Re: Landscape Photography
Λέω και εγώ, "Πάργα μου θυμίζει"...
Πάργα και οχι Συβοτα...
Λέω και εγώ, "Πάργα μου θυμίζει"...
Πάργα και οχι Συβοτα...
Δεν ασχολούμαι καθόλου με επεξεργασία,δεν έχω ασχοληθεί γι' αυτό.Με ανοικτό f δεν ξέρω αν θα μπορούσα να πιάσω όλο το βάθος και το φοβήθηκα.
Επεξεργασία γιοκ αλλά RAW ναι !!. Οπότε μάλλον το έχεις στο μυαλό σου οτι πρέπει να ασχοληθείς ... μην το αφήνεις, δες τι μπορεί να γίνει (σε σημείο υπερβολής έτσι για να τσιγκλίσω τον Ilias). Υπόψη αν κάτι παρόμοιο γινόταν στο πρωτότυπο ΝΕF το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ καλύτερο, το jpeg σου ήταν υπερσυμπιεσμένο και δεν είχε πολλά περιθώρια ήδη έβγαλε μπόλικα τεχνουργήματα στον ουρανό και τα σύννεφα.
Θα πρέπει να ξέρεις οτι στο ευρυγώνιο άκρο οι φακοί δίνουν μεγάλο βάθος πεδίου και σε ανοιχτά διαφράγματα. Για παράδειγμα το βέλτιστο του φακού σου είναι περι το f/5.6 - f/8.0 και με f/8.0 εστιάζοντας στα 4m θά είχες βάθος πεδίου απο 2.0m έως το άπειρο. Παίξε λίγο με το Barnack http://www.stegmann.dk/mikkel/barnack/ ... να δείς περιπτώσεις. Θα είχες πολύ καλύτερη οξύτητα και λόγω βέλτιστου διαφράγματος και λόγω 4Χ ταχύτητας (με ακυρωμένο το VR).
![]()
(σε σημείο υπερβολής έτσι για να τσιγκλίσω τον Ilias). g[/IMG]

We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.