Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Καπου στην Αρκαδια

Γαμάτη Ντίνο!
Στο background στα βουνά ομίχλη είναι ή atmospheric haze ? Ότι και να 'ναι από τα 2, who cares, δίνει πολλά μπόνους στην photo σου.
Ωραίο side lighting.
Τα λουλούδια στο foreground τα έβγαλες sharp αρκετά, βοηθάνε να βάλεις τον "θεατή" μέσα στην photo, νομίζει πως ήταν και αυτός εκεί.
Η κεντραρισμένη "γούβα"-κοιλιά των βουνών ακριβώς στο κέντρο θυμίζει έντοντα Ansel Adams :D

Δυνατή photo! GJ man :)

billpeppas αφου σου αρεσουν οι γεφυρες πρεπει να πεταχτεις μεχρι Πατρα, ειδικα οταν ειναι φωτισμενη η γεφυρα! Θα βγαλεις εκπληκτικες φωτογραφιες.

Παρε μια οχι καλης ποιοτητας γευση, από το μακρινο 2007...

rio.jpg

Thanks atari4, μάντεψε... πρίν κανά μήνα ήμουν εκεί για photos.
Αλλά... πήγε 8 παρά και δεν είχαν ανάψει τα μπλέ φώτα, οπότε λέω "πάει, τζίφος"... πακετάρω και φεύγω.
Γυρνώντας σπίτι το βράδυ βλέπω πως τα μπλέ φώτα τα ανάβουνε μόνο κάθε Σάββατο στις 8.... μάντεψε τι ώρα έφυγα από εκεί :D ( 8 παρά 5 :D )

Καποτε τα αναβανε ΠΣΚ, μετα μονο ΠΣ, τωρα μονο Σ. Κριση!

Να ξαναπας οσο προλαβαινεις! :)

πρέπει να τσεκάρουμε και ένταση ανέμου εκεί.
δεν παλευεται όταν έχει αέρα, σε παίρνει και σε σηκώνει! άσε που δεν λέει φωτό της γέφυρας χωρίς αντανακλάσεις.

Οι 2 φωτογραφιες στην προηγουμενη σελιδα,το τοπιο με τις παπαρουνες σε πρωτο πλανο,καθως και η αλλη με τη γεφυρα το βραδυ,ειναι πραγματικα εξαιρετικες.Μπραβο παιδια!

nufsss

Να και μια τραβηγμένη με το S4 κι επεξεργασμενη με το snapseed στο κινητό...

_1_1 by etsap, on FlickrΝα και μια τραβηγμένη με το S4 κι επεξεργασμενη με το snapseed στο κινητό...

Μπα, δε βλέπω να γίνεται δουλειά από το κινητό. ..
Οταν πάω στο λαπτοπ ...

With a little help from your friends! ;)

Πολύ καλή!

Κλασσικα ανεβαζω τα παντα μιας και δεν ειμαι σιγουρος τι να κρατησω.

SAM_0403 by giannis_ch, on Flickr

SAM_0390 by giannis_ch, on Flickr

SAM_0411 by giannis_ch, on Flickr

SAM_0415 by giannis_ch, on Flickr

SAM_0416 by giannis_ch, on Flickr

SAM_0438 by giannis_ch, on Flickr

SAM_0470 by giannis_ch, on Flickr

SAM_0427 by giannis_ch, on Flickr

SAM_0432 by giannis_ch, on Flickr

SAM_0241 by giannis_ch, on Flickr

SAM_0235 by giannis_ch, on Flickr

SAM_0266 by giannis_ch, on Flickr

SAM_0228 by giannis_ch, on Flickr

οντως που είναι;

και ένα ερώτημα ακόμη. Υπήρχε κίνηση στα σύννεφα ή ήταν παλουκωμένα εκεί?

είχες φορέσει πολωτικό; Θα σου έκανε καλό στις ανακλάσεις. θα σου εφτιαχνε και λίγο το μπλε αλλά έτσι και αλλιώς είναι καλό.

ενδεχομένως να έπρεπε να δοκιμάσεις σε μερικές σημειακή φωτομέτρηση για να φωτίσεις τα φυλλώματα και να κατέβαζες στην επεξεργασία τα καμμένα σου αν και δεν νομ'ιζω να ήταν τόσα πολλά γιατί είχες καλά σύννεφα
.

λέω εγώ τώρα.

Last edited:

Πολύ ωραίες ! Σε ποιο μέρος είναι η λίμνη ?

Αγγλια μερια ειναι θαρρω

(σε καποια φωτο γραφει "Black Park)

Σας ευχαριστώ όλους. Όντως Αγγλία είναι. Οι πρώτες 9 είναι από το Black Park όπως είπε ο Ντίνος. Οι 4 τελευταίες είναι από ένα άλλο που λέγεται Burnham Beeches, το οποίο έχει κι αυτό λίμνη, αλλά ήταν σύντομη η βόλτα και δεν έφτασα μέχρι εκεί.

οντως που είναι;

και ένα ερώτημα ακόμη. Υπήρχε κίνηση στα σύννεφα ή ήταν παλουκωμένα εκεί?

είχες φορέσει πολωτικό; Θα σου έκανε καλό στις ανακλάσεις. θα σου εφτιαχνε και λίγο το μπλε αλλά έτσι και αλλιώς είναι καλό.

ενδεχομένως να έπρεπε να δοκιμάσεις σε μερικές σημειακή φωτομέτρηση για να φωτίσεις τα φυλλώματα και να κατέβαζες στην επεξεργασία τα καμμένα σου αν και δεν νομ'ιζω να ήταν τόσα πολλά γιατί είχες καλά σύννεφα
.

λέω εγώ τώρα.

Η κίνηση στα σύννεφα ήταν πολυ αργή. Δεν είχα φορέσει πολωτικο. Σχεδόν σε όλες που έχουν ουρανό, έχω τα highlights στο -100 στο Lightroom και σε κάποιες έχω κατεβάσει κι αλλο με graduated filter. Είχε αρκετό ήλιο, αν και δεν φαίνεται τόσο πολύ από τις φωτογραφίες.

Δοκίμασα σε κάποιες που δεν ανέβασα με spot φωτομετρηση στα δέντρα, αλλά ο ουρανός βγήκε πολυ καμμένος και δεν μπορούσα να πετύχω βαθύ μπλε μετά τη διόρθωση. Οποτε έδινα -1 ev exp compensation για να το εξισορροπησω λίγο και μετά με highlights στο -100 και shadows γύρω στο +10-30, έπαιρνα ένα σχετικά αξιοπρεπές αποτέλεσμα που ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Ή απλά το άφηνα στο matrix metering έτσι ώστε να το εξισορροπήσει μόνη της η μηχανή κάπως πριν το διορθώσω.

Χμ, απαντησα απο το Tapatalk και με εβγαλε με το δικο του account, γιατι δεν ειχα συνδεσει το κανονικο μου account.