Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Μπραβο ρε Στελιο..
πολυ ωραιες

@beavis:
εχεις κανει κατι λαθος στην επεξεργασια θα ελεγα κ οι φωτογραφιες σου εχουν 2 επιπεδα
ενα ο ουρανος και ενα η γη
αυτο που χτυπαει πρωτα στο ματι καθως την βλεπεις φευγαλεα ειναι ο ουρανος.
Το ματι δλδ ψαχνει μετα απο τον 2ο κυκλο το θεμα και οχι με τον πρωτο.Ενω ειανι ωραια τοπια (συγκεκριμενα η πρωτη και η τελευταια) το εχεις χασει ολο στην επεξεργασια.

Last edited:

RAC_8519X.jpg

Ηθελημένο ήταν, για κάποιο λόγο μου άρεσε πιο πολύ έτσι. Να και χωρίς HDR και με πιο νορμάλ ΡΡ.

RAC_8517ab.jpg

Απάντηση: Landscape Photography

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php
attachment.php

Attachments

• IMG_1613.jpg
    IMG_1613.jpg
    248.6 KB · Views: 140
  • IMG_1619.jpg
    IMG_1619.jpg
    233.5 KB · Views: 140
  • IMG_1618.jpg
    IMG_1618.jpg
    238.2 KB · Views: 138
  • IMG_1617.jpg
    IMG_1617.jpg
    240.9 KB · Views: 139
  • IMG_1616.jpg
    IMG_1616.jpg
    272.9 KB · Views: 139
  • IMG_1615.jpg
    IMG_1615.jpg
    211.5 KB · Views: 139
  • IMG_1614.jpg
    IMG_1614.jpg
    223.9 KB · Views: 139

Δοκιμάζοντας τετραγωνο κάδρο
attachment.php

Attachments

• IMGP6330-3_up.jpg
    IMGP6330-3_up.jpg
    127.5 KB · Views: 229

Δοκιμάζοντας τετραγωνο κάδρο9

Ωραια επεξεργασια...

...αλλα, αυτο περι τετραγωνου καδρου, γιατι το σχολιαζεις? Προσφερει κατι διαφορετικο στην ολη παρουσιαση περα απο το να κοψει -πιθανως- ασχετα πραγματα που υπηρχαν στο καδρο?

Το ρωταω, γιατι το εχω δει και αλλου να σχολιαζεται, αλλα δεν το πολυκαταλαβα το γιατι... προσφερει κατι στην προοπτικη, στο θεμα, κατι αλλο...?

Στα δικά μου μάτια το τετράγωνο είναι ας πουμε πιο αταίριαστο ειδικά στα τοπία.
Θα έλεγα ότι "απαιτεί" μια γεωμετρία στο θέμα για να μου αρέσει σαν κάδρο.

Το σχολιάζω για να ακούσω και άλλες απόψεις αν πράγματι "ταιριάζει" και προσφέρει στο θέμα το κόψιμο του ουρανού και του εδάφους ώστε να γίνει "τετράγωνο"

Κι εγω το σχολιαζω, γιατι κανω πολυ κροπ και προσπαθω παντα να κραταω αναλογια 3/2... επισης το σχολιαζω, γιατι θυμηθηκα και την κουβεντα -νομιζω ο Αλεξ την ειχε ξεκινησει- περι φορμα 16/9 στις φωτο για να φερνουν στο κινηματογραφικο... επισης επειδη εχω διαβασει διαφορα περι καδραρισματος αναλογως του θεματος (πχ landscape/portrait mode)...

...ετσι ειπα να ρωτησω και για το τετραγωνο, ειδικοτερα δε, επειδη, ακριβως σημερα, κροπαρισα μια φωτο σε τετραγωνο καδρο, μια και δεν μου εβγαινε αλλοιως...:slapface: (ουτε βαλτος να ησουνα -bye- )

attachment.php

Την συγκεκριμενη την εκοψα τετραγωνη, γιατι ηταν τραβηγμενη σε portrait mode και μπροστα ειχε μονο πεζοδρομιο και πισω μονο τα κεφαλια απο τους θεατες (χαλια το φοντο δηλαδη) και τα εκοψα γιατι δεν ηθελα να αποσπουν απο το κυριως θεμα... μονο σε τετραγωνο, γινοταν κατι...

Attachments

• _MG_1584.jpg
    _MG_1584.jpg
    72.5 KB · Views: 81
Last edited:

Για να υπάρχει σύγκριση η χωρίς crop είναι η αυτή
attachment.php

Εγώ επειδή σκεφτόμουνα αρκετά το τετράγωνο κάδρο τον τελευταίο καιρό που ταιριάζει κ.λ.π όταν είδα τον δρόμο να χωρίζει στη μέση το χωράφι το είχα στο μυαλό μου το crop

Πάντως δοκιμές κάνω και κάθε άλλη άποψη δεκτή

edit :Για την δικιά σου δεν με ενοχλεί το τετράγωνο το αντίθετο

Attachments

• IMGP6330-3_n_up.jpg
    IMGP6330-3_n_up.jpg
    176.4 KB · Views: 83
Last edited:

Για να υπάρχει σύγκριση η χωρίς crop είναι η αυτή

Χμμμ... μια απο τα ιδια με τη δικη μου... τιποτε αξιολογο εμπρος (αφου δεν τοποθετεις κατι στο foreground για να παρει βαθος), πολυ αχρηστο πισω (αφου δεν υπαρχουν συνεφα να δωσουν καποιο τονο)... μια λυση ειναι λοιπον το κροπ και καθαρισαμε...

...αλλη λυση ειναι το... διαφορετικο καδραρισμα ή η χρηση διαφορετικου εστιακου μηκους... γινεται κατι τετοιο και πως? δηλαδη πως να καδραραμε στα συγκεκριμενα θεματα ή τι φακο να χρησιμοποιουσαμε για να παρουμε καλυτερο καδρο (σε 3/2 εννοω)?

Αλλη λυση βεβαια, ειναι και να λεω χαζομαρες...:smash:

Απάντηση: Re: Landscape Photography

Μπράβο Άκη, μας ωραία "βόλτα". Πατρίδα?
Ευχαριστώ Δημήτρη! Ναι από Λιβαδειά είναι, περιοχή "Κρύα" την επόμενη μέρα από το -καλό- χιόνι που έπεσε!