Giannis Ch.
Senior Member
- 31 January 2010
- 384
Re: Landscape Photography
Το σχολιο μου για την οξυτητα, δεν αποσκοπουσε στο να τραβηξει το ενδιαφερον απο το πολυ καδρο αυτης της φωτογραφιας και αναφεροταν και σε προηγουμενες φωτογραφιες που εχει ανεβασει ο φιλος Anritsu, οπως αυτη

Caprice by Spiros Z., on Flickr
που μοιαζει λιγο σαν να εχει υποστει αρκετο noise reduction. Προφανως, αν δεν εχεις καλο καδρο δεν πας πουθενα και οι πρωτες φωτογραφιες του Anritsu ειναι πολλα υποσχομενες, ωστοσο μου εκανε εντυπωση η ποιοτητα της εικονας απο μια μηχανη οπως η Canon 70D, την περιμενα καλυτερη. Δεν ξερω αν οφειλεται σε καποια ρυθμιση της μηχανης ή στην επεξεργασια στο Lightroom. Το διαφραγμα θα μπορουσε να ειναι λιγο πιο κλειστο, αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν θα αλλαζει πολλα.
Φιλικα,
Γιαννης
Η φωτογραφία σου έχει αρκετά ισορροπημένο κάδρο που και iso 3200 να τράβαγες, και κουνημένη να ήταν, και ασπρόμαυρη να την έκανες, και τον ουρανό να έκαιγες πάλι θα έστεκε πολύ καλά.
H οξύτητα δεν έχει να σου προσφέρει κάτι εδώ.
Γενικότερα έχουμε την τάση να κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.
Χωρίς να θέλω να εκμηδενίσω την τεχνική και τον εξοπλισμό που χρειάζονται κάποιες φωτογραφίες για να γίνουν, η φωτογραφία καταρχήν είναι κάδρο (σύνθεση/composition). Αν δεν έχεις κάδρο, δε πα να τραβάς με Leica S2, να πας το sharpen στο Θεό και το clarity στο 110, να βάλεις βινιέτα και να την κάνεις ασπρόμαυρη... φωτογραφία δεν έχεις...
Σε δεύτερο χρόνο, καλό είναι να ξέρεις που αποδίδει τα μέγιστα ο εξοπλισμός σου για να μπορείς να τον εκμεταλλευτείς στο έπακρο όταν θα το κρίνεις σκόπιμο.
Και τέλος για να μην κουράσω άλλο, μια φωτογραφία 10Mp++ που θα θεαθεί στα 1 ή 2 Mp δεν χρειάζεται sharpen για οξύτητα, η σμίκρυνση θα φροντίσει να φαίνεται "sharp enough". Ίσως χρειάζεται για τονικότητα αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση..
Φιλικά,
Ντίνος
Το σχολιο μου για την οξυτητα, δεν αποσκοπουσε στο να τραβηξει το ενδιαφερον απο το πολυ καδρο αυτης της φωτογραφιας και αναφεροταν και σε προηγουμενες φωτογραφιες που εχει ανεβασει ο φιλος Anritsu, οπως αυτη

Caprice by Spiros Z., on Flickr
που μοιαζει λιγο σαν να εχει υποστει αρκετο noise reduction. Προφανως, αν δεν εχεις καλο καδρο δεν πας πουθενα και οι πρωτες φωτογραφιες του Anritsu ειναι πολλα υποσχομενες, ωστοσο μου εκανε εντυπωση η ποιοτητα της εικονας απο μια μηχανη οπως η Canon 70D, την περιμενα καλυτερη. Δεν ξερω αν οφειλεται σε καποια ρυθμιση της μηχανης ή στην επεξεργασια στο Lightroom. Το διαφραγμα θα μπορουσε να ειναι λιγο πιο κλειστο, αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν θα αλλαζει πολλα.
Φιλικα,
Γιαννης