Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Ακριβώς το τοπίο είναι τα λεφτά η φωτο ειναι απεικόνιση χωρίς τίποτα παραπάνω από το να γυρνάω 180 μοιρές ώστε να πιασω όλη την παραλία
Hρθε η ώρα να πάρει η μικρή pc οπότε κληρονομεί το διπύρηνο και πάω (σιγά σιγα μια και το φτιάχνω μόνος μου) σε ι7 3770. Ακόμα δεν έχω τελειώσει την μεταφορά αλλά έβαλα το cs6 και το lr4 και δοκιμαζα να δω ταχύτητα (αν και δεν έχω κάρτα γραφικών είμαι με την ενσωματωμένη και τα αρχεία είναι σε έναν green HD). Παραπάνω από μια χαρά για τις δικές μου ανάγκες αν σκεφτείς ότι είναι καμμια 15-20 λήψεις και δεν είχα καταφέρει ποτέ να τις φορτώσω από Lr σε PS στο παλιο. Σε 2-3 λεπτά τις φορτωσε και έκανε και τα autoblend autoalign

paris_2013_etsap____5__by_etsap-d5qrwy5.jpg

αυξησε το contrast και μετά bw (μετά θα την αναλάβει ο Dimiko!!!)

χαχαχαχα :worshippy:....ετσι οπως είναι την θέλω, βρηκα αμεσως το πως πρέπει να είναι, φτερωτοί άγγελοι κλπ..πςςςς αυτα είναι! Ωραιότατη είναι πάντως!!......
Να βάλω και εγω μια...

forgotten but still waitting... by dimiko, on Flickr

ps. το πανοραμα πολύ ομορφο ntin ntan nton!!! :guitarist:

Last edited:

Για τοση συνεφια dimiko, πολυ ωραια χρωματα επιασες... ειναι επεξεργασια ή ειχε ακομα καλο φως? Πχ. βλεπω παραπανω στη φωτο του etsap το γνωστο μουντο και γκριζο που εχω και εγω εδω λογω του καιρου...

etsap, αραγε με παραπανω επεξεργασια θα βελτιωνοταν το χρωμα? εστω στον ουρανο...???

Κανενα φιλτρο απο αυτα τα polirizer, κανει δουλεια σε τετοιες συννεφιες ή οχι?

Για τοση συνεφια dimiko, πολυ ωραια χρωματα επιασες... ειναι επεξεργασια ή ειχε ακομα καλο φως? Πχ. βλεπω παραπανω στη φωτο του etsap το γνωστο μουντο και γκριζο που εχω και εγω εδω λογω του καιρου...

etsap, αραγε με παραπανω επεξεργασια θα βελτιωνοταν το χρωμα? εστω στον ουρανο...???

Καλημέρα!!...
Είχε συννεφιά αλλά είχε και απιστευτο χρωμα εκεινη την ωρα γιατι εβγαιναν οπως βλέπεις οι ακτίνες ηλίου απο κάποια σημεία και ηταν πραγματικά πολύ ομορφα!! Στην αλλη που λες του ετσαπ δεν νομίζω να γίνεται κάτι γιατι ειναι εντελώς γκριζο και δεν εχει καθόλου χρωμα, αν του εβαζες και χρώμα πιστευω οτι δεν θα ήταν όμορφο...Στην περίπτωσή μου βέβαια το βοήθησα και λίγο το πράγμα με τοπαζάκι για να δώσω ένταση σε αυτα που ήθελα....Αλλα πανω απο ολα η φωτομέτρηση μου ήταν σουπερ...χεχεχεχεχεχε :violent-smiley-030: :Banane0: .....

Tοση μουντιλα, για 5 συνεχομενες μερες, δεν εχω ματαδει...
Χαλι μαυρο...
Ασε που μου τρελλαινε το φωτομετρο της D7000.
Ειδα κι επαθα να βγαλω μερικες της προκοπης (ας ειναι καλα τα RAW...)

Μουντιλα μονο...? Τυχερακια... σε καλοκαιρια επεσες....:flipout: Τουλαχιστον εξασκηθηκες στις νυχτερινες απο οτι ειδα... :2thumb22sup: το φωτομετρο τι προβλημα ειχε?

Tοση μουντιλα, για 5 συνεχομενες μερες, δεν εχω ματαδει...
Χαλι μαυρο...
Ασε που μου τρελλαινε το φωτομετρο της D7000.
Ειδα κι επαθα να βγαλω μερικες της προκοπης (ας ειναι καλα τα RAW...)

Ilias ακούς? 5 μέρες μουντίλα και παραπονιούνται!!!! Αχχχχχχ.... :p :p :p :p

Τι να πει κανεις... σημερα ρε παιδια, απο τις 7 το πρωι εβρεχε, μετα εβγαλε ηλιο, το γυρισε σε συννεφια, χιονισε, το εστρωσε ενα δαχτυλο, μετα εβγαλε αερακι ζεστο, εδιωξε τα συννεφα, εβγαλε εναν ηλιο καλοκαιρινο να σε τυφλωνει κατα τις 3, εκοψε ο αερας, επεσε η θερμοκρασια στους -2 και τωρα εχει μια ξαστερια... οτι πρεπει για τον chrisb... μια συνηθισμενη μερα...

τι να σου κανει και ενα απλο φωτομετρο στο κατω κατω....!!

Άαααα, κάτσε, Ήλιο ακούω... Καλά είσαι και εσύ. Εγώ τον ήλιο μέσα στο 13 ακόμα δεν τον έχω δεί... Στο δελτίο καιρό είπαν οτι μεθαύριο μπορεί να έχει κανα 20λεπτο ήλιο, αλλά αυτούς τους ντιλετάντηδες δεν τους εμπιστεύομαι...

Μουντιλα μονο...? Τυχερακια... σε καλοκαιρια επεσες....:flipout: Τουλαχιστον εξασκηθηκες στις νυχτερινες απο οτι ειδα... :2thumb22sup: το φωτομετρο τι προβλημα ειχε?

Η D7000 σε σχεση με τη D300 που ειχα, ειναι η μερα με τη νυχτα ... τη νυχτα.
Οποτε βρω θεμα βραδυνο του ριχνω στο ψαχνο. Σχεδον απο την αρχη, τραβαω με AUTO ISO, κι ας φτανω στα 6400...
Το φωτομετρο στο Παρισι, υποφωτιζε σε multi (και μερικες σε CW), oποτε... spot !!
Oυκ ολιγες φορες, ετρεχε να με μαζεψει η γυναικα μου, γιατι καθυστερουσα το γκρουπ... (πρωτη μου φορα με γκρουπ...)