Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Ναι μαλλον εχει γινει αναβαθμιση γιατι κ εγω ετσι ηξερα. Πλεον σου δινει raw απο συνδιασμο 2 raw ;)

"The resulting HDR images can be saved in the RAW or JPEG format"

Θοδωρή μια διευκρίνηση - μιλάς για τις εφαρμογές (apps) ή για την στάνταρ hdr επιλογή που σου δίνει η κάμερα?

Ρωτάω διότι με το απλό-στάνταρ hdr δεν έχω βρει τρόπο να βγάζει raw και αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν το χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ....

Θοδωρή μια διευκρίνηση - μιλάς για τις εφαρμογές (apps) ή για την στάνταρ hdr επιλογή που σου δίνει η κάμερα?

Ρωτάω διότι με το απλό-στάνταρ hdr δεν έχω βρει τρόπο να βγάζει raw και αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν το χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ....

Μιλαω για την εφαρμογη sky HDR που την αγοραζεις εξτρα. Υπαρχει κ μια αλλη digital filter αλλα αυτη ειναι λιγο αλμυρη.

Ok το ίδιο πράγμα λέμε - άρα και αυτή η εφαρμογή δίνει raw αρχείο....

Για landscape προτείνω τη smooth reflections - θέλει αρκετό πειραματισμό σε ρυθμίσεις κλπ αλλά δίνει πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα

Καλημέρα σας!

Μία φωτογραφία από το φράγμα Πηνειού.

Για πρώτη μου φορά έκανα HDR με exposure blending mask και δύο αρχεία RAW.

Για πρώτη φορά μου φαίνεται πως πήγα καλά. Μην μου πείτε για τον ήλιο ότι είναι κλιπαρισμένος. Στο πιο σκοτεινό αρχείο ήταν κι εκεί καμμένα τα Highlights γύρο γύρο. Έφταιγε επίσης και η θολούλα στην ατμόσφαιρα που έκανε τα πράγματα γύρω από τον ήλιο ακόμα πιο δύσκολα.

461 by Panagiotis Adamopoulos, on Flickr

Last edited:

Όπως είπες γύρω από τον ήλιο δυσκολεύουν τα πράγματα αλλά γενικά μου άρεσε 👌
Exposure blending μέσω Photoshop κ layers Πανο;

Όπως είπες γύρω από τον ήλιο δυσκολεύουν τα πράγματα αλλά γενικά μου άρεσε 👌
Exposure blending μέσω Photoshop κ layers Πανο;

Ναι Τεό.

Χρησιμοποίησα μία ενδιάμεση Α/Μ μάσκα από το μπλε κανάλι της εικόνας και 'έβαψα' με το Brush Tool όπου ήθελα να κάνω blend.

Νομιζω αν περιμενες λιγο να πεσει κ αλλο ο ηλιος, να μαλακωσει, θα επαιρνες καλυτερο αποτελεσμα

Νομιζω αν περιμενες λιγο να πεσει κ αλλο ο ηλιος, να μαλακωσει, θα επαιρνες καλυτερο αποτελεσμα

Η κατάσταση στο Κέντρο / Φράγμα Πηνειού, είναι Mad Max... Υπήρχαν τσιγγάνοι κάτω στο χωριό που έτρεχαν γύρω γύρω, και συχνά πυκνά ανέβαιναν εκεί που ήμουν με τον κουμπάρο μου και φωτογραφίζαμε περνώντας και μαρσάροντας με αυτοκίνητα, μηχανάκια κλπ. Η παρουσία μας τους ενόχλησε καθώς κάποια στιγμή ήρθαν δύο με μηχανάκια και μας έδωσαν να καταλάβουμε ότι σιγά σιγά πρέπει να την κάνουμε. Δεν καταλάβαμε τον λόγο αλλά τουλάχιστον τραβήξαμε αρκετές φωτογραφίες.

Απάντηση: Re: Landscape Photography

Τόση επεξεργασία Πανό θα μπορούσες να μασουλησεις λίγο και το flare στο βουνό κάτω από τον ήλιο , με ενοχλεί περισσότερο από το κλιπαρισμα του ηλίου, πάντως εϊναι αρκετά καλή προσπάθεια με βάση τις συνθήκες που μας περιέγραψες ...

Κώστα το παραπάνω αποτέλεσμα δεν μπορούσε να έρθει με επεξεργασία από ένα αρχείο ή με απλό HDR. Το δοκίμασα πριν το κάνω.

Παρακάτω παραθέτω τα δύο πηγαία αρχεία από τα οποία προήλθε η παραπάνω εικόνα. Το haze γύρω από τον ήλιο ήταν τόσο έντονο που ακόμα και στην πιο σκοτεινή πόζα δεν βοήθησε στο να γράψει ο ήλιος και τα σύννεφα.

Για το flare στο βουνό ίσως να μπορούσα να δουλέψω λίγο τοπικά.

DSC00098.jpgDSC00097.jpg

Last edited:

πραγματικά πολύ όμορφη και εξαιρετική η επεξεργασία!

36711664651_a2b8df66f9_b.jpg
[/url]_IMG0679 by miltos, on Flickr[/IMG]