Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Του επιπέδου που μας εχετε συνηθίσει και οι 2 σας οι φωτογραφιες.

Βροχερη καλημερα!

Χρόνια πολλά Κώστα.
Πολύ ωραία φωτογραφία, ως συνήθως άλλωστε. Έχω όμως μια απορία...
Αυτοί οι μικροί πράσινοι κύκλοι, τι ακριβώς είναι? Τους έχω προσέξει και σε κάποιες δικές μου φωτογραφίες με τον ήλιο και υπολόγισα πως οφείλονται σε αυτόν.

Πολύ όμορφη Κώστα!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χρόνια πολλά Κώστα.
Πολύ ωραία φωτογραφία, ως συνήθως άλλωστε. Έχω όμως μια απορία...
Αυτοί οι μικροί πράσινοι κύκλοι, τι ακριβώς είναι? Τους έχω προσέξει και σε κάποιες δικές μου φωτογραφίες με τον ήλιο και υπολόγισα πως οφείλονται σε αυτόν.

Λέγονται flares.
Ρίξε μια ματιά εδώ: http://el.wikipedia.org/wiki/Αναλαμπή_φακού

Απάντηση: Landscape Photography

Flares, φυσικά!

Μπορούν να γίνουν και μέρος της φωτογραφίας, ακόμη και το κυρίως θέμα!
πχ

flare! by S_end, on Flickr

η παραπάνω είναι με τον Tamron 21/4,5 Auto (φακός Adaptamaric, 40 ετών!), οι σταθεροί φακοί με λιγότερα στοιχεία, χειρίζονται κατά κανόνα καλύτερα το flare από τους σύγχρονους ζουμ που είναι πολύπλοκες κατασκευές.
Παρεμπιπτόντως είναι και σε dual iso 100/800, που το χρειάστηκα καθώς είχα εντελώς κόντρα τον ήλιο.

Φετος δεν είχε άδεια, μόνο τις 3 ημέρες αργίας των χριστουγέννων και το σαββατοκύριακο οπότε το ταξίδι στην ελλάδα ήταν πολυ σύντομο και τελιωσε ήδη. Πριν φύγω πρόλαβα και πήγα μια βόλτα στους πρόποδες του Πηλίου.

willow at dusk by AlexTheodin, on Flickr

a path unveils by AlexTheodin, on Flickr

Με την Σονυ Α7 και τον Νοκτον 50μμ 1.1

Αlex, μονο χειμωνα δεν εχουν στο Πηλιο..
οι φωτογραφιες σου μαλλον παραπεπτουν σε αρχες της ανοιξης...

(τρομερο γραψιμο ο nokton)

Ευχαριστώ! Εκανε αρκετό κρύο χθες με θερμοκρασίες μονοψήφιες (5-9 βαθμούς έδινε το θερμόμετρο) αλλά είχε λιακάδα όλη μέρα. Τις έβγαλα λίγο πριν δύσει ο ήλιος και αποσυρθώ στο σπίτι για να φάω τα ψητά ψάρια! Σήμερα βέβαια επέστρεψα στην Γερμανία και θυμήθηκα τί σημαίνει κρύο... Έχουμε την πιο κρύα νύχτα του χρόνου με θερμοκρασίες που αγγίζουν το -12C... Εβγαλα και απο το αεροπλάνο κανα δυο με το χιονισμένο τοπίο, ζηλεύοντας τον Κώστα, θα τις ανεβάσω σε λίγο

Fields of snow by AlexTheodin, on Flickr

Επιστροφή σήμερα το πρωί, σε μια Γερμανία που ζεί την πιο κρύα μέρα του 2014 όπως είπα. Χθες χιόνισε στο μεγαλύτερο μέρος της, σήμερα ούτε μισό σύννεφο στον ουρανό και λιακάδα. Όχι οτι ζέσταινε δλδ...