Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

by VAS1L1S, on Flickr

Καλή, μου άρεσε ο κορμός που από μακριά μοιάζει σαν ξύλινο τέρας :)

Έβαλες φίλτρο ND? Ίσως ήθελε περισσότερο χρόνο έκθεσης και λίγο crop από δεξιά και από πάνω (ένεκα του κανόνα των τριών). Ο φωτισμός πολύ καλός.

Μια προηγούμενη φωτογραφία μου μετά από κάποιες αλλαγές στην ισορροπία του λευκού. Νομίζω αποδίδει καλύτερα τα χρώματα του ηλιοβασιλέμματος.

Μερικές πρώτες απόπειρες με την 70D και με λίγο Canon DPP που δεν μπορώ ότι με συγκίνησε . Νομίζω ότι εδώ πανηγυρικά έχω χάσει τα φύλλα στο πάνω μέρος . Ήταν και ο καιρός σήμερα αρκετά δύσκολος με αυτή την Αφρικάνικη σκόνη.

Caprice by Spiros Z., on Flickr

Φιλε CACAU στην παραπάνω με την πόρτα μπορώ με το DPP να σώσω και να φωτίσω τα φύλλα ? Ασχολήθηκα εχτές κάνα δίωρο αλλά ότι αλλαγές σου δίνει εφαρμόζονται συνολικά στην φώτο . Να κοιτάξω το LR 5.3 ? Και στην απο κάτω , συνοπτικά ,τι έκανες ?
Ευχαριστώ

Πρεπει να μαθω να επεξεργαζομαι τις photo μου...
Ειναι σαν αλλη φωτογραφια!

Ωραια η φωτογραφια σου σαν θεμα Anritsu. Παρολα αυτα, δεν ξερω αν τα ματια μου εχουν συνηθισει στο oversharpening, αλλα εχω την αισθηση οτι οι φωτογραφιες σου υπολειπονται σε οξυτητα. Επισης, σε αυτην εδω βλεπω και αρκετο θορυβο για ISO200 σε 1:1 στο Flickr. Δεν ειμαι σιγουρος για το τι μπορει να φταει, ηταν αρκετα υποφωτισμενη και την ανεβασες μηπως?

Είναι από το vivid mode της Sony Α7. Πάντως μου φάνηκαν αρκετά "ζεστά" τα χρώματα και ήδη τροποποίησα τη φωτογραφία στο Flickr..

Ωραια η φωτογραφια σου σαν θεμα Anritsu. Παρολα αυτα, δεν ξερω αν τα ματια μου εχουν συνηθισει στο oversharpening, αλλα εχω την αισθηση οτι οι φωτογραφιες σου υπολειπονται σε οξυτητα. Επισης, σε αυτην εδω βλεπω και αρκετο θορυβο για ISO200 σε 1:1 στο Flickr. Δεν ειμαι σιγουρος για το τι μπορει να φταει, ηταν αρκετα υποφωτισμενη και την ανεβασες μηπως?

Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις αλλά είναι οι πρώτες μου προσπάθειες ,τόσο σε θέματα και κάδρα όσο και επεξεργασία μετά στο LR 5.4 .Αυτό μάλλον θα φταίει . Τώρα σε θέμα οξύτητας , παλεύω να κατανοήσω τον όρο , ενδεχομένως επειδή είναι στο χέρι η φώτο να έχει ένα μικρο θόλωμα που ενδεχομένως παρατήρησες καλύτερα από μένα . Τώρα για θόρυβο , δηλώνω άπειρος . Εχω κάποιες μικρές ρυθμίσεις ώστε να δείξουνε λίγο τα σύννεφα και να ανέβουνε τα χρώματα . Ίσως και ενα κλικ sharpening . Αλλά μέχρι εκεί . Το 200 iso που το είδες ? Γιατί αυτήν που έκανα στο LR πρώτη φορά δεν μετέφερε δεδομένα στο flickr .

Εδιτ : έπρεπε να ανοίξω την καρτέλα info . OΚ

Last edited:

Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις αλλά είναι οι πρώτες μου προσπάθειες ,τόσο σε θέματα και κάδρα όσο και επεξεργασία μετά στο LR 5.4 .Αυτό μάλλον θα φταίει . Τώρα σε θέμα οξύτητας , παλεύω να κατανοήσω τον όρο , ενδεχομένως επειδή είναι στο χέρι η φώτο να έχει ένα μικρο θόλωμα που ενδεχομένως παρατήρησες καλύτερα από μένα . Τώρα για θόρυβο , δηλώνω άπειρος . Εχω κάποιες μικρές ρυθμίσεις ώστε να δείξουνε λίγο τα σύννεφα και να ανέβουνε τα χρώματα . Ίσως και ενα κλικ sharpening . Αλλά μέχρι εκεί .

Η φωτογραφία σου έχει αρκετά ισορροπημένο κάδρο που και iso 3200 να τράβαγες, και κουνημένη να ήταν, και ασπρόμαυρη να την έκανες, και τον ουρανό να έκαιγες πάλι θα έστεκε πολύ καλά.
H οξύτητα δεν έχει να σου προσφέρει κάτι εδώ.

Γενικότερα έχουμε την τάση να κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.

Χωρίς να θέλω να εκμηδενίσω την τεχνική και τον εξοπλισμό που χρειάζονται κάποιες φωτογραφίες για να γίνουν, η φωτογραφία καταρχήν είναι κάδρο (σύνθεση/composition). Αν δεν έχεις κάδρο, δε πα να τραβάς με Leica S2, να πας το sharpen στο Θεό και το clarity στο 110, να βάλεις βινιέτα και να την κάνεις ασπρόμαυρη... φωτογραφία δεν έχεις...

Σε δεύτερο χρόνο, καλό είναι να ξέρεις που αποδίδει τα μέγιστα ο εξοπλισμός σου για να μπορείς να τον εκμεταλλευτείς στο έπακρο όταν θα το κρίνεις σκόπιμο.

Και τέλος για να μην κουράσω άλλο, μια φωτογραφία 10Mp++ που θα θεαθεί στα 1 ή 2 Mp δεν χρειάζεται sharpen για οξύτητα, η σμίκρυνση θα φροντίσει να φαίνεται "sharp enough". Ίσως χρειάζεται για τονικότητα αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση..

Φιλικά,
Ντίνος