβγαλα σήμερα το απόγευμα δοκιμάζοντας το ασπρόμαυρο της G9.
Σίγουρα η κοντινή δεν έχει καδραρισθεί σωστά και οι δύο όμως είναι τραβηγμένες την ώρα που τα πιτσιρίκια παρακολουθούσαν τηλεόραση και δεν μου επέτρεψαν δεύτερη λήψη αφού τους "στράβωσε" το φλας.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.