Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

σημερινη,παρακαλω κυριοι παρατηρησεις..
attachment.php

Attachments

• sitia 030.jpg
    sitia 030.jpg
    221.4 KB · Views: 103

Αυτή είναι λίγο πιο υπερπαραγωγή.. περνάει και ένα αεροπλάνο πάνω αριστερά

Stars2b.jpg

Και με διαφορετική χρωματική επεξεργασία.. δεν ξέρω ποια προτιμώ.

Γεια σου racer με τις ωραιες φωτογραφιες σου!

Η πανω μου φαινεται πιο ισορροπημενη.
Ειναι η βροχη απο αστερια τις προαλλες?
Πες καμμια ταχυτητα και διαφραγμα ετσι για τη χαρα :)

σημερινη,παρακαλω κυριοι παρατηρησεις..
attachment.php

Μου αρεσει γιατι μοιαζει με τις δικες μου :)) Βουνο θαλασσα ειναι ομορφο καδρο οπουδηποτε.

Δεν βλεπω ομως που ακριβως εστιαζει η καμερα. Θα μου αρεσε το γυμνο βουνο να ειναι πιο οξυ.

Ειναι η βροχη απο αστερια τις προαλλες?
Πες καμμια ταχυτητα και διαφραγμα ετσι για τη χαρα :)

Υποτίθεται ναι αλλά δεν ξέρω πόσο ρόλο έπαιξε.. στο χωριό πάντα έτσι είναι :p. Ο ουρανός είναι πολύ φωτεινός γιατί ήταν η προηγούμενη μέρα από την πανσέληνο.. Μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει να βγάλω startrails χωρίς φεγγάρι, πάντα πάω χωριό όταν έχει πανσέληνο :p.

Τώρα αυτές είναι ή με τον Sigma 50mm f1.4 ή με τον Nikkor 35mm f1.8.. Ίσως η μια με τον έναν και η άλλη με τον άλλον. Μηχανή η ΝΕΧ-5. Διάφραγμα όπως καταλαβαίνεις δε μπορώ να σου πω, κλειστό ήταν πάντως :p. ISO200, 30sec η καθεμία. Και απαραίτητο το iPad για να περνάει η ώρα :p.

Μου αρεσει γιατι μοιαζει με τις δικες μου :)) Βουνο θαλασσα ειναι ομορφο καδρο οπουδηποτε.

Δεν βλεπω ομως που ακριβως εστιαζει η καμερα. Θα μου αρεσε το γυμνο βουνο να ειναι πιο οξυ.
ευχαριστω φιλε Χιωτη,εμενα μου φαινεται πως πρεπει να αλλαξω επειγοντως φακο.Φαντασου οτι η οξυτητα στη μηχανη ειναι σχεδον φουλ,και παρ´ολα αυτα δεν..Το χειμωνα πρωτα ο θεος παω για εναν canon 15-85 να ησυχασω,μου εχει σπασει τα νευρα αυτος που εχω.Και στο βουνο να ηταν εστιασμενη το ιδιο,δοκιμες εκανα σημερα,γι'αυτο την ανεβασα,για να μου πειτε.

Υποτίθεται ναι αλλά δεν ξέρω πόσο ρόλο έπαιξε.. στο χωριό πάντα έτσι είναι :p. Ο ουρανός είναι πολύ φωτεινός γιατί ήταν η προηγούμενη μέρα από την πανσέληνο.. Μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει να βγάλω startrails χωρίς φεγγάρι, πάντα πάω χωριό όταν έχει πανσέληνο :p.

Τώρα αυτές είναι ή με τον Sigma 50mm f1.4 ή με τον Nikkor 35mm f1.8.. Ίσως η μια με τον έναν και η άλλη με τον άλλον. Μηχανή η ΝΕΧ-5. Διάφραγμα όπως καταλαβαίνεις δε μπορώ να σου πω, κλειστό ήταν πάντως :p. ISO200, 30sec η καθεμία. Και απαραίτητο το iPad για να περνάει η ώρα :p.

Thanks man!
Μου ειχε διαφυγει το γεγονος οτι στο χωριο παντα ετσι ειναι. Θα το δοκιμασω και εγω. 30δευτερα και βλεπουμε.

Οσο για το ipad, ενα εχω να σου πω. Το γλυκυτατο πλασμα στη αλλη φωτογραφια, κοιτα μη το χασεις. Φυσιογνωμικα φαινεται κοπελιτσα που μπορεις να ανοιξει σωστο σπιτικο και μεγαλωσει οικογενεια...Αριστο :))

ευχαριστω φιλε Χιωτη,εμενα μου φαινεται πως πρεπει να αλλαξω επειγοντως φακο.Φαντασου οτι η οξυτητα στη μηχανη ειναι σχεδον φουλ,και παρ´ολα αυτα δεν..Το χειμωνα πρωτα ο θεος παω για εναν canon 15-85 να ησυχασω,μου εχει σπασει τα νευρα αυτος που εχω.Και στο βουνο να ηταν εστιασμενη το ιδιο,δοκιμες εκανα σημερα,γι'αυτο την ανεβασα,για να μου πειτε.

Μπορει να ειναι και η ατμοσφαιρα (υγρασια, ηλιοφανεια κλπ) που δεν βοηθα στην οξυτητα σε καποιες περιπτωσεις. Ειχα το ιδιο προβλημα, και οταν τραβηξα αλλη ωρα και σε αλλες συνθηκες η φωτογραφια ηταν εξαιρετικα βελτιωμενη. Δεν χρησιμοποιω φιλτρα ετσι πρεπει να προσεχω διπλα...
Καμμια φορα δεν φταιει ο φακος Νικο, εμεις φταιμε μεχρι να μαθουμε :))

φιλε racer,πολυ ομορφες,ευγε..Δεν εχουν σχεση βρε παιδια οι Περσειδες,οι καθημερινες τροχιες των αστρων ειναι.

Ακομα καλυτερα!! Θα βγω εξω τωρα να δοκιμασω, ειμαι περιεργος..

Απάντηση: Landscape Photography

chrisssb ωραία ατμόσφαιρα, θα προτιμούσα λιγότερο έντονη βινιέτα. μπράβο!

Ειλικρινά, δεν ξέρω...
Τεχνικά είμαι πολύ πίσω, ξεκίνησα μόλις τον Οκτώβριο του 2010.
Τελικά πιστεύω, είναι το πως βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας, τι μας τραβάει την ματιά, τι σημαίνει αυτό που βλέπουμε....
Μιλάω πολύ ειλικρινά.... τα exif είναι όλα ανοιχτά στις φωτογραφίες μου και μπορούν να δούνε όλοι τα τεχνικά στοιχεία...

Η συγκεκριμένη βγήκε στην Μονή Τσούκας και βλέπει προς τα Γιάννενα... ήταν και άλλοι φωτογράφοι εκεί, όλοι βγάζανε φωτογραφίες τους γκρεμούς (είναι εντυπωσιακοί) και το υπέροχο μοναστήρι του 12ου αιώνα.
Εμένα μου τράβηξε την προσοχή το τοπίο προς τα Γιάννενα, με την υγρασία και τα σύννεφα.

Last edited:

Πολύ όμορφη φωτογραφία.. Νομίζω ότι το p.p. την έκανε ακόμα πιο δυνατή προσθέτοντας δράμα με τη βινιέτα αλλά και επικεντρώνοντας το φως.
Και φυσικά το "μάτι" του φωτογράφου κάνει τη διαφορά.
Μπράβο σου..:SFGSFGSF:

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Γιάννη! :)

Ενα κροπ στα φωτεινά:

mc.jpg

Νομίζω και έτσι είναι καλή...

Last edited: