Φωτογραφία τοπίου

Απάντηση: Landscape Photography

Ακόμη μία από την ίδια παραλία, πάλι με τον υπερευρυγώνιο Samyang, ομοίως HDR σύνθεση (θα μου μείνει κουσούρι στο τέλος :p )

rock by S_end, on Flickr

Τώρα κανονικά αυτή πρέπει να μπει σε ένα νήμα που έχουμε για τις πανοραμικές, αλλά βαριέμαι να το ψάχνω (μήπως να το κάναμαν στίκι?)

Πανοραμική (11 κάθετα κάδρα @ 70mm) της περιοχής όπου διεξήχθη η ναυμαχία του Αρτεμισίου το 480 πΧ, τραβηγμένη από την πλευρά του Πηλίου (στο προσκήνιο ο κόλπος των Αφετών)

Artemisium by S_end, on Flickr

στο Φλικρ είναι ανεβασμένη σε χορταστική ανάλυση 14,5 μπ (από τα ορίτζιναλ.... 60), πατήστε εάν θέλετε να τη δείτε μεγαλύτερη.

Ο ....κακός κουμπάρος μου, που οδηγούσε, δεν ήθελε να μας πάει πιο κοντά, να βγάλω ολόκληρο τον κόλπο, από τη Χονδρή Άμμο (είχε ακούσει πως δεν είχε καλή θάλασσα.... πφφτ)

Re: Landscape Photography

Ειχα να μπω καιρό κα μαζεύτηκαν πολλές καλές!

Anon αυτή με την ημιβυθισμένη προβλήτα μου άρεσε. Θα την ήθελα ίσως και σε ασπρόμαυρο και τελείως ομιχλιασμένη

Βασίλη (cane) όπως πάντα εντυπωσιακή, και ως σύνθεση και ως επεξεργασία μετά!

Ηλία οι πιο συντηριτικές με τα σπιτάκια στον λόφο είναι ωραίες. Πολύ πραγματικές.

Τάσο, η παραλία είναι τα ποτιστικά στην Ξυνοβρυση έτσι? Αγαπημενη παραλία και μετά για φαι και κοκταίηλ στο Climax στον λοφίσκο! Ωραίες οι φωτο! Η πανοραμική είναι και η καλύτερη. Δεν είναι για συνέχεια, αλλά χρησιμοποιημένο σωστά είναι πραγματικά μαγικό πράγμα...

Και μια απο μένα, γυρνώντας προχθες απο ενα συντομο ταξίδι Βερολίνο μέσω του αυτοκινητοδρόμου Α2 του πρων Transti route που ένωνε την Δυτική Γερμανία με τον Βερολίνο. Έκανα μια στάση για να τεντωθώ και μέσα απο την ομίχλη ξεπροβάλανε οι Αιολικοί γίγαντες

Wind and Power by AlexTheodin, on Flickr

Η πανοραμική δεν είναι τραβηγμένη από τα Ποτιστικά (τα οποία είναι εκεί που λες) αλλά πριν φτάσουμε στο Μικρό, αρκετά νοτιότερα. Αποδράσαμε ένα 4ήμερα Σεπτεμβριανό στο Νότιο Πήλιο, τέλεια! Λίγο ήταν μόνο... :p

Οι καλύτερες διακοπές, πάντα το 'λεγα, είναι Σεπτέμβριο.

το Climax (καλά, είναι δυνατόν να έβγαλαν Climax -οργασμός- το κατέστημα? :flipout: ) μπορείς να το δεις πίσω-πίσω στο βάθος στην παρακάτω

self portrait by S_end, on Flickr

Ναι για τις άλλες έλεγα στα ποτιστικά όχι την πανοραμική!

Το πήλιο είναι για μένα γενικά απο τα πιο όμορφα και πλήρη μέρη στην ελλάδα. Είμαι βέβαια πιο πολύ φαν του πιο βορειου τμήματος, Τσαγκαράδα, Μυλοπόταμος, Νταμούχαρη κλπ, και περνάω συνηθως εκεί το καλοκαίρι μου, αλλά και το νότιο πήλιο έχει άπειρα μέρη τρομερής ομορφιάς, όπως το νησάκι παλαιό Τρίκερι στο τέλος του ακρωτηρίου. Αλλά και πιο πριν, μετά την Μηλίνα, το χόρτο και τα γύρω χωριά έχουν πολύ όμορφες παραλίες...

Θα συμφωνήσω για το Πήλιο. Για μια ακόμα χρονιά προτίμησα το Νότιο Πήλιο και χόρτασα διακοπές. Εδώ μια φετινή φωτογραφία .. από τα Ποτιστικά του Πηλίου

Potistika - Pelio
by Costas S. T., on Flickr

Last edited:

Σε ευχαριστώ πολυ,ειναι πανόραμα 7 καθετων κάδρων με την βοήθεια του Microsoft Ice!

Οντως πολυ καλη!! Βλεπω οτι το ICE καλα τα πηγε εδω...
σε μια προσπαθεια που εβγαλα μια εκκλησια μου εβγαλε παραμορφωση..
μαλλον τα τοπια ειναι πιο ευκολη υποθεση

Προσωπικώς θα επικεντρωνόμουν στη κεντρική λήψη, όπου παίζεται το παιχνίδι. Δεν έχεις κάποιο τοπίο στο προσκήνιο, η έκθεση των άκρων ξεφεύγει υπερβολικά προς το σκοτεινό εν είδη εκτεταμένης βινιέττας, νομίζω ότι σε τέλε θα έδειχνε πιο δραματική.

(είναι καλό το ice? Προσωπικώς παραμένω με το κλασικό εργαλείο του PS, βέβαια σε κάποια θέματα παρατηρώ πως τα βρίσκει λίγο δύσκολα, ιδίως σε εναλλαγές φωτεινότητας -με κλειδωμένη την έκθεση εννοείται)