Φωτογραφία τοπίου

Σόρυ αλλά αν είναι να κουβαλάω βαλιτσακια για να χρησιμοποιώ στο τέλος Lightroom, τραβάω και με το κινητό (καλό κινητό).
Έχω περιέργεια να δω και μια φωτό ακριβώς την ίδια στιγμή, το ίδιο καδρο και με (καλό) κινητό έτσι για σύγκριση.

• Like
Reactions: themischar
αν και δεν εχω θεμα με τον θορυβο γενικα, εδω ισως ηθελε επιλεκτικη αποθορυβοποιηση , μονο στον ουρανο... με photoshop .

Πολυ ωραια φωτο...βοηθαει και το μερος φυσικα!

Αυτό εννοούσα και εγώ ήθελε τοπική επεξεργασια

Ούτε εγώ είμαι προβληματισμένος με το υπόλοιπο αρχείο αλλά εκεί μου το χαλάει λίγο

Σόρυ αλλά αν είναι να κουβαλάω βαλιτσακια για να χρησιμοποιώ στο τέλος Lightroom, τραβάω και με το κινητό (καλό κινητό).
Έχω περιέργεια να δω και μια φωτό ακριβώς την ίδια στιγμή, το ίδιο καδρο και με (καλό) κινητό έτσι για σύγκριση.

Τάσο καμία σχέση. Τράβηξα σε φουλ σκοτάδι, στο χέρι και με όχι ιδιαίτερα φωτεινό φακό (f2.8). Στο Lightroom είναι δύο κλικ δουλειά και έτσι και αλλιώς και τις καλές φωτός του κινητού από εκεί θα τις περάσω επίσης.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like
Reactions: toupia and cacau
Δεν είναι κακό. Αυτό που λέω είναι αφού θα κάτσεις που θα κάτσεις να πειράξεις (χαρά στο κουράγιο σας) το πολύ πολύ στο κινητό θα χρειαστεί να κάνεις scroll τις μπάρες με τα φίλτρα πιό δεξιά.....

• Like
Reactions: Φρα.Πε.
Γι αυτό τραβάμε jpg και raw μαζί, τα απλα μένουν ως έχουν χωρίς σχεδόν κανένα πείραγμα και κάποιες τις κρατάμε σε raw γιατί αξίζουν το πείραγμα τους ( είτε λόγω λάθους ρυθμίσεων, είτε λόγω τεχνικής είτε λόγω αδυναμίας φακού /σώματος είτε απλα για να αναδείξουμε καλλιτεχνικά κάτι παραπάνω. Τουλάχιστον εγώ έτσι προσεγγίζω και το κουράγιο που πολύ σωστά αναφέρεις είναι επιλεκτικό.
Δεν είναι κακό. Αυτό που λέω είναι αφού θα κάτσεις που θα κάτσεις να πειράξεις (χαρά στο κουράγιο σας) το πολύ πολύ στο κινητό θα χρειαστεί να κάνεις scroll τις μπάρες με τα φίλτρα πιό δεξιά.....

Κοιτα, αν βλέπεις τις φωτό μόνο στο κινητό, όλα καλά φαίνονται. Όταν μεγενθύνεις αρχίζει το πάρτυ…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Το αστείο είναι ότι δεν βλέπω ούτε στο κινητό. Να κάτσω να ανοίξω τηλεόραση να δω φωτογραφία , νομίζω τελευταια φορά το εκανα πριν 10 χρόνια.
Χασμουριεμαι όταν βλέπω φωτογραφίες , το θεωρώ τρελά βαρετό. Πόσο μάλλον να κάτσω να επεξεργαστώ. Για αυτό εξάλλου τα πούλησα όλα πριν χρόνια. Μ αρέσει που ήθελα και κινητό με καλή κάμερα. 😁😁

Φίλε αν βαριέσαι να τις βλέπεις είναι λογικό να βαριέσαι και να τραβάς και να κουβαλάς ςξοπλισμο και να τις φτιάχνεις. Είναι αλυσίδα όλα αυτά.

Είναι σαν να αγοράζεις δίσκο και να μην τον ακούς ή να μην σε νοιάζει από τι τον ακους

Last edited:
  • Like
Reactions: takisot
Τι θα έκανες? Όλες είναι τραβηγμένες από κινητό oneplus12
Εξαρτάται πόσο πολύ σε ενδιαφέρει η φωτογραφία δημιουργικά , τι γνώσεις έχεις σε επεξεργασία, τι σκέφτεσαι μελόντικά ως αναβάθμιση σε εξοπλισμό κλπ.

Θα προσπαθούσα για τη συγκεκριμένη σε ένα πρόγραμμα που γνωρίζω καλά με κάποια εργαλεία (dehaze, contrast, vibrance) χαμήλωνα τα highlights κλπ) να αυξήσω την tonality και να δώσω ένταση στα χρώματα χωρίς να δείχνει αφύσικη.

Δουλεύοντας κυρίως με RAW αν το τηλέφωνο υποστηρίζει τέτοια λήψη. Στο JPEG η ελαστικότητα είναι πιο μικρή και ειδικά στα αρχεία που έχουν τραβηχτεί με ηλεκτρονικές λειτουργίες κινητού (HDR κλπ. )

Σαν κάδρο όμως είναι πιο σωστό από το πιο πάνω που κατεβαίνει ένα κλαδί στο κέντρο και τραβά το μάτι, γιαυτό και πρότεινα να το βοηθήσεις κατατι με έξτρα επεξεργασία χωρίς βέβαια να ξέρω πόσο ελαστικότητα διαθέτει.

Πιστευω ότι μπορείς να ασχοληθείς σιγά σιγά πιο δημιουργικά με την φωτογραφία. Αν σε ενδιαφέρει φυσικά μιας και βλέπω ότι ανέβασες ποστ σε διάφορες κατηγορίες . Έστω και με το τηλέφωνο ξεκινώντας αλλά τηρώντας κάποιες βασικές αρχές. Στην πορεία να σκεφτείς βέβαια και τη χρήση μιας φωτογραφικής μηχανής για να έχεις στην κατοχή σου και καποια πιο δημιουργικά εργαλεία που όμως απαιτούν εξοικείωση , γνώση και ασχολία.

Μια μηχανή διαθέτει EVF για να έχεις ημέρα με ήλιο καλύτερη εποπτεία τι θα τραβήξεις , σπαστή οθόνη για χαμηλές λήψεις (π.χ. η φωτο δρόμου που έβγαλες) , περισσότερα κουμπιά για έλεγχο της έκθεσης , ένα καλύτερο ευρυγώνιο φακό που δεν θα δώσει τις γεωμετρικές αποκλίσεις και τα αδύναμα άκρα που έχουν κάποιες από τις αρχιτεκτονικές σου φωτό, η χρήση ηλεκτρονικών ND φίλτρων ενσωματωμένων στην μηχανή ή φυσικών ND στον φακό μπροστά κλπ.

Last edited:
Σε ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σου. Εχω μία Nikon 7200, τον 35αρη 1,8, sigma 2.8-4 sigma 17-70 και Tokina macro 100 . Μου αρεσει αρκετα η φωτογραφία , είχα κανει και σεμινάριο στο δημο κορυδαλλου 1.5 μήνα. Πολύ μου αρεσει κ η μάκρο φωτογράφιση, απλά πήρα για το ταξείδι στο εξωτερικό το κινητό για μεγαλύτερη ευελιξία + οτι η Nikon εχει σταθερή οθόνη.

Ειχα τραβήξει με μια super zoom panasonic Fz200 και φακο macro της raynox κάποιες macro και έχουν ένα ενδιαφέρον νομιζω αναλογα και τις δυνατότητες της μηχανης βεβαια. Ηταν οι πρώτοι μου πειραματισμοί

Βέβαια όλα αυτά σταμάτησαν το 2020 κατόπιν 2 θανάτων στην οικογένεια που με εκαναν να τα παρατησω όλα......:(:(

Και τώρα με το ταξείδι ηταν μία ευκαιρία εστω και με το κινητό να ξαναλάβω λίγο δράση.

οσο για την επεξεργασία τα έκανα λίγο στα πεταχτα στο lightroom , κάποιες εδωσα περισσότερη αγαπη και φροντίδα και κάποιες μάλλον οχι....:)

Το τηλέφωνο υποστηρίζει raw αλλα αυτες στις λίμνες πλιβιτσε και στη λιμνη Μπλεντ τις τράβηξα στο mode high res που βγαζει 50mpx αρχειο χωρίς άλλες τροποποιήσεις να κάνω για να μπορώ να cropάρω αν ήθελα.

τωρα που την ξαναβλεπω τα highlights είναι τερμα στα αρνητικα, αλλιώς...... :)

Last edited:
  • Like
Reactions: toupia