O περιορισμός του ουρανού στο πάνω 1/3 νομίζω ότι την αδικεί απο την στιγμή που το focus είναι στο άπειρο. Λίγο crop ώστε να γίνει μισό μισό την βελτιώνει. Επίσης σιγουρα contrast
etsap: Ωραίο δέσιμο χρωμάτων θάλασσας και γης, μου αρέσει...:a0210:
Χωρίς να μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς ssark το "κάθετο" κάδρο σε landscape είναι πολύ δυσκολο και ειδικά στη δικιά σου που πλησιάζει σε "πανοραμική" δεν το βρισκω ταιριαστό και σαν σχήμα και σαν θέμα ακομα και το βλέμμα "χανεται". Θα είχε ενδιαφέρον η πρωτότυπη χωρίς το crop.
Για το σχήμα του κάδρου δες για παράδειγμα του etsap την αντίστοιχη πόσο το σχήμα της εκκλησία που πάει προς τον ουρανό ταιριάζει περισσότερο με το καθετο κάδρο. Για το θέμα προσωπική άποψη ότι στη δικιά σου δεν είναι ξεκάθαρο ποιο είναι. Αν είναι το μονοπάτι ή το ποτάμι είναι κομμένα απότομα, αν είναι ο ορεινός όγκος επίσης και είναι και σε δευτερο πλάνο.
Προσωπικά θα διάλεγα το δρομάκι με μία λήψη από πιο χαμηλά. Ακόμα και έτσι επιλέγοντας απλώς θέμα εστω και σε κάθετο κάδρο νομίζω ότι βελτιώνεται.
![]()
Ελπίζω να μην ενοχλεί το πείραγμα στην φωτογραφία σου όπως και η κριτική που δεν αποκλείεται να μην είναι και σωστή
Δεν ξέρω τι μηχανή χρησιμοποιείς αλλά προφανώς φωτομέτρησε στο κέντρο της φωτογραφίας στα σκιερά και είναι φυσιολογικό ο ουρανός να είναι "καμμένος". Αν φωτομετρούσες στον ουρανό θα είχε πιο έντονα σκιερά τα οποία με επεξεργασία θα εμφανιζόντουσαν
ΝΑΙ αλλα και πριν ηταν καμένος!Της αύξησες και την οξύτητα?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.