Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Δεν ξέρω αν συμβαίνει μόνο στα δικά μου μάτια, αλλά η συγκεκριμένη με μπερδεύει αρκετά. Μήπως φταίει το φίλτρο ?

Απάντηση: Landscape Photography

Το φθινόπωρο έχει μπεί για τα καλά εδώ. Το Σου/Κου περάσαμε και μέρες Indian Summer με λιακάδα και 20 βαθμούς οπότε ευκαιρία για φωτογραφίες.

8112020763_0d4acf6da4_h.jpg

Sony Nex 7
Mir 20M 20mm f/2.8 (M42)

8112031590_bcec1eee80_h.jpg

Last edited:

Πολύ ωραίες και οι δυο!
Έχω μια μικρή αδυναμία στην πρώτη!

@ Alex Αν αφαιρέσεις το ξύλινο τρίγωνο που δεν ξέρω για ποιο λόγο ήταν εκεί αλλά μου επέλεξα τη χρήση του για να δώσω την ιδιότυπη φόρμα του στη φωτο, βλέπουμε έναν γλάρο να πετάει πάνω από μια παραλία.

Απάντηση: Re: Landscape Photography

Τις πλάκωσες στο χρώμα ή έτσι ήτανε? Όπως και νά 'χει μου αρέσουν...

Δεν θα έλεγα οτι ανέβασα τον κορεσμό ιδιέτερα.
Η επεξεργασία αναλυτικά είχε ώς εξής και ήταν ίδια και στις δύο.
Προφίλ στην κάμερα το Neutral. Κατα την μετατροπή απο raw ένα ελαφρό τράβηγμα της καμπύλης των μεσαίων προς τα κάτω για να αντισταθμίσω την υπερέκθεση κατα μισό στόπ κατα την λήψη. Μετά στο Photoshop το Dynamic του κορεσμού ανέβασμα αλλά τον κορεσμό τον ίδιο άθικτο. Και μετά με το Selective Color "πείραγμα" των κιτρίνων και των πρασίνων. στα κίτρινα λιγότερο cyan, περισσότερο Magenta, yellow και μαύρο, ενώ στα πράσινα περισσότερο cyan, και ελάχιστα περισσότερο κίτρινο. Αυτό για να γίνουν τα φύλλα πιο βαθύ κίτρινο και τα πράσινα να ξεχωρίζουν και να δείχνουν πιό φρέσκα.
Τώρα που την βλέπω εδώ όμως μου φαίνεται λίγο πιο σκοτεινή απο όσο ήθελα. Ίσως πρέπει να φωτίσω λίγο πιο πολύ το πρώτο πλάνο.

Ευχαριστώ για τα σχόλια!
Η αλήθεια είναι ότι προσπαθούσα να βρώ ένα τρόπο να φανούν οι άνθρωποι πιο καθαρά, έστω ο προπορευόμενος τους...
Για την ιστορία, ανεβαίνοντας προς την κορυφή Σκίπιζα στον Ολίγυρτο, κοντά στη Λαύκα Κορινθίας.

Πολύ ωραία φωτογραφία! Και το ασπρόμαυρο πολύ καλό!

Δεν θα έλεγα οτι ανέβασα τον κορεσμό ιδιέτερα.
Η επεξεργασία αναλυτικά είχε ώς εξής και ήταν ίδια και στις δύο.
Προφίλ στην κάμερα το Neutral. Κατα την μετατροπή απο raw ένα ελαφρό τράβηγμα της καμπύλης των μεσαίων προς τα κάτω για να αντισταθμίσω την υπερέκθεση κατα μισό στόπ κατα την λήψη. Μετά στο Photoshop το Dynamic του κορεσμού ανέβασμα αλλά τον κορεσμό τον ίδιο άθικτο. Και μετά με το Selective Color "πείραγμα" των κιτρίνων και των πρασίνων. στα κίτρινα λιγότερο cyan, περισσότερο Magenta, yellow και μαύρο, ενώ στα πράσινα περισσότερο cyan, και ελάχιστα περισσότερο κίτρινο. Αυτό για να γίνουν τα φύλλα πιο βαθύ κίτρινο και τα πράσινα να ξεχωρίζουν και να δείχνουν πιό φρέσκα.
Τώρα που την βλέπω εδώ όμως μου φαίνεται λίγο πιο σκοτεινή απο όσο ήθελα. Ίσως πρέπει να φωτίσω λίγο πιο πολύ το πρώτο πλάνο.

Alex, λιιιγο ξενιζουν τα πράσινα ειδικά τα χορταράκια του 2ου πλάνου (τα πρώτα θολά). Με λιγο περισσότερο φωτισμό πιστεύω θα στρώσουν ..

Last edited:
Απάντηση: Re: Landscape Photography

Παιχνίδια με τα σύννεφα !

Διάφοροι σχηματισμοί που αλλάζουν κάθε δευτερόλεπτο...
Οπότε βγαίνει και μια νέα φωτογραφία, τελείως διαφορετική απο την προηγούμενη!