Φωτογραφία τοπίου

Απάντηση: Landscape Photography

Ηλια ειναι μετατροπη απο raw .
SENT ανεβασα και την πρωτοτυπη εαν θελεις κανε τον κοπο σε παρακαλω και πες μου την γνωμη σου . Δεν υπηρχε λογος για HDR απλα δεν ειχα ξαναπροσπαθησει κατι τετοιο και μου εκανε εντυπωση -bye- .

Καλησπέρα.
Παρακολουθώ την κουβέντα αρκετές μέρες, με μεγάλο ενδιαφέρον.
Έχω ήδη διδαχτεί αρκετά και θέλω να μοιραστώ μερικές από τις φωτογραφίες μου με σχετικό θέμα. Όλες είναι τραβηγμένες με την *istDS μου, που χρησιμοποιώ τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατα αντάλλαξα την αναλογική μου Nikon F50 (ποτέ δεν με συγκίνησε αυτή η μηχανή...) με μια P30T, βρήκα και μια ΜΕsuper σε απίστευτα καλή κατάσταση, αρχίζω να βρίσκω φακούς που σχεδίαζα να ψάξω εδώ και καιρό (ήδη βρέθηκαν ο FA50/1.4, o A28-80/3.5-4.5, o A28/2.8, o M35/3.5 και ο M85/2) και ξαναπαίζω με φιλμ επιτέλους.
Μερικές φωτό λοιπόν:
2973532467_0cbf333dbb.jpg

2974384816_f91cc1f6bb.jpg

Η πρώτη είναι στην Άνδρο, η δεύτερη στα Τζουμέρκα, η Τρίτη στη Φωκίδα κάπου, δεν θυμάμαι ποιό βουνό γιατί πάει καιρός...
Μερικές ακόμα:

2973510771_4d6e7d5ddf.jpg

Ακόμα μία από την Άνδρο.

2974379188_15caf39796.jpg

Κούβα.

2973606419_bfaf4b3c65.jpg

Παρανέστι, Δράμα, όπως και η επόμενη:

2973604765_315ebfcd86.jpg

Re: Απάντηση: Re: Landscape Photography

Εκτός απο την τελευταία, στις άλλες χρειάζεται registration για να τις δούμε.

:bang: θα τις μεταφερω και θα ξαναποσταρω asap...

Εδω ειμαστε:

Τρικαλα Κορινθιας
εδω
εδω

sorry για πριν...

Last edited:
Re: Landscape Photography

Δεν μπορώ να πω ότι είναι εντυπωσιακές οι φωτογραφίες της ομίχλης στα Τρίκαλα Κορινθίας.Ίσως ήταν φοβερή η εμπειρία, οι φωτογραφίες πάλι, όχι.

Η φωτογραφία της λίμνης ΟΚ.Μου άρεσε.

Στην Ελαφόνησο πάλι, έχεις καλό καδράρισμα, αλλά νομίζω ότι είναι υποφωτισμένη.

untitled-1.html

Mια προσπαθεια σε HDR , μηπως το παρακανα ?
http://www.odontiatrika.gr/untitled-1.html

Για να λέγεται HDR μια φωτογραφία θέλει το λιγότερο απο δυο λήψεις και πάνω διαφορετικών εκθέσεων, για να μπορούν να φαίνονται λεπτομέρειες τόσο των υποφωτισμένων όσο και των υπερφωτισμένων σημείων του θέματος.
Στη συγκεκριμένη εχει εφαρμοστεί η μετέπειτα επεξεργασία που λέγεται tone mapping και εξ όψεως δίχνει σαν hdr. Δεν ειναι ομως. -bye-

Δεν μπορώ να πω ότι είναι εντυπωσιακές οι φωτογραφίες της ομίχλης στα Τρίκαλα Κορινθίας.Ίσως ήταν φοβερή η εμπειρία, οι φωτογραφίες πάλι, όχι.

Εσυ μαλλον τα εχεις πολυ κοντα σου και ξερεις κατι παραπανω... :a0210:

Εσυ μαλλον τα εχεις πολυ κοντα σου και ξερεις κατι παραπανω... :a0210:

Ξέρω ότι στην πεδιάδα που σχηματίζεται σε εκείνη την περιοχή, καθώς και λίγο πιο πάνω, βρίσκεις συνήθως ομίχλη.Τώρα αν είναι αξιόλογη φωτογραφικά...τι να πω. Μερικές φορές ίσως είναι, τις περισσότερες όχι.

Το μέρος έχει τριγύρω βουνά, τα οποία "φυλακίζουν" την υγρασία.Υποθέτω (δεν έχω τύχει πολλές φορές σε ομίχλη εκεί) ότι για να φωτογραφήσεις από μακριά τις βουνοκορφές,(μόνο έτσι φαίνεται κάτι) πρέπει να είσαι κάτι παραπάνω από απλός φωτογράφος.-bye-

Στη φωτογραφία του send, η ομίχλη κυριαρχεί, αλλά κάτι φαίνεται, αχνοφαίνεται, αν θέλεις από μακριά.Ο Ηλίας μιλάει για ομίχλη στο βάθος, όχι μέσα στο πλάνο.

Σήμερα γυρνώντας από τη δουλειά, έπεσα σε ένα ωραιότατο ουράνιο τόξο. Έντονο χρώμα και μαυρίλα από πίσω, που κατέληγε στη θάλασσα.

Δυστυχώς δεν το πρόλαβα καθώς -μάλλον- ήταν στο τελείωμα του.

Δεδομένου ότι οι καιρικές συνθήκες το ευνοούν αυτές τις μέρες πιστεύω ότι θα το ξαναβρώ.
Υπάρχει κάτι (ρυθμίσεις κλπ) που πρέπει να προσέξω?

Είχε ένα άρθρο τον "Φωτογράφο", αλλά θα ήθελα 1-2 βασικά πράγματα απλά και κατανοητά.