Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Πολυ ωραίες
Σου έκανε και καλο καιρό...

Ευχαριστω!
Ναι, ειχα τυχη, ολη την περασμενη βδομαδα, την βδομαδα μετα τα χιονια, ο καιρος ηταν αυτος που επρεπε και ο κοσμος λιγος. Ιδανικα!

Καλησπέρα και πάλι...

Χιώτη, πολύ ωραιές οι φώτο από Ρώμη...

Το video της D7000 το έχεις δοκιμάσει καθόλου;

Και 2 landscapes από τη Ρόδο μας...

landscape4.jpg

landscape2.jpg

Ωραιες leonardo... στη δευτερη, μπορουσες ενα κλικ παρακατω τα χρωματα...

Re: Απάντηση: Re: Landscape Photography

Όχι μόνο, είναι καλύτερα γενικά στο τοπίο το foreground να είναι πιό σκούρο παρά φωτεινό.

Χμ... πολυ ενδιαφερον tip αυτο.... :a0210:

Και σε μενα αυτη η εξτρα φωτεινοτητα χτυπησε, αλλα το απεδωσα στον κορεσμο, ο οποιος μαλλον ειναι αποτελσμα αυτης της εξτρα φωτεινοτητας...

Θα τη δοκιμάσω και με ποιο σκοτεινό foreground, αν και ο πρωταρχικός σκοπός όταν τραβούσα την συγκεκριμένη ήταν να έχω σε πρώτο πλάνο το foreground με blur.

Thanks, mstr, davinci leonardo!!

Leo, οχι, video ουσιαστικα δεν εχω δοκιμασει με την D7000. Αυτο με το χειροκινητο focus με χαλαει.
Ομως θα τραβηξω ενα συντομο κλιπακι και θα το συγκρινω με μια FullHD videocamera και θα σου πω εντυπωσεις.

Και δυο πρόσφατες απο εμένα(εν αναμονη του ND φίλτρου, δοκίμασα, όσο γινόταν, μεγάλους χρόνους λήψης).
Στην πρώτη ηθελα ολοκληρη την αντανακλαση αλλα ο χωρος δεν εδινε κατι παραπανω(ήδη κάτω αριστερά έχει content aware). Ηθελα μεγαλο χρονο ληψης για να γράψει καλά η λιμνούλα και η αντανάκλαση και γι αυτο εβαλα διαφραγμα στο 16(χάνοντας και λιγο απο την συνολική οξύτητα).
Στην δευτερη μάλλον επρεπε να σκουρήνω περισσότερο το έδαφος να γινει περισσότερο σιλουέτα.Η δευτερη πάντως είναι τυχαιο κλικ και ολη η επεξεργασια εγινε στο JPEG(το ειχα ξεχασει στην αποθηκευση σε JPEG μόνο)

[...] by fokionas, on Flickr

Brothers by fokionas, on Flickr

Καλο Σαβκο σε όλους!

Και οι δύο μου αρέσουν Fok ειδικά η 2η με το μπαμπας-παιδί δεντρο είναι εντυπωσιακή. Εχεις κανένα κλικ με λιγο περισσότερο έδαφος?
Η πρώτη πράγματι "χανει" λίγο με το κόψιμο της αντανάκλασης, με λίγο μικρότερο χρόνο π.χ 2-3" δοκίμασες και δεν έγραφε καλά η λιμνούλα?