Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

μια χαρά είναι!
.
.
.
.
.
ο πιτσιρικάς εννοώ, όχι η φωτογραφία σου :p
-bye-

Στα σοβαρά τώρα, πράγματι είναι μια χαρά,
αλλά με ένα δυο πραγματάκια θα ήταν καλύτερη.
ΠΧ θα μπορούσες να κροπάρεις ότι περισεύει. Αφού το πρόσωπο σε ενδιαφέρει δε χρειάζονται η σκάλα και το πυθάρι, αποπροσανατολίζουν το μάτι.
Ακόμα μια καλή συμβουλή, ειδικά όταν φωτογραφίζουμε παιδιά που είναι σημαντικά πιο κοντά από εμάς, είναι να χαμηλώνουμε στα γόνατα και να φροντίζουμε ο φακός της μηχανής να είναι περίπου στο ίδιο ύψος με τα μάτια του παιδιού (ίσως και λίγο πιο χαμηλά θα έλεγα).

Άντε, περιμένουμε την επόμενη...:a0210:

Ευχαριστώ για το θάψιμο:flipout:,

Θα προσέξω περισσότερο στις επόμενες, άλλωστε λόγω waf, η μηχανούλα είναι μια εταιρική που είχα στις διακοπές μαζί μου -bye-

Απο την ίδια μέρα με τις προηγούμενες, στο οικογενειακό αγρόκτημα. Έχασα λίγο την εστίαση αλλα η επόμενη που βγήκε ακριβώς δεν ήταν τόσο καλή.
Με τον Pentax SMC-M 50mm 1.7 με διάφραγμα νομίζω 2.8
3445433638_5e79259f33_b.jpg

ωραίο dof! Με πολύ ανοικτό διάφραγμα είναι δύσκολο να βγουν εστιασμένα και τα 2 μάτια. Πιστεύω 2.2 είναι οριακό. Πιο ανοικτό σε πολύ εξεζητημένες περιπτώσεις.

Βασικά έχω την εντύπωση οτι είχα βάλει περίπου 3.2 αλλά δεδομένου και της απόστασης που είχα το dof δεν συνάδει με αυτό... Μικρότερο του 2.8 δεν είχα με τίποτα αλλά μάλλον και για 4 με έπαιρνε... Αλλά αν δείς στον τοίχο έχω εστιάσει 1-2 εκατοστά πιό μπροστά απο κεί που θα έπρεπε. Το είδα στην οθόνη αμέσως μετά αλλα μου άρεσε πολύ η έκφραση του "μοντέλου" και την κράτησα.

ας βάλουμε και κάτι πιο ''διαφορετικό''. Ξέρω είναι κομμένα τα πόδια αλλά με τον σταθερό 50μμ και τον φωτισμό που υπήρχε δεν είχα πολλές επιλογές.

IMG_9154.jpg
IMG_9192.jpg

Βασικά έχω την εντύπωση οτι είχα βάλει περίπου 3.2 αλλά δεδομένου και της απόστασης που είχα το dof δεν συνάδει με αυτό... Μικρότερο του 2.8 δεν είχα με τίποτα αλλά μάλλον και για 4 με έπαιρνε... Αλλά αν δείς στον τοίχο έχω εστιάσει 1-2 εκατοστά πιό μπροστά απο κεί που θα έπρεπε. Το είδα στην οθόνη αμέσως μετά αλλα μου άρεσε πολύ η έκφραση του "μοντέλου" και την κράτησα.

βρήκα μια με τέρμα ανοικτό διάφραγμα 1.8 (έχω αφήσει το exif) . Σε τέτοια πόζα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και πάλι έχει ξεφύγει λίγο είναι και 1600 iso. Με την canon 350d γενικά έπρεπε να εστιάσω κοντά στην μύτη για να μου βγει νετ. Τώρα με την nikon d90 αν και την έχω καμιά 10 μέρες μόνο δεν εχώ χάσει φώτο λόγο εστίασης
IMG_0904.jpg

μιας και πιάσαμε περί dof (σκυλοπορτραιτα επιτρέπονται; :) ) εδώ έχει 4.5 και βλέπουμε η μουσούδα δεν είναι νετ. Πιστεύω το 3.2 για ανθρώπους που έγραψες είναι ο καλύτερος μέσος όρος :a0210:

IMG_1046.jpg

Last edited:

έβγαλα αρκετά πορτρέτα σήμερα αλλά η παρακάτω είναι η αγαπημένη μου..
μπορεί και να μην ανήκει καν στα πορτρέτα αφού δεν φαίνονται καν πρόσωπα
αλλά σκιές,,παρολ' αυτά πόσες φορές δεν έχουμε δει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης εικόνες σαν και αυτή με παιδιά που τρέχουν αμέριμνα
στο προαύλιο ενός σχολείου με τα πρόσωπα καλυμμένα για τα προστατέψουν
τάχα..
Βέβαια τα προστατεύουν μόνο κατά την διάρκεια των ειδήσεων αφού τις
υπόλοιπες ώρες τα βομβαρδίζουν με εικόνες σαχλής μιζέριας....

_1010050-1.jpg

Last edited:

άλλες δυο με την πρώτη από αυτές να παίζει τον ρόλο του "ενδιάμεσου" δίνοντας έτσι
την μορφή των αποκαλυπτηρίων σε σχέση με την παραπάνω και την τελευταία..
δείτε το και σαν απρόσμενο project...
_1010045.jpg

_1010041.jpg

attachment.php

(καλα την εβαλα στα πορτρετα???)

Attachments

• DSC00113_hdr.jpg
    DSC00113_hdr.jpg
    108 KB · Views: 240
Last edited:

Κάπου υπήρχε νήμα με φωτογραφίες που δεν είναι μιας συγκεκριμένης κατηγορίας από αυτές που έχουμε.

Κάπου η επεξεργασία (αυτόματη;) δίνει αφύσικα λερωμένη υφή στους τοίχους. Λιγάκι πιο μαλακά ίσως; Ως κάδρο είναι πολύ όμορφη!

εμένα μου θυμίζει εξώφυλλο θρίλλερ...με την καλή έννοια πάντα που λέει και ο Ψινάκης.