Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Τι να πω βρε παιδιά!

Εύγε!

Etsap: η "Ρεντίνα" υπέροχη!

Αιμίλιε: εξαιρετική! σε "προσκαλεί" να μπεις μέσα..

Δημήτρη: το all time classic "εκτελεσμένο" τέλεια όμως! κανονικό cart postal!

Φωκίωνα: εκπληκτικό timing! Εντυπωσιακότατη!

Φωκίωνα: από ότι είδα είχες το διάφραγμα στο 2.8, μπορείς να μου πείς σε ποιό περίπου σημείο έκανες focus;
Τέλεια στιγμή!

Φωκίωνα: από ότι είδα είχες το διάφραγμα στο 2.8, μπορείς να μου πείς σε ποιό περίπου σημείο έκανες focus;
Τέλεια στιγμή!

Φαντάζομαι Ηλία ρωτάς "που" εστίασε ο Φωκίωνας και είναι όλη η φωτογραφία καθαρή (focused).

Υποθέτω, ότι εστίασε κάπου "μακριά" ή στο 1/3 του κάδρου.
Δεν έχει καμία σημασία όμως, με το f2.8, όπου και να εστίασε μακρύτερα από τα 4 μέτρα, το βάθος πεδίου εκτείνεται μέχρι το άπειρο.
Στα 4 μέτρα: εκτείνεται απο τα 2 μέτρα πριν (το σημείο εστίασης) μέχρι το άπειρο.
Στο άπειρο: εκτείνεται από 3.83 μέτρα μέχρι το άπειρο.

Παίξε με ένα on line DOF calculator βάζοντας τη μηχανή σου και το φακό σου να αποκτήσεις μια αίσθηση: http://www.dofmaster.com/dofjs.html

@Eliaspan
Έτσι οπως το λεει ο Chrisssb είναι. Βασικα το ειδα απο το κινητο σε μια εφαρμογη που εχω για το βαθος πεδίου οπότε , επειδή βολευε κιόλας, έιχα εστιάσει "μακρια" στα φώτα που φαινονται στο αριστερο μερος της φωτογραφία (όπου νομίζω κιόλας ειναι το δευτερο πόδι της Χαλκιδικής, Τορώνη ή λίγο ποιο ψηλά, ο Μαρμαράς).

Ευχαριστω για τα καλα σας λόγια!

Φωκίονα καταπληκτική σκηνή. Το κάδρο πως και σου ξέφυγε τόσο απρόσεχτο?

Σ'ευχαριστω NtinNton! Δεν ειχε τριποδα μαζι μου, αναγκαστικά εκει που καθισαμε με την κοπελια, στηριξα την μηχανη πανω στην τσαντα της ;)
Οποτε το παω για ρομαντζάδα στην Χαλκιδικη, μου βγαινουν αστραπες και βροχες, τα ιδια επαθα και πέρυσι!

=== off topic ===

πως θα ανεβασω κατευθειαν φωτος απο το flickr εδω στο φορουμ ?

Last edited:

Ευχαριστω πολυ Χρηστο.

Μια που δεν ειναι και πολυ landscape, ετσι για δοκιμη...

7667153992_33aef00e57_c.jpg
[/URL] for hundreds of years... by ntinos5, on Flickr[/IMG]

Ευχαριστω, να σαι καλα.

Θα ηθελα να τονισω καπως περισσοτερο το ουρανιο τοξο, αλλα δεν ειμαι εξοικειωμενος με την επεξεργασια...

Ντίνο όταν παίρνεις το code από το flickr δεν χρειάζεται να βάζεις τα tag της φωτογραφίας. Απλό copy-paste χωρίς insert image

Ντίνο έγραψες! καταπληκτικό το βουνό!

Δημήτρη: Λυπήσου μας! αυτή, κυριολεκτικά είναι φωτογραφία από τον παράδεισο!!!! :)

Δημήτρη: Λυπήσου μας! αυτή, κυριολεκτικά είναι φωτογραφία από τον παράδεισο!!!! :)

κάνε υπομονή Χρήστο, εχει συνέχεια...χεχεχε.....Αυτα τα σκηνικά δεν θα τα βγάλω ποτέ απο το μυαλό μου!! Να σαι καλά, ευχαριστώ...