Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Αυτο το φραγμα που ειδες ειναι το Πουρναρι 2. ;)
Ειναι το μικρο, το μεγαλο πιο πισω ειναι το Πουρναρι 1. Ειπα μηπως εισαι πατριωτης! :)

Πολύ καλή! Που να το ήξερε ο ηλίανθος ότι θα γινόταν πρωταγωνιστής...

Απάντηση: Landscape Photography

Κάτι πρέπει να έχεις κάνει με το clarity, γιατί δημιουργούνται περιγράμματα στα ανεστίαστα και τονίζεται μια κάποια άλως...

Re: Απάντηση: Landscape Photography

Κάτι πρέπει να έχεις κάνει με το clarity, γιατί δημιουργούνται περιγράμματα στα ανεστίαστα και τονίζεται μια κάποια άλως...
Clarity χρησιμοποίησα μόνο στο "κεφάλι" του ηλίανθου, στους σπόρους. Αυτό που βλέπεις έχει να κάνει με το διάφραγμα (f/4) και με το HDR. Έχω και 2η εκδοχή τραβηγμένη με f/16 αλλά σε αυτή η άλως δεν υπάρχει.

Το παρατήρησα κι εγώ, αλλά... μου αρέσει! (ποιητική αδεία).

c2b21e77_o.jpeg

Σαν θέμα έχει ενδιαφέρον αλλά αν μου επιτρέπεις, κάποιες παρατηρήσεις:

Το γαλάζιο του ουρανού φαίνεται οριακά, όπως επίσης και το πράσινο στο λόφο. Ίσως θα έπρεπε να ρυθμίσεις λίγο το white balance, ή ακόμα και να κάνεις 2-3 λήψεις με exposure bracketing και μετά ελάχιστη επεξεργασία σε HDR.

Επίσης, αν οι ανεμογεννήτριες είναι ενεργές, θα μπορούσες να κάνεις μία λήψη με φίλτρο ND 8-10 stop για να δημιουργήσεις ένα ενδιαφέρον οπτικό εφέ με τις φτερωτές...

Σε ευχαριστώ για το σχόλιο.

Η γωνία φωτισμού του μεσημεριανού ήλιου ήταν ακατάλληλη και για τον λόγο αυτό το χρώμα τόσο στο έδαφος όσο και στον ουρανό είναι ανύπαρκτο. Με το ζόρι έβγαλα μετά από επεξεργασία λίγο πράσινο στο έδαφος και το γαλάζιο του ουρανού που σχολίασες .. το πρόσθεσα εγώ.

Οι ανεμογεννήτριες είναι κλασικό φωτογραφικό θέμα που σηκώνει και αρκετή μελέτη και προετοιμασία. Ομως εγώ την τράβηξα καβάλα στην μοτοσυκλέτα, περαστικός .. μέρα μεσημέρι και τόσο βιαστικός... Η καλύτερη ώρα θα ήταν πιστεύω το ξημέρωμα και θα συμφωνήσω μαζί σου ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί και κάποια τεχνική για εφέ (HDR κλπ)..

Το σημείο τώρα βρίσκεται πάνω από τα Στύρα Ευβοίας και είναι εύκολα προσβάσιμο και πολύ κοντά και στην Αθήνα. Με κάποια καλύτερα οργανωμένη επόμενη φωτογραφική βόλτα, σίγουρα θα ξαναεπισκευθώ αυτό το μέρος. Εχει εξαιρετική θέα στο Αιγαίο και είναι ιδανικό για πεζή εξερεύνηση.

Το σημείο τώρα βρίσκεται πάνω από τα Στύρα Ευβοίας και είναι εύκολα προσβάσιμο και πολύ κοντά και στην Αθήνα. Με κάποια καλύτερα οργανωμένη επόμενη φωτογραφική βόλτα, σίγουρα θα ξαναεπισκευθώ αυτό το μέρος. Εχει εξαιρετική θέα στο Αιγαίο και είναι ιδανικό για πεζή εξερεύνηση.

Σε εκείνη την περιοχή υπάρχουν και τα γνωστά δρακόσπιτα. Νομίζω πως κατά τη δύση του ηλίου και σε συγκεκριμένες γωνίες μπορείς να βγάλεις καλές λήψεις από αυτά τα κτίσματα.

Αν σας βλέπω λέει;;:devil-smiley-029:
Και να σκεφτείτε ότι σήμερα ήμουν εκεί με το κανάλι Een της βελγικής τηλεόρασης....
Γύρισμα που μάλλον θα προβληθεί τον Σεπτέμβριο.

Βασιλη το οδοιπορικο σου ειναι καταπληκτικο και παραπεμπει σε υψηλη τεχνη,καλο θα ηταν να ανεβασης και νεοτερες δουλειες για να ανοιξουνε λιγο τα ματακια μας βλεποντας μια αλλη Ελλαδα.Cane μου αρεσουν πολυ οι φωτο σου...ειναι πολυ προσεγμενες.

Last edited:

Αν σας βλέπω λέει;;:devil-smiley-029:
Και να σκεφτείτε ότι σήμερα ήμουν εκεί με το κανάλι Een της βελγικής τηλεόρασης....
Γύρισμα που μάλλον θα προβληθεί τον Σεπτέμβριο.

!!! :grinning-smiley-043

Ρεπορταζ δεν έχουμε ??. Το συνεργείο επι το εργον εννοω :p

Και γιατί παρακαλώ λες ότι είναι φτωχή η ποιότητα της φωτογραφίας?
Μια χαρά είναι!

Για το κάδρο τώρα...
Τους βασικούς κανόνες τους ακολουθεί αλλά κάποια σημεία πρέπει να τα προσέχεις πιο πολύ.
Για παράδειγμα το δέντρο αριστερά δεν μπλοκάρει μόνο τη θέα αλλά αποσπά και την προσοχή.
Δεν το ξέρω το σημείο, αλλά αν πήγαινες λίγο πιο δεξιά ίσως να μην έμπαινε στο πλάνο.
Η θερμοκρασία του χρώματος είναι πιο χαμηλή από ότι πρέπει IMO και το φως πολύ σκληρό.
Ίσως κάποια άλλη ώρα με τον ήλιο πιο χαμηλά να έπαιρνες πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.