Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

Ευχαριστώ για τα σχόλια σας και τις συμβουλές,
Πέραξα λίγο τα ματια στ PS, τώρα τι λέτε;

attachment.php

Attachments

• 103_2.jpg
    103_2.jpg
    155.2 KB · Views: 225

Ευχαριστώ παιδία!
Νίκο το δοκίμασα και ασπρόμαυρο αλλα δεν μου άρεσε πολύ. Επειδή δεν έχει πολύ χρώμα έτσι κιαλλιως (έχω κατεβάσει τον κορεσμό αρκετά, και την φωτεινότητα στα κόκκινα και τα μπλε), ασπρόμαυρο έμοιαζε πολύ επίπεδο...
Για τον φωτισμό, μου αρέσει αυτή η γρήγορη μετάπτωση απο φωτεινο σε σκοτεινο (light falloff) που κάνεις άμα είναι η πηγή πολύ κοντά! Δίνει και texture στο "τρίχωμα".

@Σπύρο! Χεχε κλασική η σκηνή στο μπάνιο! Νομίζω οτι κατα καιρούς όλοι την έχουμε κάνει! Ωραίο μαχαίρι όμως! Περίεργο! Καιρό έχω να δώ καινούργια uploads απο σέβα στο flickr. Το έκοψες?

Τον κούνελο τώρα τον είδα!Ωραίος!

Μου μοιάζει σαν να δοκίμαζες κάτι...κάνω λάθος;

Πολύ καλός φωτισμός που θα μπορούσε να γίνει καλύτερος αν έβαζες στο παιχνίδι και κάτι σα ν ανακλαστήρα...λέω γω τώρα...-bye-

Δοκίμαζα τον καινούργια φακό έχεις δίκιο, βγάζοντας φωτογραφίες τον κούκλο και μετά μου άρεσε και άρχισα να βγάζω κιάλλες.
Αυτή είναι απο τις τελευταίες. Ο nilo με κατάλαβε πήγαινα για πολύ δραματικό φωτισμό εδώ. Στο raw έχει πληροφόρία με στην άλλη πλευρα αλλα έκανα έντονα S την καμπύλη και έκανα και λίγο burn για να την εξαφανίσω...
Γενικά πάντως είναι καλό να βάζεις και έναν ανακλαστήρα(ένα λευκο χαρτί) για να γεμίζει λίγο η άλλη πλευρά έχεις δίκιο.

Ευχαριστώ παιδία!
Νίκο το δοκίμασα και ασπρόμαυρο αλλα δεν μου άρεσε πολύ. Επειδή δεν έχει πολύ χρώμα έτσι κιαλλιως (έχω κατεβάσει τον κορεσμό αρκετά, και την φωτεινότητα στα κόκκινα και τα μπλε), ασπρόμαυρο έμοιαζε πολύ επίπεδο...
Για τον φωτισμό, μου αρέσει αυτή η γρήγορη μετάπτωση απο φωτεινο σε σκοτεινο (light falloff) που κάνεις άμα είναι η πηγή πολύ κοντά! Δίνει και texture στο "τρίχωμα".

@Σπύρο! Χεχε κλασική η σκηνή στο μπάνιο! Νομίζω οτι κατα καιρούς όλοι την έχουμε κάνει! Ωραίο μαχαίρι όμως! Περίεργο! Καιρό έχω να δώ καινούργια uploads απο σέβα στο flickr. Το έκοψες?

λόγω δουλειάς έχω να βγάλω την μηχανή κάνα δίμηνο απ την τσάντα
δυστυχώς...
πρέπει να κανονίσω καμιά εξόρμηση..θα μου κάνει καλό

Μια φίλη.

Κουρασμένη από πολύωρη περιήγηση σε μουσείο, και χωρίς πολλή όρεξη να βγει φωτογραφία.

Αλλά τελικά εμένα μου άρεσε.

Την εχω ανεβασει δυο φορες, σε resample με το irfanview.
H μια με 72 και η αλλη με 300 dpi.

Υπαρχουν διαφορες?

attachment.php

Last edited:

Για καποιο λογο δεν μπορω να ανεβασω τη δευτερη.

Παντως, οταν ανεβαινει μαλλον γινεται αυτοματα 96dpi.

Ειναι οντως ετσι?

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Μια φίλη.

Κουρασμένη από πολύωρη περιήγηση σε μουσείο, και χωρίς πολλή όρεξη να βγει φωτογραφία.

Αλλά τελικά εμένα μου άρεσε.

Την εχω ανεβασει δυο φορες, σε resample με το irfanview.
H μια με 72 και η αλλη με 300 dpi.

Υπαρχουν διαφορες?

attachment.php

παρολο που λες οτι κουραστηκε το μοντελο βγηκε καλη η φωτο ! -bye-
το ζιβανγκο και ο μπλε φοντος καθως και το βλεμα μου θυμιζει σκηνη απο την ταινια ΣΤΑΡ ΤΡΕΚ......

Κιαυτό πορτραίτο είναι ενός εξαίρετου κυρίου μάλιστα! Ο κύριος Ροτζερ Ράμπιτ μου έκανε την τιμή να ποζάρει στον φακό μου... Βέβαια μετά ακολούθησαν μηνύσεις γιατί το αποτέλεσμα θυμίζει παράφρωνα αλλά εγώ δεχομαι παρεμβολές στο έργο μου! χεχε

Με τον νέο MIR 20M 1/80 @ f3.5
Για τον φωτισμό λάμπα γραφείου δεξιά και λίγο ψηλότερα σε πολύ κοντινή απόσταση (μόλις που δεν φαίνεται)
3202953300_b482b0e507_b.jpg

την βρισκω πολυ καλη σαν ιδεα και πολυ ομορφα τραβηγμενη !

και πολυ καλη ευκρινεια ναουμ..........-bye- :grinning-smiley-043

Μια φωτογραφία της μέλλουσας βαφτιστήρας μου μόλις μας τη δείξανε στο μαιευτήριο...:

attachment.php

Είναι κροπαρισμένη και μετατρεμένη σε Α/Μ στο Photoshop, τραβηγμένη με την 450D και τον 50άρι με 1/25sec και f/1.8 ISO100.

Attachments

• baby-yawn.jpg
    baby-yawn.jpg
    48.8 KB · Views: 267

Μετατροπη σε ασπρομαυρο με ενα δικο μου φτιαγμενο action στο φωτοσοπ .

Μια φωτογραφία της μέλλουσας βαφτιστήρας μου μόλις μας τη δείξανε στο μαιευτήριο...:

Είναι κροπαρισμένη και μετατρεμένη σε Α/Μ στο Photoshop, τραβηγμένη με την 450D και τον 50άρι με 1/25sec και f/1.8 ISO100.

πολυ καλη !!!!

να την χαιρεστε τη μικρα !!!!-bye-

oxi, προσθετος ειναι:)
ειπαμε olympus ειναι αλλα οχι και ετσι:)

Last edited: