Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

O περιορισμός του ουρανού στο πάνω 1/3 νομίζω ότι την αδικεί απο την στιγμή που το focus είναι στο άπειρο. Λίγο crop ώστε να γίνει μισό μισό την βελτιώνει. Επίσης σιγουρα contrast

O περιορισμός του ουρανού στο πάνω 1/3 νομίζω ότι την αδικεί απο την στιγμή που το focus είναι στο άπειρο. Λίγο crop ώστε να γίνει μισό μισό την βελτιώνει. Επίσης σιγουρα contrast

ανοιξη σουρουπο καθαροδευτερα στο Παικο μετα το χωριο Λιβαδ(ι)α ηταν ακριβως στο δρομο αυτη η παγωμενη λιμνουλα!!
την φωτο την τραβηξα σχεδον απο το εδαφος για να φαινεται μεγαλύτερη!!
μου άρεσε ο καθρεπτισμος του ουρανου στον πάγο

θα ακολουθησω τις συμβουλες σου και θα την ανεβασω όμως πρεπει να το κάνω με τον άλλο υπολ/στη (μπηκα με ενα νετβοοκ)

ευχαριστω για τα σχολια!

attachment.php

επεξεργασία με το picasa
πως ειναι???:hmmmm2:

Attachments

• DSC01671aa.jpg
    DSC01671aa.jpg
    54.4 KB · Views: 168

etsap: Ωραίο δέσιμο χρωμάτων θάλασσας και γης, μου αρέσει...:a0210:

:SFGSFGSF:
Όντως πολύ όμορφος συνδυασμός, επιβεβαιώνοντας και τη θεωρία του επιτυχημένου συνδυασμού των συμπληρωματικών (δηλαδή των αντίθετων στο χρωματικό κύκλο RGB) χρωμάτων (μπλε-πορτοκαλί, κόκκινο-πράσινο, βιολετί-κίτρινο).
Μάλιστα, στο The Photographer's eye (όσοι το έχετε, σελ. 114-121), προτείνεται, ως ακόμα αρμονικότερος συνδυασμός, η χρήση των συμπληρωματικών χρωμάτων σε συγκεκριμένες αναλογίες, βάσει της φωτεινότητας τους. Συγκεκριμένα για το συνδυασμό πορτοκαλί-μπλε, υποστηρίζοντας ότι το πορτοκαλί έχει διπλάσια φωτεινότητα από το μπλε, προτείνεται η αναλογία 3 μέρη πορτοκαλί για 8 μέρη μπλε, περίπου σαν αυτή που και πάλι φαίνεται να υπάρχει στη φωτο του etsap.

1000 ευχαριστω φιλοι μου για τα καλα σας λογια...
Ψηλωσα ηδη 2 ποντους !!!
Ουτως ή αλλως, το σημειο (Μονη Χρυσοπηγης) ειναι μαγευτικο.
Η φωτο ειναι απο το δρομο που οδηγει κατω, με τον Tamron 17-50 και κροπαρισμενη στο 1/4 του ολου καδρου.
Εχει βαλει το χερακι του και το CS5...
Και παλι ευχαριστω φιλοι μου !!! :worshippy:

Χωρίς να μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς ssark το "κάθετο" κάδρο σε landscape είναι πολύ δυσκολο και ειδικά στη δικιά σου που πλησιάζει σε "πανοραμική" δεν το βρισκω ταιριαστό και σαν σχήμα και σαν θέμα ακομα και το βλέμμα "χανεται". Θα είχε ενδιαφέρον η πρωτότυπη χωρίς το crop.
Για το σχήμα του κάδρου δες για παράδειγμα του etsap την αντίστοιχη πόσο το σχήμα της εκκλησία που πάει προς τον ουρανό ταιριάζει περισσότερο με το καθετο κάδρο. Για το θέμα προσωπική άποψη ότι στη δικιά σου δεν είναι ξεκάθαρο ποιο είναι. Αν είναι το μονοπάτι ή το ποτάμι είναι κομμένα απότομα, αν είναι ο ορεινός όγκος επίσης και είναι και σε δευτερο πλάνο.
Προσωπικά θα διάλεγα το δρομάκι με μία λήψη από πιο χαμηλά. Ακόμα και έτσι επιλέγοντας απλώς θέμα εστω και σε κάθετο κάδρο νομίζω ότι βελτιώνεται.
11udmc4.jpg

Ελπίζω να μην ενοχλεί το πείραγμα στην φωτογραφία σου όπως και η κριτική που δεν αποκλείεται να μην είναι και σωστή

Last edited:

Χωρίς να μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς ssark το "κάθετο" κάδρο σε landscape είναι πολύ δυσκολο και ειδικά στη δικιά σου που πλησιάζει σε "πανοραμική" δεν το βρισκω ταιριαστό και σαν σχήμα και σαν θέμα ακομα και το βλέμμα "χανεται". Θα είχε ενδιαφέρον η πρωτότυπη χωρίς το crop.
Για το σχήμα του κάδρου δες για παράδειγμα του etsap την αντίστοιχη πόσο το σχήμα της εκκλησία που πάει προς τον ουρανό ταιριάζει περισσότερο με το καθετο κάδρο. Για το θέμα προσωπική άποψη ότι στη δικιά σου δεν είναι ξεκάθαρο ποιο είναι. Αν είναι το μονοπάτι ή το ποτάμι είναι κομμένα απότομα, αν είναι ο ορεινός όγκος επίσης και είναι και σε δευτερο πλάνο.
Προσωπικά θα διάλεγα το δρομάκι με μία λήψη από πιο χαμηλά. Ακόμα και έτσι επιλέγοντας απλώς θέμα εστω και σε κάθετο κάδρο νομίζω ότι βελτιώνεται.
11udmc4.jpg

Ελπίζω να μην ενοχλεί το πείραγμα στην φωτογραφία σου όπως και η κριτική που δεν αποκλείεται να μην είναι και σωστή

όχι μόνο δεν με πειράζει η κριτική αλλά χαίρομαι που κάποιος "ξοδεύει" το χρόνο του για να πει πως το βλεπει με το δικό του μάτι!!
και σίγουρα η κριτική με βοηθάει να γίνομαι καλύτερος και να δοκιμάζω καινούργια πράγματα.
Αρα την γνωμη σου όπως και κάθε συμφουρμιτη θα την δεχτώ με χαρά!!!

τώρα για την φωτο: προσπάθησα να χρησιμοποιήσω αυτά που έμαθα εδώ δηλαδή το μονοπάτι το θεώρησα σαν το μέσο που θα "πάει" το βλέμμα σε όλη την φωτογραφία. Δεν έχω κάνει κροπ. Έχω βγάλει και οριζόντια αλλά μου φάνηκε ότι έκοβε κάτι απο το τοπιο, οτι δεν ηταν ολοκληρωμένη και γι αυτό έβαλα την κάθετη.
επισης πριν αρχίσω να διαβάζω για την φωτογραφία το κάθετο πλάνο το σιχαινόμουν για ένα λόγο...δεν δείχνει καλά στον υπολογιστή φαίνεται μικρο και το απέφευγα. τώρα προσπαθώ να βρω την χρησιμότητα του και το δοκιμάζω συχνά.

"Προσωπικά θα διάλεγα το δρομάκι με μία λήψη από πιο χαμηλά."
νομίζω οτι αυτό έπρεπε να κάνω!!!!

για να βγάλεις καλό ουρανό πρέπει να έχεις φίλτρο?
στην συγκεκριμένη ήταν αργά το απόγευμα και ο ήλιος πίσω απο το βουνό αλλά ο ουρανός καμένος!!

Last edited:

Δεν ξέρω τι μηχανή χρησιμοποιείς αλλά προφανώς φωτομέτρησε στο κέντρο της φωτογραφίας στα σκιερά και είναι φυσιολογικό ο ουρανός να είναι "καμμένος". Αν φωτομετρούσες στον ουρανό θα είχε πιο έντονα σκιερά τα οποία με επεξεργασία θα εμφανιζόντουσαν

Δεν ξέρω τι μηχανή χρησιμοποιείς αλλά προφανώς φωτομέτρησε στο κέντρο της φωτογραφίας στα σκιερά και είναι φυσιολογικό ο ουρανός να είναι "καμμένος". Αν φωτομετρούσες στον ουρανό θα είχε πιο έντονα σκιερά τα οποία με επεξεργασία θα εμφανιζόντουσαν

Της αύξησες και την οξύτητα?

_"Δεν ξέρω τι μηχανή χρησιμοποιείς"
_ΝΕΧ 3 ΚΙΤ 18-55

Της αύξησες και την οξύτητα?
ΝΑΙ αλλα και πριν ηταν καμένος!
αυτόπου έκανα σε κάποιες ήταν μα μειώσω την φωτεινότητα