Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

8NHCtxY.jpg

μήπως το παράκανα ;

Καταρχήν πρέπει να αρχίσεις να προσέχεις τον ορίζοντα. Κ το ότι το παράκανες φαίνεται από τα φωτοστέφανα που απέκτησαν οι άνθρωποι :)

Περνώντας το φράγμα Πηνειού σταματήσαμε κάπου στο βουνό για να τραβήξω αυτήν την φωτογραφία. Το τοπίο εκείνη την ώρα ήταν φανταστικό.

Υπήρχαν πάρα πολλά καλώδια μπροστά από τα σύννεφα τα οποία δυσκολεύτηκα πολύ να αφαιρέσω. Παρόλα αυτά έμειναν κάποια ίχνη επεξεργασίας που προδίδουν την θέση τους.

Peloponnesian Sunset by Panagiotis Adamopoulos, on Flickr

Πολύ όμορφες κ οι 2 οι τελευταίες! Πάνο που ξέρεις ότι δεν έχει γίνει διόρθωση;; :)

θενξ ,θα ανεβάσω μίνι ταξιδιωτική ιστορία μάλλον προσεχώς.Δεν έχω κάνει διόρθωση και στα raw γενικά δεν κάνει αυτόματες διορθώσεις πολλές,σε αντίθεση με τα jpegs που τα έρχονται κουτί.

θενξ ,θα ανεβάσω μίνι ταξιδιωτική ιστορία μάλλον προσεχώς.Δεν έχω κάνει διόρθωση και στα raw γενικά δεν κάνει αυτόματες διορθώσεις πολλές,σε αντίθεση με τα jpegs που τα έρχονται κουτί.

χεχε πολλες αυτοματες διορθωσεις μπορει να μην κανει, αλλα το distrortion σιγουρα το πειραζει. Εκτος του οτι το εγκυρο photozone.de του δινει 4,9% barrel distortion στα 10mm, ειναι αδυνατο για εναν zoom φακο με τοσο μεγαλο ευρυγωνιο ευρος κ ειδικα στα 10mm να μην εχει παραμορφωση. Κ το οτι εχει μονο 4.9% παλι μου φαινεται πολυ καλο κ αν στο δινει κ ετοιμο διορθωμενο ακομα καλυτερα.

Πανο, πολυ ωραια θεα. Πως κ προτιμησες τον Helios; Για τα χρωματα;

Ο 10-24 της Fuji είναι από τους καλύτερους φακούς όχι μόνο της εταιρείας αλλά γενικά.
Τελικά τα 800 ευρώ που θέλει δεν είναι και τόσα πολλά τελικά για αυτά που προσφέρει.

χεχε πολλες αυτοματες διορθωσεις μπορει να μην κανει, αλλα το distrortion σιγουρα το πειραζει. Εκτος του οτι το εγκυρο photozone.de του δινει 4,9% barrel distortion στα 10mm, ειναι αδυνατο για εναν zoom φακο με τοσο μεγαλο ευρυγωνιο ευρος κ ειδικα στα 10mm να μην εχει παραμορφωση. Κ το οτι εχει μονο 4.9% παλι μου φαινεται πολυ καλο κ αν στο δινει κ ετοιμο διορθωμενο ακομα καλυτερα.

Πανο, πολυ ωραια θεα. Πως κ προτιμησες τον Helios; Για τα χρωματα;

O Helios υπό συνθήκες έχει πάρα πολύ καλό contrast καλά χρώματα (Vivid) και είναι πολύ οξύς ειδικά από το f/4 και μετά. Γράφει πάρα πολύ καλά.Έχει θέματα με το flare αλλά έχω πάρει ένα παρασολέιγ με μεγάλος μήκος και διάμετρο που κάνει δουλειά.

Θέα από τον Προφήτη Ηλία πάνω από το χωριό Βανάδα (Πελοπόννησος) Υψόμετρο πάνω από 550 μέτρα.

Εδώ η Sony a6000 με τον κιτ έκανα πραγματικά καλή δουλειά. Το έχω παρακάνει λίγο με το Vibrance. :smile:

Profitis Ilias by Panagiotis Adamopoulos, on Flickr