Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Billy the Kid, Τα δαιμόνια τα είχα ετσι και αλλιώς :cool4: μεχρι που προσφατα πήρα την d80 με το 50 1,8 μόνο,οπότε τώρα υπαρχουν μόνο φακοδαιμόνια :chinese: ncups Σ ευχαριστώ,και εμένα η πρώτη μου αρέσει πιο πολύ αν και αρκετά υποφωτισμενη(είχα ενεργοποιημένο το ND της μηχανής για ρίξω την ταχυτητα). send Σ ευχαριστώ πολύ,μερικές φορές το παρακάνω με την επεξεργασία,το ευστοχο σχολιο σχολιο σου με βοηθά να αναθεωρήσω μερικά πράματα νασε καλά!!!

Αυτό το ND που έχει η σειρά G της Canon (το έχουν ακόμη τα τελευταία μοντέλα, αλήθεια?) είναι πραγματικό ή ψηφιακό? Γιατί είναι πολύ χρήσιμο σε τέτοιες περιπτώσεις, φωτογραφίας τοπίου κάτω από ήλιο όταν έχεις νερό ή θέλεις για κάποιο λόγο να ρίξεις την ταχύτητα.

Πχ σε μία που έχω ανεβάσει παλιότερα, φόρεσα πολωτικό, iso εννοείται στο χαμηλότερο (100) και έκλεισα το διάφραγμα στο f/22 (σε βάρος της τελικής ευκρίνειας και με αποτέλεσμα να φαίνεται και η παραμικρή σκόνη στον αισθητήρα) και πάλι η ταχύτητα που πήρα ήταν 1/6!

attachment.php

Απάντηση: Re: Απάντηση: Landscape Photography

κανενα φιλμ ποτε δεν κατηργησε κανενα φιλτρο.....ισα ισα που εκει ηταν περισσοτερο απαραιτητα τα φιλτρακια μας.

Ειδικά και μόνον για το FUJI VELVIA 50 (το παλιό) έχω κιε γώ την άποψη ότι δεν ήθελε (και δεν άντεχε) πολωτικό φίλτρο πάνω του. Έχω φωτογραφίες, όπου ο ουρανός είναι πια μαύρος και μάλιστα όχι με την ιδανική γωνία σε σχέση με τον ήλιο. Αντίθετα όταν δεν φορούσα πολωτικό δεν είχα καμιά φωτογραφία με ξεπλυμένο ουρανό´, όλοι ήταν μπλε βαθύ.

Τη συμπεριφορά αυτή δεν την βρήκα στο FUJI VELVIA 100F ούτε στο FUJ VELVIA 100 (που είναι νεότερο). Δυστυχώς FUJI VELVIA 50 (καινούριο) δεν έχω δοκιμάσει.

send Αυτό το ND που έχει η σειρά G της Canon (το έχουν ακόμη τα τελευταία μοντέλα, αλήθεια?) είναι πραγματικό ή ψηφιακό?
Η g7 το έχει και είναι ψηφιακο, τώρα για την g9&g10 δεν ξέρω.Ομορφη φωτογραφία ζωντανο παραδειγμα της χρησημοτητας του ND που θα την έκανε εξαιρετική!!!

Last edited:
Re: Απάντηση: Landscape Photography

κανενα φιλμ ποτε δεν κατηργησε κανενα φιλτρο.....ισα ισα που εκει ηταν περισσοτερο απαραιτητα τα φιλτρακια μας.

Έχεις τραβήξει ποτέ με Velvia 50άρι;

Για να το γράφω...κάτι ξέρω.

Σίγουρα είναι ψηφιακό? Δηλαδή κατεβάζει το gai (ουσιαστικώς τα iso)? Ή υπάρχει κανένα κινητό φιλτράκι που παρεμβάλεται μεταξύ των οπτικών στοιχείων? Μιλάμε για ND που κόβει 3 ολόκληρα στοπ, καθόλου άσχημα.

Μετάφορα απο το manual: Φίλρτο ND(ενσωματομένο) Μείωση φωτός 3 stop(η ένταση μειώνεται στο 1/8 της πραγματικής)

Από αυτά που διαβάζω στο νετ, πρόκειται μάλλον για πραγματικό ND και όχι για μείωση φωτεινότητας με ψηφιακό τρόπο.

send μαλον δεν κατάλαβα καλά την αρχική σου ερώτηση,οταν απάντησα ψηφιακό ενωούσα απλά οτι δεν ειναι εξωτερικό, και οτι το κανει η μηχανή :bigcry: μια και τώρα κατάλαβα τι ενωούσες πρέπει να είναι αυτο που λές πιο πανω μια και οταν το ενεργοποιείς κλείνει η οθόνη ακουγεται ενας μικρος θορυβος και ξανανοιγει.(Σαν να λέμε πατας ενα κουμπι και βγενει μια χοντρη :jester:)

Αντωνη η φωτο σου ειναι υπεροχη ως background !!!

Εξηγουμαι.....
λειπει απο το καδρο σου το θεμα, ενα πρωτο πλανο, μια ενεργεια, ενα αντικειμενο, ενας δυναμισμος κατι βρε παιδι μου......

αν ειχες κατι απο ολα αυτα με αυτο σαν background θα ηταν ελπιδοφορα.
Και το καδρο παραειναι τετραγωνο για τα γουστα μου. Λιγο περισσοτερο 16/9 για να σου μιλησω με ορους που κατεχεις.

να ένα θέμα που με ξετρέλανε !!!!!! αυτό σου κάνει ????

attachment.php

Attachments

• P5010105a.JPG
    P5010105a.JPG
    149.8 KB · Views: 142

Βρε παιδιά! Με το μαλακό το sharpening! Ανάγλυφος βγήκε ο σκίουρας!

Τάσο δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία, μόνο resize έκανα, τίποτε άλλο!!!!!!!!-bye-

Βρε παιδιά! Με το μαλακό το sharpening! Ανάγλυφος βγήκε ο σκίουρας!

αμεσως να πεις την κακια σου !!!

εχει σκληρο τριχωμα το ζωντανο, αυτο ειναι ολο.....:flipout:

να μην πω οτι ειναι αρκετα τρισδιαστατος......

Αντωνη αυτος με φοντο το αλλο θα ηταν μια καλη αρχη.(btw η υφη των καγκελων με προβληματιζει λιγο...μπας και εχεις αφησει καμμια ρυθμιση οξυτητας στην μηχανη σου?)

Απάντηση: Re: Landscape Photography

Λίμνη Παμβώτιδα.

Αχ αχ βρέ Jim, βρέ captain Jim γιατί τεμπέλιασες; Τι τις ήθελες αυτές τις μισές σκεπές μέσα στο πλάνο; Θα μπορούσες να είχες επιλέξει κάποιο καλύτερο σημείο για να είχες σωστότερη οπτική γωνία.
Πρόσεξε επίσης τον ορίζοντα, πρέπει να είναι ίσιος, να μήν γέρνει.

Υ.Γ. Τράβα μία καλύτερη γιατί θα τη δεί αυτή ο Send και.........άστα:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Landscape Photography

Αχ αχ βρέ Jim, βρέ captain Jim γιατί τεμπέλιασες; Τι τις ήθελες αυτές τις μισές σκεπές μέσα στο πλάνο; Θα μπορούσες να είχες επιλέξει κάποιο καλύτερο σημείο για να είχες σωστότερη οπτική γωνία.
Πρόσεξε επίσης τον ορίζοντα, πρέπει να είναι ίσιος, να μήν γέρνει.

Υ.Γ. Τράβα μία καλύτερη γιατί θα τη δεί αυτή ο Send και.........άστα:flipout:

Σωστός!:a0210:

Την κρόπαρα γιατί φαίνοταν άσχημα τα σπίτια, και θα έβγαινε ακόμα πιο χάλια. Δε μπορούσα να κόψω άλλο τις στέγες γιατί θα βγεί η λίμνη από το κάδρο.
Η γωνία είναι από ψιλά (από το τζαμί) και δεν έχει άλλη πλευρά από εκεί κοντά.
Να πω ότι είναι 2 ετών φωτογραφία (πριν σας γνωρίσω δηλαδή) οπότε πιστεύω πως η επόμενη απόπειρα θα είναι καλύτερη!;)

Έτσι μπράβο!Και να φανταστείς ότι η Παμβώτιδα είναι στα Γιάννενα!!Σίγουρα έχει κάποια φωτογραφία ο send!!!

Έτσι μπράβο!Και να φανταστείς ότι η Παμβώτιδα είναι στα Γιάννενα!!Σίγουρα έχει κάποια φωτογραφία ο send!!!

Ο Send θα πει καμία ιδέα για φωτογράφηση όταν έρθει η ώρα.
Όχι γνωστά μέρη όμως.

Λόγω σχολής πάω 5-6 ΣΚ το χρόνο (τα τελευταία 5 χρόνια) και το ίδιο ελπίζω και φέτος.