Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Δυο φωτογραφιες με τον νεοαποκτηθεντα νικον 14-24 f/2.8.

Ημουν στην παραλια κυριως για να δοκιμασω πως μπορω να λειτουργησω χωρις φιλτρα που κατα κορον χρησιμοποιω στα land/seascapes. Ως γνωστον ο 14-24 δεν παιρνει φιλτρα εκτος αν εισαι "ειδικος πατεντολογος":flipout:

Στην αρχη για να ειμαι ειλικρινης δοκιμαζα τον nikon 24-70 (επισης νεο οπλο) και ολα φαινοντουσαν ωραια. Δεν σταθηκα πολυ εκει (ουτως η αλλως τον πηρα για αλλη δουλεια) και φορεσα τον 14-24.
Με τα πρωτα κλικ η εικονα πεταγοταν σχεδον εξω απο την οθονη. Δεν το πιστευα. Και αυτο δεν μπορω να το πω για κανεναν απο τους φακους μου εκτος ισως απο τον nikon 70-200.

Το definition ηταν σχεδον μια κλαση επανω. Το ιδιο μου φαινοταν και για το κοντραστ. Ολα αυτα ειναι χωρις κανενος ειδους τεστ (τα βαριεμαι γενικως) ειναι μονο προσωπικη παρατηρηση.

Αξιζει να πω οτι οι παρακατω φωτο εχουν μηδαμινη επεξεργασια.

Το sharpening της d700 ειναι στο μηδεν.

Στο aperture αυξησα το definition στο 3 περ απο τα 10.

Sharpening δεν εκανα καθολου.

Το μονο που εκανα ηταν να σηκωσω λιγο τα highlights για τα συνεφα που ηταν γενικως μετρια εκεινη την ημερα. Και νομιζω οτι αυξησα και το vibrancy ελαχιστα.

Εβαλα την ιδια με διαφορετικο καδραρισμα για να μου πειτε και ποια απο τις 2 λειτουργει καλυτερα.

την οριζοντια ο server μου την κρατησε στα 160kb οσο δηλ ητανε. Την κατακορυφη την εσκισε στην κυριολεξια. Απο τα 152 την εκανε....55. Αυτα τα κολπα που κανει ακομα δεν μπορω να τα εξηγησω. Τεςπα...

14mm f/22 1,6 sec
attachment.php

15mm f/22 1,3sec
attachment.php

Attachments

• _DFX0717 - Version 3 (1).jpg
    _DFX0717 - Version 3 (1).jpg
    166.3 KB · Views: 138
  • _DFX0719 - Version 2 (2).jpg
    _DFX0719 - Version 2 (2).jpg
    55.1 KB · Views: 139
Last edited:

Πραγματικά η προοπτική που δίνει ο φακός είναι εκπληκτική.......

Η οριζόντια ειδικά σε βάζει μέσα στο τοπίο.

Με γειά!
Το οριζόντιο μου αρέσει περισσότερο. Είναι πιό έντονη η αίσθηση του τοπίου. Αλλά αυτή η σκοτεινιά στα δεξιά καταλαβαίνω γιατί την έκοψες στην άλλη.

ΥΓ. Θα πάμε το Σου-Κού? -bye--bye-

Απάντηση: Landscape Photography

H οριζοντια ειναι προτιμοτερη αν και εχω την εντυπωση οτι ισως
ο οριζοντας γερνει λιγο ,βεβαια το θεμα δεν ειναι αυτο , η προοπτικη που σου δινει αυτος το εστιακο μηκος αν εχεις πρωτο πλανο ειναι εκπληκτικη .:a0210:

Νίκο και εγώ την πρώτη πρωτιμώ. Απίστευτες φωτογραφίες. Μπράβο!!!!
Καλορίζικοι οι φακοί.

Φαντάζομαι τραβήχτηκαν με τηλεχειρισμό ή μακρύ ντεκλανσέρ... γιατί έχω ακούσει πως είναι λιγάκι δύσκολο να μην είσαι και ο ίδιος μέσα στο κάδρο σου! :lol:

Thanks guys!
Ο φακος εχει μοναδικη προοπτικη σιγουρα αλλα την διαφορα την καταλαβαινεις με το που δεις την φωτο στην καμερα και μετα στον υπολογιστη. Ειναι σχεδον ετοιμη right out of the camera. Eνταξει εξαρταται απο την φωτο αλλα καταλαβαινετε τι θελω να πω.

Tασο, στο παρατσακ εμεινα απ εξω απο την φωτογραφια. Ετοιμος να ρουφηξει και μενα ητανε. :flipout:
Παντως αν δεν προσεξεις μπορει να σου μεινει και ενα μερος απο το μπροστινο ποδι του τριποδου μεσα στο καδρο.

Hero εχεις δικιο για τον οριζοντα. Μου ξεφυγε

Αλεξ, μεσα για το ΣΚ. Μιλαμε (κ με τους λοιπους) για να το φιξαρουμε.

Γενικα δεν ξερω τι παιζει με τον server εδω και ποσο ευθυνεται γαι τυχον αλλοιωσεις. Παντως τις ιδιες φωτο απο το ιδιο μακ τις ανεβασα κι αλλου και δεν ειχαν αλλοιωση. Η 1η εδω ειναι πιο σκοτεινη απ οσο ειναι πραγματικα και η 2η εχει απλως υποστει σοκ.

Βy the way εμενα μου αρεσει καλυτερα η καθετη λογω της μεγαλυτερης δυναμικης του μπροστινου κοματιου και για το πως οδηγει το ματι στην εικονα. Αλλα η προοπτικη των 14mm αποδιδεται καλυτερα στο οριζοντιο και ισως γι αυτο το προτιμουν οι περισσοτεροι.

thnx Hlia.

ο 12-24 ειναι ο αγαπημενος μου DX φακος. Μονιμα πανω στην D300 οταν βγαινω για landscapes. Ο υπερευρυγωνιος θελει να βρεις το καταλληλο υψος για να σε τραβηξει μεσα η εικονα.

πάντως και ο 12-24 f4 καλός είναι

Ανέβασα και μια φωτογραφία με τον 12-24 σε αυτό το ποστ αλλά δε φαίνεται πια....
την ξανανεβάζω λοιπόν, είναι μια προσπάθεια με τεχνική nilo,
Nίκο έσένα είχα στο μυαλό μου όταν την τράβαγα και σου την αφιερώνω ελπίζοντας να σου αρέσει.

_DSC4932_web-1.jpg

Attachments

• 32_web-1.jpg
    32_web-1.jpg
    112.4 KB · Views: 11

:SFGSFGSF: πολύ καλή, το μόνο που με χαλάει είναι ο ελαφρά άτονος ουρανός.

Εκεί είναι που θέλεις τα φίλτρα...
Πολύ όμορφη πάντως. Μπράβο.

Ηλια ευχαριστω πολυ για την αφιερωση. Βεβαια τεχνικη με την σφραγιδα μου δεν εχω (ωραια θα ηταν, δε λεω:smile:). Απλως ειμαι κοντα στην ακτη και τραβαω συνεχεια. Και η επαναληψη ως γνωστο ειναι μητηρ πασης μαθησεως.

Παντως η φωτο σου ειναι ωραια σαν συνθεση. Αδικειται απλως απο το φως της συγκεκριμενης ωρας. Α, και χρειαζεται να δοκιμασεις διαφορετικα υψη για να δεις πως αλλαζει δραματικα η προοπτικη. Συνηθως λιγο χαμηλοτερα παιρνεις πιο δυνατη προοπτικη.

Μιλαμε για το ΣΚ?

Νίκο,τα κατάφερες πάλι!Συγχαρητήρια και πάλι.Μπράβο!!

Α!Με γειά τον σούπερ φακό.Να μας δίνεις ωραίες τοποθεσίες.Είμαι σίγουρος ότι θα είναι υπέροχες!

Θα'θελα να τον δω και να τον "δουλέψω" από κοντά.Δυστυχώς για την ώρα είμαι καθηλωμένος.Αργότερα σίγουρα.

Thanks Nick.
Εννοειται οτι οποτε μπορεσεις και βρεθεις προς τα εδω (ή κατεβω εγω προς τη Δοξα) θα παμε για σουτινγκ και θα βαρας ολη μερα.:twoguns:

Ανέβασα και μια φωτογραφία με τον 12-24 σε αυτό το ποστ αλλά δε φαίνεται πια....
την ξανανεβάζω λοιπόν, είναι μια προσπάθεια με τεχνική nilo,
Nίκο έσένα είχα στο μυαλό μου όταν την τράβαγα και σου την αφιερώνω ελπίζοντας να σου αρέσει.

Πολύ ωραία Ηλία!:a0210: