Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Σε μενα παντως Αλεξ, φαινεται πολυ... λασπη (εχει κατι ενοχλητικο για τοπιο που δεν ξερω ακριβως τι ειναι, μπορει και το ασχημο φως ή το φιλτρο)...!! μαλλον φταιει το τριποδο που ειπες, γιατι δεν πιστευω ο φακος να ειναι χαλιας...

Βασιλη, νομιζω δεν πετυχες καλο φως, τουλαχιστον στα... σκιερα... (οξυμωρο μεν, αλλα..)

Σε μενα παντως Αλεξ, φαινεται πολυ... λασπη (εχει κατι ενοχλητικο για τοπιο που δεν ξερω ακριβως τι ειναι, μπορει και το ασχημο φως ή το φιλτρο)...!! μαλλον φταιει το τριποδο που ειπες, γιατι δεν πιστευω ο φακος να ειναι χαλιας...

Είναι κουνημένη Ηλία. Είχε χρόνο 1,4δευτερα και κρατούσα το φίλτρο κόντρα στο παρασολέιγ. Φύσαγε κιόλας και το τρίποδο στεκόταν στην άμμο. Πρέπει να πάρω ένα σοβαρό τρίποδο, δεν νοείται να είναι τόσο ευαίσθητο. Στο αρχικό μέγεθος φαίνεται ακόμα πιο άσχημο... Βέβαια τώρα που το λές μπορεί να είναι και το φίλτρο... Θέλω να ξαναπάω και να δοκιμάσω γιατί μου άρεσε η σύνθεση, αλλά ίσως ξημερώματα κάποια μέρα για να πετύχω και το εφέ με το ποτάμι...

Καλή χρονιά και απο εμένα με υγεία!

Φωτογραφία απο πέρυσι, ειπα να ασχοληθω ξανα μαζι της με περισσότερο υπομονή στην επεξεργασία αυτη τη φορά.
Κλασικά, πάλι απο τον Άρδα έξω απο το χωριό Ρίζια στον Β. Εβρο.

Happy New Year by fokionas, on Flickr

@cane αν την εχεις σε RAW την παραπάνω, δοκίμασες αν μπορεις να δωσεις περισσότερη λεπτομερεια στα βράχια? Σε kάθε περίπτωση πολυ ωραιο το πλάνο :)

Last edited:

αν εξαιρέσεις τον ανεπαίσθητα στραβό ορίζοντα, είναι πολύ ωραία!

[
Έτσι ή το παράκανα?

Παρακανες το μισο, να μην πω το 1/3...

Προσωπικη γωμη... τωρα που τα φωτισες τα βραχια, ανεβασε μερικες σκαλες (και λιγες παραπανω) το κοντραστ στα βραχια... δωσε λιγο υποφωτιση στο μπλε του ουρανου μαζι με λιγο (οχι και τοσο λιγο δηλαδη) παραπανω saturation... τονισε το κιτρινακι/πορτοκαλι στον ηλιο και τα συνεφα... δωσε λιγο tonal contrast (απο το nik software αν το εχεις) στο νερο μπροστα... και ανεβασε την να δουμε πως εγινε... :grinning-smiley-043

Καπως ετσι θα την δουλευα εγω, αλλα... περι ορεξεως...

Παρακανες το μισο, να μην πω το 1/3...

Προσωπικη γωμη... τωρα που τα φωτισες τα βραχια, ανεβασε μερικες σκαλες (και λιγες παραπανω) το κοντραστ στα βραχια... δωσε λιγο υποφωτιση στο μπλε του ουρανου μαζι με λιγο (οχι και τοσο λιγο δηλαδη) παραπανω saturation... τονισε το κιτρινακι/πορτοκαλι στον ηλιο και τα συνεφα... δωσε λιγο tonal contrast (απο το nik software αν το εχεις) στο νερο μπροστα... και ανεβασε την να δουμε πως εγινε... :grinning-smiley-043

Καπως ετσι θα την δουλευα εγω, αλλα... περι ορεξεως...

Ηλία σόρρυ αλλά αν είναι να τα κάνω όλα αυτά, καλύτερα να ξαναπάω στην Καβάλα να ξανατραβήξω τη φωτογραφία.:ernaehrung004:

Ενα πανόραμα από τις καλοκαιρινές τώρα που βρήκα χρόνο και όρεξη

Ηλία σόρρυ αλλά αν είναι να τα κάνω όλα αυτά, καλύτερα να ξαναπάω στην Καβάλα να ξανατραβήξω τη φωτογραφία.:ernaehrung004:

Ελα βρε φοβιτσιαρη... 2-3 κλικ ειναι στο φωτοσοπ... μη κοιτας που πιανουν χωρο οταν τα γραφεις... παντως και η Καβαλα δεν ειναι ασχημη για να ξαναπας...:2thumb22sup:

Ενα πανόραμα από τις καλοκαιρινές τώρα που βρήκα χρόνο και όρεξη

Εχει και κατι ντεγκραντε φιλτρα στο φωτοσοπ σε περιπτωση που δεν το ξερεις... :flipout::grinning-smiley-043 αφου το εχει το χρωματακι και ο ουρανος και ο οριζοντας... γιατι να παει χαραμι?

(θα σας περιλαβω ολους σημερα μου φαινεται... :flipout::flipout:)

Χρωματικά είναι τέλεια (ο συνδυασμός μπλε/πορτοκαλί, βλέπεις...)! Σαν σύνθεση, όμως, αυτός ο βράχος στο προσκήνιο παραδεσπόζει στο κάδρο.

Χρωματικά είναι τέλεια (ο συνδυασμός μπλε/πορτοκαλί, βλέπεις...)! Σαν σύνθεση, όμως, αυτός ο βράχος στο προσκήνιο παραδεσπόζει στο κάδρο.
Και είπα να τον κόψω... Χτυπάει άσχημα ε?

Οχι τελείως αλλά να εμφανίζεται αρκετά λιγότερο

Ηλία χρόνο και όρεξη να κοιτάξω τις καλοκαιρινές βρήκα όχι να εκπαιδευτώ στο PS
Aλλο ένα πανόραμα από την ίδια περιοχή δοκιμάζωντας το νέο pc(ο ουρανός είναι απείραχτος )

Το πανοραμα εντυπωσιακο... βοηθαει και το τοπιο που ειναι πανεμορφο αλλα και η ληψη ειναι οπως πρεπει...

για πες και για το pc... τι αλλαξες...?