Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Πετυχημενη νομιζω εκθεση... (το τοπιο φανταστικο και το καδρο πολυ καλο)... ενα κλικ στο κοντραστ στα βουνα, προσωπικα, θα το εδινα για να ισοροπησω το εντονο μπλε του ουρανου...

(και ισως λιιιιγο παραπανω χρωμα στα κιτρινα φυλλα κατω δεξια, γιατι διαβασα προσφατα αυτο... )

Σε ευχαριστώ Ηλία!
Χρησιμοποίησα το Hitech 0.6 reverse ND grad πάνω από 0.3 ND. Παρόλο που τα έβαλα με γωνία προς τον Ήλιο το σκούρο κομμάτι του ουρανού στα δεξιά παρέμεινε.
Δεν έχει άλλη επεξεργασία εκτός από ένα μικρό crop.
Ευχαριστώ πολύ και για το link, είναι πολύ ενδιαφέρον!

Ωραία.. μόνο ένα δέντρο (?) που φαίνεται στα δεξιά νομίζω πως ενοχλεί.

Απάντηση: Landscape Photography

Λίμνη Στυμφαλίας,παρατήρηση πτηνών και ευκαιρία για φωτογραφία.Δυστυχώς η υπερβολική ζέστη (για την εποχή) θόλωσε το τοπίο αλλά κάτι έγινε.

2wqz605.jpg

f/16,1/20,ISO-100,pl filter

Last edited:

Το διάφραγμα το έκλεισα για να κερδίσω βάθος,την φιγούρα δεν ήθελα να την πάρω πιο κάτω γιατί δυστυχώς το έδαφος ήταν γεμάτο σκουπίδια.

Απλά σκέφτομαι πως λόγω περίθλασης με φ/16 θα χάνεις κι άλλο σε ευκρίνεια (πλην της θολούρας).
Τα σκουπίδια δεν φεύγουνε με φωτοσοπιά;

Δεν ασχολούμαι καθόλου με επεξεργασία,δεν έχω ασχοληθεί γι' αυτό.Με ανοικτό f δεν ξέρω αν θα μπορούσα να πιάσω όλο το βάθος και το φοβήθηκα.

Επιπλέον οι γυναίκες θέλουν φωτό απο τον αστράγαλο και πάνω για να φαίνονται πιο ψηλές - όλοι οι παντρεμένοι το ξέρουν αυτό!!!! :fahne90:

Re: Απάντηση: Landscape Photography

Δεν ασχολούμαι καθόλου με επεξεργασία,δεν έχω ασχοληθεί γι' αυτό.Με ανοικτό f δεν ξέρω αν θα μπορούσα να πιάσω όλο το βάθος και το φοβήθηκα.

Επεξεργασία γιοκ αλλά RAW ναι !!. Οπότε μάλλον το έχεις στο μυαλό σου οτι πρέπει να ασχοληθείς ... μην το αφήνεις, δες τι μπορεί να γίνει (σε σημείο υπερβολής έτσι για να τσιγκλίσω τον Ilias). Υπόψη αν κάτι παρόμοιο γινόταν στο πρωτότυπο ΝΕF το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ καλύτερο, το jpeg σου ήταν υπερσυμπιεσμένο και δεν είχε πολλά περιθώρια ήδη έβγαλε μπόλικα τεχνουργήματα στον ουρανό και τα σύννεφα.

Θα πρέπει να ξέρεις οτι στο ευρυγώνιο άκρο οι φακοί δίνουν μεγάλο βάθος πεδίου και σε ανοιχτά διαφράγματα. Για παράδειγμα το βέλτιστο του φακού σου είναι περι το f/5.6 - f/8.0 και με f/8.0 εστιάζοντας στα 4m θά είχες βάθος πεδίου απο 2.0m έως το άπειρο. Παίξε λίγο με το Barnack http://www.stegmann.dk/mikkel/barnack/ ... να δείς περιπτώσεις. Θα είχες πολύ καλύτερη οξύτητα και λόγω βέλτιστου διαφράγματος και λόγω 4Χ ταχύτητας (με ακυρωμένο το VR).

7DkZS.jpg

Πολύ πετυχημένες αυτές στην Μονεμβασιά !! Ειδικά η πρώτη και η τελευταία είναι από τις ωραιότερες που έχω δεί εδώ! :SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Landscape Photography

Επεξεργασία γιοκ αλλά RAW ναι !!. Οπότε μάλλον το έχεις στο μυαλό σου οτι πρέπει να ασχοληθείς ... μην το αφήνεις, δες τι μπορεί να γίνει (σε σημείο υπερβολής έτσι για να τσιγκλίσω τον Ilias). Υπόψη αν κάτι παρόμοιο γινόταν στο πρωτότυπο ΝΕF το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ καλύτερο, το jpeg σου ήταν υπερσυμπιεσμένο και δεν είχε πολλά περιθώρια ήδη έβγαλε μπόλικα τεχνουργήματα στον ουρανό και τα σύννεφα.

Θα πρέπει να ξέρεις οτι στο ευρυγώνιο άκρο οι φακοί δίνουν μεγάλο βάθος πεδίου και σε ανοιχτά διαφράγματα. Για παράδειγμα το βέλτιστο του φακού σου είναι περι το f/5.6 - f/8.0 και με f/8.0 εστιάζοντας στα 4m θά είχες βάθος πεδίου απο 2.0m έως το άπειρο. Παίξε λίγο με το Barnack http://www.stegmann.dk/mikkel/barnack/ ... να δείς περιπτώσεις. Θα είχες πολύ καλύτερη οξύτητα και λόγω βέλτιστου διαφράγματος και λόγω 4Χ ταχύτητας (με ακυρωμένο το VR).

7DkZS.jpg

Να πω ότι δεν μου άρεσε,θα είμαι ψεύτης.Δεν την γνωρίζω καλά την κάμερα μια και είναι καινούρια,έπαιζα με κάτι μέτριες πρώτα,αυτοματοποιημένες.Ευχαριστώ Ηλία,θα το ψάξω,πάντως το φοτοσοπ μου φαίνεται βουνό.Αν υπάρχει σχετικό νήμα θα με ενδιέφερε.:music-smiley-005:

Re: Απάντηση: Landscape Photography

(σε σημείο υπερβολής έτσι για να τσιγκλίσω τον Ilias). g[/IMG]

Οχι οτι δεν μπορουσα και περισσοτερο... :HTEHETH63:

2wqz605a by 1L1as, on Flickr

Στην παραπανω, πηγα μερικα layers μεχρι εκει που αρχιζε να με ενοχλει και εμενα... και καπως βιαστικα...

Ωστοσο, τοπια, με καλο φως και σωστη εκθεση, σηκωνουν πολυ πειραγμα και εχουν μεσα πληροφορια (τα raw ειδικα) που δεν μπορουμε να φανταστουμε, αν δεν παιξουμε με τα sliders απο ακρη σε ακρη...