Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

απο ολες ξεχωριζω μια:
αυτη με τον ουρανο τον πολυ και το λιγο εδαφος.
Απο οτι βλεπω ειναι σουρουπο και εχει πεσει ο ηλιος γιαυτο εχει και αυτη την ατμοσφαιρα..Επισης μαρεσει που γεμιζει το καδρο κατω με τα κυπαρισια που ειναι μαζεμενα στο δεξι κοματι.

Υ.Γ Γιατι οι φωτος μεσα στο δασος φαινονται να ειναι κουνημενες ; Ειχες αργη ταχυτητα κλειστρου;

Στη τελευταια η εστιαση πρεπει να ειναι κατω αριστερα :p

απο ολες ξεχωριζω μια:
αυτη με τον ουρανο τον πολυ και το λιγο εδαφος.
Απο οτι βλεπω ειναι σουρουπο και εχει πεσει ο ηλιος γιαυτο εχει και αυτη την ατμοσφαιρα..Επισης μαρεσει που γεμιζει το καδρο κατω με τα κυπαρισια που ειναι μαζεμενα στο δεξι κοματι.

Υ.Γ Γιατι οι φωτος μεσα στο δασος φαινονται να ειναι κουνημενες ; Ειχες αργη ταχυτητα κλειστρου;

Στη τελευταια η εστιαση πρεπει να ειναι κατω αριστερα :p

η ταχύτητα στα νερά ήταν αργή για να τυπωθεί η κίνηση δεν είχα τρίποδο και πατούσα σε άγονο έδαφος...:BDGBGDB55:

ελπίζω να ξαναπάω πιο οργανωμένος στα συγκεκριμένα μέρη

Πολύ καλές Σπύρο.

Μου αρέσει που τα κάδρα είναι κάθετα.-bye-

Δημήτρη τα κάθετα κάδρα είναι η αδυναμία μου....και αυτο θεωρώ πως για να πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις σε τοπία θα πρέπει να έχεις υπερευρυγωνιο που εγώ δεν έχω.....

το παρακάτω δέντρο μας φιλοξένησε για αρκετή ώρα....

Να έλλειπαν και τα σκουπίδια τι καλα που θα ταν
47.jpg

και μερικές ακόμα...

το πάλεψα πολύ με τα κάδρα..ελπίζω να κατάφερα κάτι ψιλά....

για φωτομετρηση ούτε λόγος...

29-1-1.jpg

25-1.jpg

26-1-1.jpg

ο ποταμός που απεικονίζεται είναι η Νεδα,,και το εκκλησάκι παρακάτω αφιερωμένο στην κοίμηση της Θεοτόκου Μαρίας...

Στην περιοχή είναι γνωστό ως "Παναγιτσα"

21-2.jpg

18-2.jpg

Last edited:

πολυ ωραιες, ειδικα η πρωτη με το δεντρο και η τριτη, με την γεφυρα....

Μπραβο Σπυρο. Πολυ ωραια τα καδρα σου σε ολες τις κατηγοριες. Και η επεξεργασια (κι ας ειναι μονο με πικασα) μου αρεσε. Επικοδομητικοτατη η εκδρομη.

Σημερα παντως μπηκανε πολλες ωραιες φωτογραφιες απο πολλα παιδια.

Συγχαρητηρια σε ολους!

Εγώ Σπύρο πιστεύω ότι στην επεξεργασία θα μπορούσαν να είναι καλύτερες,
αλλα για το καδράρισμα... μένω άφωνος! Καταπληκτικές όλες.
Έχεις φωτογραφική μάτια, στό χω ξαναπεί.

Ένας ευρυγώνιος φακός στα χέρια σου στοιχηματίζω ότι θα τα "βγάλει" άνετα τα λεφτά του... :a0210::cool:

Η πρωτη φωτογραφια με το δεντρο και την αντανακλαση του στο νερο φωναζει απο μακρυα οτι με πιο ανοιχτο φακο θα σκοτωνε.

Απλα φανταστειτε το δεντρο σε ολο το " απλωμα" και την αντιστοιχη αντανακλαση.

Το σκληρό φως δεν βοηθάει, αλλά έχω την εντύπωση πως η μηχανή τσίμπησε και λιγάκι το κόντραστ.
Παρ'όλα αυτά, αυτήν προτιμώ, οι λωρίδες που δημιουργεί λειτουργούν πολύ όμορφα. Με άλλο φως πιστεύω πως πραγματικά θα ξεχώριζε.

Σας ευχαριστώ όλους για τα θετικά σχόλια και τις παρατηρήσεις...

Ένας φωτεινός ευρυγωνιος συμφωνώ ότι θα με έβγαζε από πολλά αδιέξοδα...

Ήδη σκέφτομαι πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο του zuiko 12-60 mm μαζί με την αγορά όμως της Ε3...η αγορά αυτή έχει δρομολογηθεί για το τέλος του χρόνου...

Για το φως θα συμφωνήσω ότι ήταν απελπιστικά σκληρό λόγο της ώρας (καταμεσήμερο)..

Προσπάθησα με το πολωτικό να τονίσω λίγο τα χρώματα ώστε να μην βγουν τελείως "ξεπλυμενα",,άλλα δεν κατάφερα και πολλά...

Εδώ είμαστε να ξαναπροσπαθήσουμε:guitarist:

Σας ευχαριστώ όλους για τα θετικά σχόλια και τις παρατηρήσεις...

Ένας φωτεινός ευρυγωνιος συμφωνώ ότι θα με έβγαζε από πολλά αδιέξοδα...

Ήδη σκέφτομαι πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο του zuiko 12-60 mm μαζί με την αγορά όμως της Ε3...η αγορά αυτή έχει δρομολογηθεί για το τέλος του χρόνου...

Για το φως θα συμφωνήσω ότι ήταν απελπιστικά σκληρό λόγο της ώρας (καταμεσήμερο)..

Προσπάθησα με το πολωτικό να τονίσω λίγο τα χρώματα ώστε να μην βγουν τελείως "ξεπλυμενα",,άλλα δεν κατάφερα και πολλά...

Εδώ είμαστε να ξαναπροσπαθήσουμε:guitarist:

Δες και τον 11-22, ειναι φοβερος φακος!
Αν και λιγο τσιμπιμενος στη τιμη, για μενα ειναι ο τελειος walk around...
Το δικο μου τον εδωσα για σερβις τωρα, αλλα μολις τον παρω αμα θες μπορουμε να βρεθουμε να τον δοκιμασεις....αμα εισαι Αθηνα

off topic..Πριν λίγο έφτιαχνα κάτι frames με το picasa (με τον τρόπο του κολάζ) και είδα ότι οι φωτογραφίες χάνουν πολύ σε ποιότητα συνολικά...μήπως ξέρετε κάποιο δωρεάν πρόγραμμα γι αυτή τη δουλειά που να μην έχει απώλειες??

Δες και τον 11-22, ειναι φοβερος φακος!
Αν και λιγο τσιμπιμενος στη τιμη, για μενα ειναι ο τελειος walk around...
Το δικο μου τον εδωσα για σερβις τωρα, αλλα μολις τον παρω αμα θες μπορουμε να βρεθουμε να τον δοκιμασεις....αμα εισαι Αθηνα

Αθήνα μένω...πολύ θα χαρώ να πάμε κάποια στιγμή μια βόλτα...

Θα σου στείλω pm κάποια στιγμή όταν μπορέσω να κανονίσουμε..thanx

Σπύρο για ρίξε και μια ματιά στον 9-18... ακόμη πιο φθηνός, και ΠΟΛΥ ευρυγώνιος. Με έναν 14-54/2.8-3.5 έχει κάνει κάποιος ένα πολύ καλό σετάκι σε όλυ, πιστεύω.

οκζ Σπυρο!
Καλη περιπτωση πρεπει να ειναι και ο 9-18 αν και δεν τον εχω δοκιμασει.
Α κατι ακουγεται και για καινουρια Ε-3 για το φθινοπωρο....

Σπύρο για ρίξε και μια ματιά στον 9-18... ακόμη πιο φθηνός, και ΠΟΛΥ ευρυγώνιος. Με έναν 14-54/2.8-3.5 έχει κάνει κάποιος ένα πολύ καλό σετάκι σε όλυ, πιστεύω.

Τον 9-18 τον "έψαχνα" για αρκετό καιρό (μέσω φωτογραφιών) στο flickr...

Αρκετά καλή περίπτωση..http://www.flickr.com/search/?q=zuiko+9-18&ss=2&ct=5&s=int

προσωπικά το 9 ευρυγώνιο μου φαίνεται πολύ,
για γενική φωτογραφία φύσης τα 14mm είναι μια χαρά.

Για μένα πάντα.
Το ευρυγώνιο πλάνο έιναι πολύ δύσκολο.
Βέβαια μερικοί, όπως ο Σπύρος, φαίνεται να το "έχουν".