Φωτογραφία τοπίου

Απάντηση: Landscape Photography

Ssark να προσέχεις την έκθεση και τους ουρανούς, είναι υπερεκθετημένοι.
Ντεγκραντέ φίλτρα ουδέτερης πυκνότητας ή έστω ένα polarizer χρειάζεσαι οπωσδήποτε.

Καλή η προσπάθεια, :a0210:

Χρήστο (chrissb) πρέπει να ασχοληθείς με το τοπίο λίγο παραπάνω.
Αυτό που παρατηρώ στις φωτογραφίες σου είναι ότι ενώ η έκθεση και το χρώμα είναι σωστά, σου λείπει....το θέμα.
Είναι με λίγα λόγια άδειες, τους λείπει εκείνο το στοιχείο, το κάτι τι στο οποίο το μάτι θα πέσει και θα καθηλωθεί.
Αν πχ σε συτή τη σελίδα στο ποστ 2496 υπήρχε στο πρώτο πλάνο κάτι, μια φιγούρα, μια σιλλουέτα, ένας βράχος, η εικόνα θα ήταν διαφορετική.
Το ίδιο και στην επόμενη με τα δέντρα, δεν υπάρχει κάτι που να τραβάει την προσοχή πέρα απο μια γενική ματιά στο δάσος.

Επιμένω σε κάποια πράγματα και ίσως να γίνομαι κουραστικός αλλά η φωτογραφία τοπίου πρέπει να ξεφεύγει απο το κλισέ της φωτογραφίας ταυτότητας, δηλαδή πήγαμε κάπου τραβήξαμε ότι τραβήξαμε και τέλος.
Θέλει προσπάθεια, με αυτήν αποκτάται η εμπειρία, θέλει σύνθεση, θέλει κάδρο. Έτσι ασκείται το μάτι. Η αισθητική προϋποθέτει τα παραπάνω ενώ η τεχνική είναι κάτι το οποίο εύκολα ή δύσκολα μαθαίνεται.

Όλα αυτά πάντα φιλικά, χωρίς παρεξήγηση :ernaehrung004::ernaehrung004:

Μην ανησυχείς, την επόμενη εβδομάδα θα πάω από εκεί και θα του τραβήξω το αυτί :flipout:

Μόνο να ζεστάνει λιγάκι ο καιρός, γιατί θα με τρέχει στα κορφοβούνια και εγώ το έχω δαγκώσει ήδη στα παραθαλάσσια (σήμερα ειδικά με το ποδήλατο... μπρρρρ νωρίς ήρθε ο χειμώνας)

Re: Απάντηση: Landscape Photography

Χρήστο (chrissb) πρέπει να ασχοληθείς με το τοπίο λίγο παραπάνω.
Αυτό που παρατηρώ στις φωτογραφίες σου είναι ότι ενώ η έκθεση και το χρώμα είναι σωστά, σου λείπει....το θέμα.
Είναι με λίγα λόγια άδειες, τους λείπει εκείνο το στοιχείο, το κάτι τι στο οποίο το μάτι θα πέσει και θα καθηλωθεί.
Αν πχ σε συτή τη σελίδα στο ποστ 2496 υπήρχε στο πρώτο πλάνο κάτι, μια φιγούρα, μια σιλλουέτα, ένας βράχος, η εικόνα θα ήταν διαφορετική.
Το ίδιο και στην επόμενη με τα δέντρα, δεν υπάρχει κάτι που να τραβάει την προσοχή πέρα απο μια γενική ματιά στο δάσος.

Επιμένω σε κάποια πράγματα και ίσως να γίνομαι κουραστικός αλλά η φωτογραφία τοπίου πρέπει να ξεφεύγει απο το κλισέ της φωτογραφίας ταυτότητας, δηλαδή πήγαμε κάπου τραβήξαμε ότι τραβήξαμε και τέλος.
Θέλει προσπάθεια, με αυτήν αποκτάται η εμπειρία, θέλει σύνθεση, θέλει κάδρο. Έτσι ασκείται το μάτι. Η αισθητική προϋποθέτει τα παραπάνω ενώ η τεχνική είναι κάτι το οποίο εύκολα ή δύσκολα μαθαίνεται.

Όλα αυτά πάντα φιλικά, χωρίς παρεξήγηση :ernaehrung004::ernaehrung004:

Καμμία παρεξήγηση, θα ήμουνα βλάκας αν δεν δεχόμουνα την καλοπροαίρετη κριτική! Εξάλλου πως θα βελτιωθώ....
Μια θερμή παράκληση: να συνεχίσεις να την κάνεις χωρίς κανένα φόβο! -bye-

Μην ανησυχείς, την επόμενη εβδομάδα θα πάω από εκεί και θα του τραβήξω το αυτί :flipout:

Μόνο να ζεστάνει λιγάκι ο καιρός, γιατί θα με τρέχει στα κορφοβούνια και εγώ το έχω δαγκώσει ήδη στα παραθαλάσσια (σήμερα ειδικά με το ποδήλατο... μπρρρρ νωρίς ήρθε ο χειμώνας)

Σε προειδοποίησα! Πάρε γούνα μαζί σου (οικολογική)

Προχθές το βραδάκι είχε 1 βαθμό... (μέσα στα Γιάννενα)

Φαντάσου στα βουνά.... τώρα που θα νυστάζει και η αρκούδα (αν δεν πήγε για ύπνο) και δεν θα έχουμε και το φόβο.....
Πάντως για να μη σε τρομάζω... με τον αστρεγκράφο, έχουμε καθιερώσει μετά τις βόλτες στα βουνά, να την πέφτουμε σε κανένα χωριό για μάσα....
Την τελευταία φορά, φάγαμε ωραιότατατα μπινελίκια: λουκάνικα χωριάτικα, σαγανάκια, σαλατούλες κλπ κλπ... -bye-

Re: Landscape Photography

Συμφωνω με την κριτικη του Βασιλη στον chriss,αν και αρκετες φωτογραφιες που θυμαμαι εχουν καλο καδραρισμα.

Αλλες παλι χανουν λιγο σα θεμα και καδρο,αλλα σχεδον παντα υπαρχει μια πολυ καλη αποψη στο τελικο οπτικο αποτελεσμα,οσον αφορα το φωτισμο,τις αποχρωσεις,την αντιθεση κτλ.Λιγο το καδραρισμα και το θεμα γενικα να προσεχεις,και περιμενω να δω εξαιρετικα πραματα.Απλα κοιτα κατα τη γνωμη μου να μη καταφευγεις σε υπερβολες,αλλα να κρατας το natural και smooth look που βγαζουν πολλες ληψεις σου.

Ssark να προσέχεις την έκθεση και τους ουρανούς, είναι υπερεκθετημένοι.
Ντεγκραντέ φίλτρα ουδέτερης πυκνότητας ή έστω ένα polarizer χρειάζεσαι οπωσδήποτε.

Καλή η προσπάθεια, :a0210:

σε ευχαριστω για τα σχολια!!!
οι περισότερες που αναβαζω ειναι με κομπακτ
ομως αν θες πεσμου για την Νεχ 3 τι φιλτρο μπορω να πάρω μιας και ειμαι ασχετος!
ειχα στο νου μου κανενα πολωτικο εχω δει κατι γυρω στο 45 ευρω
ολα τα φιλτρα κανουν για ολες τις μηχανές?

Βρε τοσο πολυ ουρανο χωρις (ενδιαφεροντα) συννεφα ποτε! :grandpa:

Βγαζει παντως μια αισθηση "καθαροτητας" ,αν αυτο ηθελες να πετυχεις οκ.

Εγω παντως θα προσπαθουσα να "σηκωθω" απο θεση καμερας σε μια τετοια κατασταση.

Εχεις πολωσει και σου βινιεταρε ετσι αριστερα ?

Σίγουρα την καθαρότητα, αλλά ήθελα να δείξω και πόσο ψηλά (σε υψόμετρο) είναι το μέρος.
Βάζοντας τόσο ουρανό πάνω του, και μάλιστα τόσο πολύ πάνω από τα βουνά στο βάθος νομίζω τονίζεται αυτό.
Επίσης ήθελα να επιβάλω μια συγκεκριμένη αίσθηση κλίμακας...
Δεν ξέρω άν το πέτυχα...βέβαια τους κανόνες τους καταπάτησα σίγουρα...

Ίσως σε ασπρόμαυρο δείχνει καλύτερα αυτό που ήθελα να δώσω:

Highlands B&W by ChrisBrn, on Flickr

Ακόμα καλύτερα δες εδώ ολόκληρο το μέγεθος της εικόνας γιατί δίνει εντελώς διαφορετική αίσθηση.

Μην βαζεις πολωτικα σε κοντρα ηλιο.

Να προτιμας ενα ντεγκραντε ουδετερο φιλτρο καλυτερα. Κλασικουρα αλλα εργαλειο.

Μην βαζεις πολωτικα σε κοντρα ηλιο.

Να προτιμας ενα ντεγκραντε ουδετερο φιλτρο καλυτερα. Κλασικουρα αλλα εργαλειο.

Πολύ σωστά!
Την πάτησα και τώρα ξέρω! -bye-

συμφωνω
σε πολωτικο βοηθαει το κολπο με τα δαχτυλα σε ορθη γωνια για μετρημα

Off topic

Να ρωτήσω βρε παιδιά, υπάρχει κίνδυνος όταν φωτογραφίζεις κόντρα στον ήλιο (με τον ήλιο στο κάδρο) για τον σένσορα?

/off topic

συμφωνω
σε πολωτικο βοηθαει το κολπο με τα δαχτυλα σε ορθη γωνια για μετρημα

δεν καταλαβα το κατάλαβα αυτό
τι ακριβως κάνεις και πως βοηθάει?
θελω να παρω ενα πολωτικο
(και όλο το καθυστερώ)

και μια φώτο από λίγο πριν την κορυφή της Φλέγγας με φόντο την τεχνητή λίμνη πηγών Αώου
περίπου δείχνει την περιοχή που φωτογράφισε και ο Χρήστος
(απο Μηλια δεν έχω πάει αλλά μόνο απο Περιβόλι Γρεβενών και φυσικά απο Κατάρα)

attachment.php

ελπίζω να μην κουράζω ούτε με τις απορίες μου και ακόμη περισσότερο με τις φωτο που ανεβάζω
ευχαριστώ!!-bye-

Attachments

• FLEG P AOOU.jpg
    FLEG P AOOU.jpg
    134.6 KB · Views: 143
Απάντηση: Re: Landscape Photography

Off topic

Να ρωτήσω βρε παιδιά, υπάρχει κίνδυνος όταν φωτογραφίζεις κόντρα στον ήλιο (με τον ήλιο στο κάδρο) για τον σένσορα?

/off topic

Καλύτερα να μην το έχεις σε lifeview.
Διαφορετικά, ίδια ποσότητα φωτονίων παίρνει, αφού το αντισταθμίζει με μεγαλύτερη ταχύτητα κλείστρου (ή και κλείσιμο διαφράγματος).

δεν καταλαβα το κατάλαβα αυτό
τι ακριβως κάνεις και πως βοηθάει?
θελω να παρω ενα πολωτικο
(και όλο το καθυστερώ)

και μια φώτο από λίγο πριν την κορυφή της Φλέγγας με φόντο την τεχνητή λίμνη πηγών Αώου
περίπου δείχνει την περιοχή που φωτογράφισε και ο Χρήστος
(απο Μηλια δεν έχω πάει αλλά μόνο απο Περιβόλι Γρεβενών και φυσικά απο Κατάρα)

ελπίζω να μην κουράζω ούτε με τις απορίες μου και ακόμη περισσότερο με τις φωτο που ανεβάζω
ευχαριστώ!!-bye-

Καλά σοβαρολογείς? Είναι υπέροχη! -bye-

Re: Απάντηση: Re: Landscape Photography

Καλύτερα να μην το έχεις σε lifeview.
Διαφορετικά, ίδια ποσότητα φωτονίων παίρνει, αφού το αντισταθμίζει με μεγαλύτερη ταχύτητα κλείστρου (ή και κλείσιμο διαφράγματος).

Ευχαριστώ Τάσο,
όχι life view σπανίως χρησιμοποιώ (δεν το έχω συνηθίσει ακόμη, αν και για τοπία είναι πολύ χρήσιμο) και ποτέ κόντρα στον ήλιο.