Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Ωραίες και οι δύο,
στην πρώτη καλύτερα να μή φαινόταν κανένας άνθρωπος μέσα στο κάδρο,
όχι πως χάλασε ο κόσμος βέβαια...
έχεις μάτι πάντως και καδράρεις ωραία.
Αυτό μετράει -bye-

Απάντηση: Landscape Photography

Και όμως ο άνθρωπος μερικές φορές βοηθά στην αντίληψη του χώρου.
Τουλάχιστον για μένα, δίνει μια διάσταση πραγματικότητας και οχι cart-postal.

2 απο βολτα στη Σπαρτη

3439023026_f0e5056161.jpg

3438224403_974841dd62_o.jpg

μια χαρα φωτος , απλα εχω μια ενσταση γιατι τις ανεβαζεις σε τοσο μικρο μεγεθος , συνηθως η καλη μηχανη - φωτογραφια φαινεται στην μεγαλη διασταση 2000 και πανω , στις μικρες διαστασεις οπως η δικια σου ακομα και μια Compact του 100 ρικου αν τραβηξεις με λιγο Photoshop επεξεργασια θα φαινεται τελεια φυσικα λογω μεγεθους , αλλωστε οσο μικροτερα τοσο καλυτερα αυτο ισχυει απο τις ιντσες μιας τηλεορασεις - βιντεο μεχρι παντου.

Last edited:

o Paul ανεβάζει φωτογραφίες σύμφωνα με τους όρους που έχουμε θεσπίσει. Φωτογραφίες με 2000 και πλέον πίξελς δεν είναι αποδεκτές στο avclub διότι δημιουργούν προβλήματα στο backup.

Αν θέλεις να ανεβάσεις κι εσύ τις δικές σου θα σε παρακαλούσα να ακολουθήσεις κι εσύ τις ίδιες οδηγίες.

Ευχαριστω για σχολια παιδια.
Την πρωτη την εβαλα επιτηδες με τον ανθρωπο, την συγκεκριμένη φωτο την γεμιζει ο συγκεκριμένος τουριστας , ΙΜΗΟ αυτα, και ηθελα να δω τα σχολια :)
Παντως ειναι πολυ ομορφα εκει τετια εποχη, ολα ανθιζουν τωρα....

λοιπόν..δυο διαφορετικές γωνίες λήψης μας δίνουν ένα τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα...
στο συγκεκριμένο σημείο βρέθηκα λάθος ώρα και αυτό είναι στα κατά..
ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι είχε πιάσει βροχή και δεν μπόρεσα να πειραματιστώ για αρκετή ώρα...
σκοπός μου ήταν κυρίως να αποθανατίσω τις σταγόνες της βροχής στην
υψηλή βλάστηση που υπήρχε κοντά μου..
σε αρκετά μεγαλύτερη ανάλυση φαίνονται..
ελπίζω να σας αρέσουν...

_1019650-2.jpg

_1019652.jpg

η επόμενη μάλλον μου υπενθυμίζει πως πρέπει κάποια στιγμή να πάρω τον
9αρη της zuiko αν θέλω να χαρώ και εγώ πραγματικά (όταν βλέπεις τέτοια
τοπία και αναγκάζεσαι να τα κόψεις είναι κάτι σαν ιεροσυλία)..

_1019646.jpg

άλλη μια από το ίδιο σημείο

_1019647.jpg

Last edited:

Πολύ ωραίες Σπύρο! Ειδικά η δεύτερη με την αντίθεση που κάνει το κίτρινο πάνω στο πράσινο είναι η αγαπημένη μου.

Και του paulmarinis πολύ καλές. Να υποθέσω οτι και αυτή που ανέβασες στο θέμα άνοιξη με το λουλουδάκι πρώτο πλάνο είναι απο το ίδιο μέρος ε?

Κρίμα ρε γμτ, έχω τραβήξει τις τελευταίες μέρες πάνω απο 5 φιλμάκια (και μία φουλαρισμένη κάρτα στην ψηφιακή), αλλά δεν έχω κατορθώσει να εμφανίσω τπτ. Και τράβηξα κάτι ανοιξιάτικες με τον 17-35 του Τάσου με το Kodachrome που έχω μεγάλες προσδοκίες...
ΥΓ. Παρεπιπτώντως, Τάσο συγκλονιστικός ο φακός... Έχω πάθει πλάκα. Εξαιρετικά δύσκολο κάδρο να το γεμίσεις σωστά στα 17μμ αλλά αν το κάνεις σε αποζημιώνει! Η εμπειρία του υπερευρυγώνιου σε FF το κάτι άλλο!

Πολύ ωραίες Σπύρο! Ειδικά η δεύτερη με την αντίθεση που κάνει το κίτρινο πάνω στο πράσινο είναι η αγαπημένη μου.

Και του paulmarinis πολύ καλές. Να υποθέσω οτι και αυτή που ανέβασες στο θέμα άνοιξη με το λουλουδάκι πρώτο πλάνο είναι απο το ίδιο μέρος ε?

Κρίμα ρε γμτ, έχω τραβήξει τις τελευταίες μέρες πάνω απο 5 φιλμάκια (και μία φουλαρισμένη κάρτα στην ψηφιακή), αλλά δεν έχω κατορθώσει να εμφανίσω τπτ. Και τράβηξα κάτι ανοιξιάτικες με τον 17-35 του Τάσου με το Kodachrome που έχω μεγάλες προσδοκίες...
ΥΓ. Παρεπιπτώντως, Τάσο συγκλονιστικός ο φακός... Έχω πάθει πλάκα. Εξαιρετικά δύσκολο κάδρο να το γεμίσεις σωστά στα 17μμ αλλά αν το κάνεις σε αποζημιώνει! Η εμπειρία του υπερευρυγώνιου σε FF το κάτι άλλο!

ειδικά αν πλησιάζεις στο θέμα σου σε σημείο επαφής και σε εστιακή απόσταση 17-22 να δεις...

Nai Alex ,ειναι ολα απο τα Μιστρα στη Σπαρτη,θα ηθελα να βρεθω ομως εκει προς το βραδυ η νωρις το πρωι:(
Και εγω ακομα μαθαινω με τον ευρυγωνιο και το καδρο, και ειναι μονο 22μμ στο full frame o δικος μου:)

Paul καιοι 2 ειναι ωραιες συνθεσεις, διαφορετικες αλλα ωραιες. Η 2η αν δεν ειχε τουλαχιστον τις σκαλωσιες (μην πω και για τα σπιτια) θα ηταν ακομα καλυτερη

Σπυρο η 1η και η 3η συνθεση ειναι οι αγαπημενες μου. Ησουν ατυχος με το φως αλλα πιστευω οτι μπορεις να βγαλεις λιγη παραπανω πληροφορια στον αυρανο. Θα βοηθουσε πολυ.
Μ αρεσαν ομως ολα τα POV σου.

Και τράβηξα κάτι ανοιξιάτικες με τον 17-35 του Τάσου με το Kodachrome που έχω μεγάλες προσδοκίες...

Άλεξ, αφού είσαι Αθήνα και βεβαίως αν οΤάσος που είναι δικός του ο φακός δεν έχει πρόβλημα,
θα μπορούσαμε να συναντηθούμε να δοκιμάσω και εγώ το φακό αυτό?

Ζήλεψα και εγώ και κάθησα και μετέτρεψα μια δυο να ανεβάσω και εγώ. Ήθελα κιάλλες αλλα με 5λεπτό που έκανε το καβουρδηστήρι εδώ δεν την παλεύω για περισσότερες...

Στα λίγο πιό όρεινα του Βόλου όπου βρίσκεται το οικογενειακό αγρόκτημα...
Λίγο κλασική η σύνθεση βέβαια...

3444603025_505203cd37_b.jpg

Και μία εγώ να μυρίζω τις αμυγδαλιές με την Pentacon στο χέρι. Δεν είναι όσο candid όσο φαίνεται... χεχε
3444609797_f85c349892_b.jpg

Και οι δύο με τον Pentax SMC-M 50mm 1.7 στην K100D Super

Δημήτρη σουπερ και οι δυο..τελικά η pentax έχει τρομερή ευκρίνεια και απόδοση
χρωμάτων για τα λεφτά της...όσο για το candid ξέχασε το...με την φύση
παίζεις και χαίρεσαι το παιχνίδι μαζί της...

Δημήτρη σουπερ και οι δυο..τελικά η pentax έχει τρομερή ευκρίνεια και απόδοση
χρωμάτων για τα λεφτά της...όσο για το candid ξέχασε το...με την φύση
παίζεις και χαίρεσαι το παιχνίδι μαζί της...

Αλέξη ήθελα να πω....-bye-

Να βάλω και εγώ....
Και οι δυο είναι με k100d super με φακό tamron 28-200, 3.8-22 aspherical
Η πρώτη Οίτυλο Λακωνίας και η δεύτερη ορεινή Αρκαδία.

Attachments

• IMGP0011.PEF.jpg
    IMGP0011.PEF.jpg
    147.3 KB · Views: 38
  • IMGP0056.PEF.jpg
    IMGP0056.PEF.jpg
    145.9 KB · Views: 36

Σπύρο η μηχανή με εντυπωσιάζει συνεχώς με την ποιότητα των φωτογραφιών της. Η ηλικία της και τα μόλις 6ΜΡ πρέπει να κοιτάξεις πίξελ πίξελ για να την καταλάβεις.
Και δείχνει πολύ καλύτερη μόλις φορέσει καλύτερο φακό. Μου κάνει εντύπωση πόσο διαφορετικά δείχνουν τα αποτελέσματα και μεταξύ των διαφορων φακων. Μπορεί να είναι τελείως ιδέα μου, αλλα πχ με τον 50αρη δίνει διαφορετικά χρώματα απο ότι με τον 28αρη ή τον Sonnar 135mm.

Η πρόταση που μου έκανες τότε να την πάρω στην προσφορά που έτρεχε ήταν απο τις καλύτερες. Εκπληκτική μηχανούλα!

Re: Απάντηση: Landscape Photography

Να βάλω και εγώ....
Και οι δυο είναι με k100d super με φακό tamron 28-200, 3.8-22 aspherical
Η πρώτη Οίτυλο Λακωνίας και η δεύτερη ορεινή Αρκαδία.

δρομος ανδριτσαινας μεγαλοπολης ειναι δευτερη στο γεφυρι του αλφειου?

Είναι ο δρόμος Βουρβουρα,Καστρί,Άνω Δολιανα.

Attachments

• IMGP0050.PEF.jpg
    IMGP0050.PEF.jpg
    191.1 KB · Views: 19
  • IMGP0026.PEF.jpg
    IMGP0026.PEF.jpg
    188.2 KB · Views: 18
  • IMGP0039.PEF.jpg
    IMGP0039.PEF.jpg
    153.3 KB · Views: 20