Φωτογραφία τοπίου

Απάντηση: Re: Landscape Photography

H πιο χρήσιμη!

Θα μου κάνεις μεγάλη χάρη αν μου κάνεις αυστηρή αρνητική κριτική στις φωτός μου!

Κερνάω και μπύρες για να το κάνεις! :D

Τι έγινε λέει;
Κερνάς μπύρες;

Κάτσε να πάρω το φτυάρι! :flipout:

Re: Landscape Photography

Πολυ ωραίο κάδρο Δημήτρη! Το hdr είναι από την μηχανη ή από κάποιο πρόγραμμα;

πολύ ωραίο κάδρο

Ευχαριστώ πολύ!

Πολυ ωραίο κάδρο Δημήτρη! Το hdr είναι από την μηχανη ή από κάποιο πρόγραμμα;

Ευχαριστώ teo! Από το photomatix είναι που αλλες φορες εχει ωραιο αποτελεσμα, αλλες οχι.

Ευχαριστώ teo! Από το photomatix είναι που αλλες φορες εχει ωραιο αποτελεσμα, αλλες οχι.

Μπορεις να πειραματιστεις :) ασε τα preset κ δοκιμασε τις επιμερους ρυθμισεις στο προγραμμα

Μπορεις να πειραματιστεις :) ασε τα preset κ δοκιμασε τις επιμερους ρυθμισεις στο προγραμμα

Δεν ασχολουμαι με οτιδηποτε θελει πανω απο ενα κλικ. :p

Κρίμα .:tdown:
Και μερικοί νομίζετε ότι είστε φωτογράφοι .
Ευχαριστώ.

Δεν καταλαβα γιατι σχολιασες ενα κατα βαση ''χαριεντιστικο'' σχολιο κατ'αυτο τον τροπο.... Ο Δημητρης ειμαι σιγουρος οτι ξερει πολυ καλα οτι η φωτογραφια χρειαζεται πολυ παραπανω απο ενα κλικ κ δεν χρειαζεται το δικο μου δασκαλεμα.
Απο εκει κ περα δεν ξερω αν το σχολιο σχετικα με το ποιος θεωρειται φωτογραφος αφορα κ εμενα αλλα να σε πληροφορησω οτι δεν θεωρω τον εαυτο μου φωτογραφο. Το οτι ασχολουμαι ερασιτεχνικα με την φωτογραφια, γιατι μου αρεσει κ ετσι εχω διαλεξει να περναω μερος του ελευθερου μου χρονου, δεν θεωρω οτι με κανει αυτοματως κ φωτογραφο κ ουτε επικαλεστηκα ποτε κατι τετοιο.
Πραγματικα εμεινα εκπληκτος απο το σχολιο σου...

Όποιος παίζει μπάσκετ στην γειτονιά του δεν είναι Γκάλης αγαπητέ railroad. Οι περισσότεροι κάπως έτσι είμαστε εδώ μέσα και απλά προσπαθούμε σχολιάζοντας ο ένας τον άλλο να μάθουμε 2-3 πράματα. Και δεν χρειάζεται να έχουμε τα ίδια γούστα, βαρετό θα ήταν δεν νομίζεις?

Τέλος σε ότι αφορά την επεξεργασία, να σου θυμίσω ότι στην "παλιά καλή" εποχή του φίλμ φωτογραφία χωρίς επεξεργασία (δικιά σου ή συνήθως κάποιου άλλου) δεν έβλεπες - απλά τώρα βολευτήκαμε με το "ετοιματζίδικο" jpeg και την λέμε σε όσους παλεύουν με τα raw. Και έπεφτε "χατζάρα" κανονικά σε ότι δεν άρεσε, μέχρι και ανεπιθύμητα πρόσωπα εξαφάνιζες άμα ήθελες.

Όλα αυτά στα λέω φιλικά, χωρίς κανένα απολύτως πνεύμα αντιπαράθεσης!

*Αν θέλετε να συνεχίσουμε, πεστε μου να τα μεταφέρω αλλού για να μην χαλάμε το νήμα! -bye-

Last edited:

Σωστο κλικ μιας αξιολογης μηχανης και μερικα σωστα κλικ επεξεργασιας εκτοξευουν το αποτελεσμα.
Παραλειποντας κατι απτα προηγουμενα απλα χανεις καπου στο τελικο αποτελεσμα.
Δε διαφωνει κανεις πιστευω με τα παραπανω.

Φϊλε μου όχι.
Στην αρχή μου φαίνονταν ότι το HDR είχε το θέμα αλλά τελικά τα μπροστινά φυτά μαζί με τα κάγκελα κάνουν τη ζημιά.

Απάντηση: Re: Landscape Photography

Φϊλε μου όχι.
Στην αρχή μου φαίνονταν ότι το HDR είχε το θέμα αλλά τελικά τα μπροστινά φυτά μαζί με τα κάγκελα κάνουν τη ζημιά.

thnks,άρα θέλουμε καλύτερο καδράρισμα

Re: Απάντηση: Re: Landscape Photography

thnks,άρα θέλουμε καλύτερο καδράρισμα
Για αυτό παλεύουμε απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δύσκολο το βλέπω.
Ίσως αν πήγαινες πιο ψηλά ή στο δρόμο κοντά στη θάλασσα.

Απάντηση: Landscape Photography

Φιλε Anon υπαρχει καποιος λογος που εχεις 16 διαφραγμα κι οχι 8 ή 11 ? Εχεις δει οτι σε f16 ειναι καλυτερος ο φακος?

Re: Απάντηση: Landscape Photography

Φιλε Anon υπαρχει καποιος λογος που εχεις 16 διαφραγμα κι οχι 8 ή 11 ? Εχεις δει οτι σε f16 ειναι καλυτερος ο φακος?
Είναι θέμα του αν χρειάζεσαι μεγάλο βάθος πεδίου ή όχι. Με το f/16 μπορώ να έχω στο συγκεκριμένο φακό την καλύτερη σχέση μεγάλου βάθους πεδίου και οξύτητας. πχ το f/8 δίνει καλή οξύτητα αλλά δεν καλύπτει όλο το κάδρο σε βάθος πεδίου. Αυτό δεν είναι κανόνας, εξαρτάται από τη διαμόρφωση του θέματος. Εκεί που δουλεύω σχεδόν πάντα με f/16 είναι στις φωτογραφίες μακράς έκθεσης (δες και το σχετικό θέμα).